Skip to article

Masa de Paste: Retete si trucuri pentru cozonaci pufosi si deliciosi

Masa de Paste: Retete si trucuri pentru cozonaci pufosi si deliciosi Sursa foto: Timetv.ro
Daca vrei o masa traditionala de Paste, nu trebuie sa te sperie ideea de a face cozonacul in casa, spre deliciul intregii familii. Gandeste-te numai la mireasma cozonacului rumen, proaspat scos din cuptor care iti va aduce aminte de copilarie.

Trimite felicitari de Paste!

Inainte de a te apuca de pregatit aceste minunatii, tine seama de cateva sfaturi "de la bunica" pentru a-ti iesi un cozonac pufos:

- Atunci cand prepari aluatul de cozonac, in bucatarie trebuie sa fie foarte cald. Ai grija sa elimini toate sursele de aer rece.

- Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei;

- Vasul in care prepari aluatul trebuie sa fie cald (clateste-l cu apa fierbinte si apoi sterge-l);

- Nu opari drojdia! Lichidele trebuie sa fie calde, nu fierbinti;

- Nu pune prea multa faina deodata. Adauga faina in ploaie, treptat, si framanta bine de fiecare data;

- Adauga o lingura de untura in aluat, pentru a fi mai fraged.

- Ca si consistenta, aluatul trebuie sa fie elastic, putin lipicios la pipait, dar sa nu se lipeasca de vas.

- Cand framanti nu trebuie sa ai mila. Framantarea trebuie sa se faca intens, sa lucrezi aluatul.

- Cozonacul se framanta pana cand aluatul se desprinde de pe maini, atunci este gata.

- Cozonacul va fi mai pufos daca acoperim forma in care se coace la cuptor cu o hartie de pergament unsa cu grasime.

- Daca pregatesti o umplutura de nuca, opareste-o cu putin lapte inainte de a face umplutura. Astfel vei evita ca nuca sa aiba gust amar.

- Nu deschide usa de la cuptor in primele 20 de minute de coacere.

- Cozonacii care s-au intarit devin iarasi pufosi, daca ii invelesti in folie de aluminiu si ii bagi 20 de minute la cuptor.

Acum ca stii toate secretele unui cozonac pufos, spor la pregatit!

Iata cateva retete de cozonac pe care sa le incerci:

">cozonac trandafir


Cozonac Trandafir


Chiar daca masa de Paste va fi una copioasa, cu siguranta invitatii nu vor refuza o felie din acest cozonac pufos.

Vezi reteta!

">cozonac cu mac



Cozonac cu mac

La orice masa de sarbatoare cu preparate traditionale, cozonacul cu mac este la loc de cinste. Prepara-l si tu!

Vezi reteta!

">cozonac moldovenesc



Cozonac moldovenesc

Cine nu isi aduce aminte de cozonacii bunicii din copilarie? Cozonacul moldovenesc este pufos si parfumat ca o poveste.

Vezi reteta!

">cozonac in doua culori



Cozonac in doua culori

Cozonacul in doua culori este inedit si perfect pentru masa de Paste.

Vezi reteta!




Vezi mai multe retete de Paste!

Articole recomandate

Retete pentru toata familia: Salate de primavara, gustoase si usor de preparat Retete pentru toata familia: Salate de primavara, gustoase si usor de preparat
Incearca toate combinatiile crocante si proaspete care iti aduc primavara in farfurie! Salatele sunt cea mai rapida si sanatoasa modalitate de a te mentine in forma si de a te bucura de primavara cu toata bogatia ei de culori si arome. Iata cateva salate pe care sa le incerci in aceasta primavara:
Postul Pastelui: Retete rapide cu verdeturi de primavara Postul Pastelui: Retete rapide cu verdeturi de primavara
Postul Pastelui vine cu o multime de verdeturi de care ne putem bucura in farfurie! Da o fuga la piata si umple-ti sacosa cu bunatatile primaverii pline de vitamine: spanac, leurda, stevie, urzici.Noi iti facem pofta cu cateva retete simple si delicioase:Paste cu pesto de leurda si nuca O reteta
Postul Pastelui: Retete cu avocado, sanatoase si foarte usor de preparat Postul Pastelui: Retete cu avocado, sanatoase si foarte usor de preparat
O sursa excelenta de vitamine, minerale si grasimi monosaturate, fructul de avocado isi dovedeste minunatia mai ales in timpul postului. Introdu-l in dieta ta zilnica pentru ca acest fruct minune iti va oferi toata bogatia sa de nutrienti. Luteina continuta de avocado are rolul de a proteja in
Postul Pastelui: Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din meniul zilnic Postul Pastelui: Ce alimente nu trebuie sa-ti lipseasca din meniul zilnic
De astazi incepe Postul Pastelui, cel mai mare post de peste an, dar si cel mai aspru. Aceasta perioada va tine pana pe 19 aprilie, urmand ca pe 20 aprilie sa sarbatorim Invierea Domnului. Timp de sapte saptamani, cat dureaza, este interzis consumul de produse alimentare de la animale, dar si
Retete de Florii: Cele mai gustoase preparate cu peste Retete de Florii: Cele mai gustoase preparate cu peste
Pe masa de Florii pestele este la loc de cinste. Fie ca preferi o rulada sofisticata sau o reteta rapida de peste la cuptor, alegerea va fi la fel de buna. Iti propunem cateva retete speciale si sanatoase, pe care sa le prepari cu aceasta ocazie:Rulada verde cu branza si somon afumat Pentru masa de
Masa de Paste: 5 trucuri pentru a vopsi ouale natural si sanatos Masa de Paste: 5 trucuri pentru a vopsi ouale natural si sanatos
Pana sa apara vopseaua speciala pentru oua, in trecut oamenii recurgeau la diverse trucuri pentru a face de Paste oua colorate, cat mai frumoase. Metodele pe care le foloseau presupuneau doar putina dibacie si cateva mici secrete. Iata cum poti vopsi natural si sanatos ouale de Paste:1. PaprikaPune