Skip to article

Reteta de Mic Dejun cu Oua: Foietaj Crunchy cu Oua la Cuptor

Reteta de Mic Dejun cu Oua: Foietaj Crunchy cu Oua la Cuptor
Diminețile sunt mai senine și pline de energie când te bucuri de un delicios mic dejun cu ouă. Te încântă atât cu savoarea sa, cât și cu faptul că este foarte hrănitor. Un aliment bogat în substanțe nutritive, ouăle sunt numai bune de integrat în rețetele pentru micul dejun.

Ca să îți începi ziua cu multă voie bună, nu trebuie decât să încerci rețeta noastră inedită de foietaj cu ouă, mozzarella și bacon. Această bunătate este perfectă chiar și pentru momentele în care te grăbești, întrucât se prepară în cel mai scurt timp din Foile de Cremșnit Boromir!

Foietaje cu ouă la cuptor, sățioase și apetisante

Crocante, apetisante și foarte hrănitoare, foietajele cu ouă, bacon și mozzarella merg de minune servite dimineața. Pe lângă faptul că îți dau mai multă energie, îți oferă o senzație de sațietate pentru un timp îndelungat. De asemenea, sunt și foarte ușor de adaptat în funcție de preferințele tale.

Ouăle rumene se potrivesc numai bine atât cu bacon, cât și cu șuncă sau piept de pui. Pentru un mic dejun cu ouă mai light, te sfătuim să folosești piept de pui. Pe lângă mozzarella poți adăuga și alte brânzeturi precum cașcaval sau parmezan ras.

Ca să le conferim un gust nemaipomenit, am folosit și ceapă verde, usturoi și pătrunjel, însă tu poți integra în rețetă și alte ingrediente după cum îți place. Completează topping-ul de ouă și bacon cu roșii cherry, ciuperci sau spanac pentru un plus de gust.

Mic dejun cu ouă: pe cât de bun, pe atât de rapid

Rețeta noastră de mic dejun cu ouă se prepară foarte repede, astfel că este perfectă și pentru diminețile în care te grăbești. Cum obții ușor un gust minunat? Mai întâi ungi Foaia de Cremșnit Boromir cu ulei de măsline și usturoi, apoi pregătești topping-ul de bacon, mozzarella și ouă. La final rumenești foietajul în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C. Simplu și rapid!

Dimineți savuroase alături de Boromir

Alături de Foile de Cremșnit Boromir, micul dejun cu ouă capătă mai multă savoare. Fiecare pachet conține 3 foi de cremșnit crunchy, preparate din ingrediente atent selecționate pentru a-ți oferi o experiență deosebită.

Cu celelalte două Foi de Cremșnit poți prepara și alte bunătăți de care nu te mai saturi. Pe blogul Boromir ți-am pregătit rețete speciale de foietaj cu brânză quatro formaggi, aperitive rapide tip pizza, foietaje cu topping de spanac și ciuperci, dar și două rețete de foietaje cu gem de prune și afine. De acolo afli cum prepari sandwich-uri cu ouă pline de gust. Printre acestea se numără și Croque Madame, faimosul sandviș franțuzesc cu ou prăjit.

Foile de Cremșnit Boromir te așteaptă pe boromirmarket.ro, unde găsești multe alte ingrediente și delicii de cea mai bună calitate. Pentru un răsfăț de neuitat, poți alege dintre Checurile Ciocco cu fulgi de ciocolată și miez pufos, pișcoturile fragede, ușor crocante din Colecția Pupici cu Sclipici, pralinele învelite într-o prețioasă ciocolată belgiană, dar și din diferite sortimente de prăjituri ce promit cele mai dulci zâmbete. Prăjitura caramel merge savurată dimineața alături de o cafea bună sau un ceai aromat.

Ingrediente mic dejun cu ouă la cuptor

• 1 Foaie de Cremșnit Boromir
• 8 felii de bacon, tăiate în bucățele de 3-4cm
• 1 1/2 linguri ulei de măsline
• 2 căței de usturoi, zdrobiți, opțional
• 230g mozzarella
• 3 fire de ceapă verde, tocată mărunt
• 3 ouă mari
• sare Kosher și piper negru proaspăt măcinat
• 1 legătură de pătrunjel proaspăt, tocat fin
• 1/4 linguriță fulgi de chilli

Mod de preparare mic dejun cu ouă

PASUL 1

Pentru început preîncălzește cuptorul la 230 grade C, așază pe tavă o Foaie de Cremșnit Boromir, apoi unge-o cu ulei de măsline. Dacă vrei ca foietajul cu ouă să iasă mai aromat, amestecă uleiul de măsline cu usturoiul zdrobit.

PASUL 2

Rupe mozzarella în bucățele pe care le pui pe Foaia de Cremșnit, apoi poți adăuga baconul, ceapa verde tocată mărunt și ouăle.

PASUL 3

Lasă la rumenit foietajul timp de 6-8 minute astfel încât să capete o crustă ușor aurie-maronie. După ce l-ai scos din cuptor, presară pătrunjel tocat și fulgii de chilli. Savurează din plin mic dejunul cu ouă și bacon alături de familie și prieteni. Poftă bună!

Gătește cu Boromir cele mai bune mâncăruri și bucură-te de momente pline de savoare împreună cu toți cei dragi!

Articole recomandate

3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa si delicioasa de vara 3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa si delicioasa de vara
Vara este anotimpul ideal pentru a reduce aportul de grasimi si zahar cu ajutorul unei bucatarii estivale proaspete, usoare si colorate. Este momentul potrivit pentru legume la gratar, pentru tarte vegetariene si pentru deserturi usoare, pentru ca, la final, sa iei o masa echilibrata, dar fara a
Natalie Portman dezvaluie trucul pentru a slabi rapid si fara exercitii fizice la 40 de ani Natalie Portman dezvaluie trucul pentru a slabi rapid si fara exercitii fizice la 40 de ani
Natalie Portman este una dintre actrițele de la Hollywood care ne-a surprins cel mai mult cu talentul și frumusețea ei. Ea a dezvăluit recent fanilor săi unul dintre trucurile ei pentru a slăbi rapid. Cel mai bun lucru este că nu vei avea nevoie de rutine sportive
Cum poti slabi pana la 30 de kilograme cu o dieta foarte ieftina. Recomandarile Mihaelei Bilic Cum poti slabi pana la 30 de kilograme cu o dieta foarte ieftina. Recomandarile Mihaelei Bilic
Nutritionistul Mihaela Bilic a dezvaluit in ce consta o dieta simpla, care te poate ajuta sa slabesti pana la 30 de kilograme. Specialistul in nutritie o numeste dieta omului sarac, dar sanatos. De asemenea, ea spune ca rezultate se vad rapid, iar efectele acestei cure de slabire sunt de
Preparatul pe care ar trebui sa il consume toate femeile de Paste. Ce beneficii uimitoare are Preparatul pe care ar trebui sa il consume toate femeile de Paste. Ce beneficii uimitoare are
Nutritionistul Mihaela Bilic a dezvaluit care este alimentul pe care ar trebui sa il consume toate femeile de Paste. Este vorba de un preparat traditional, nelipsit de pe mesele romanilor de sarbatorile pascale.  Mihaela Bilic spune ca este vorba despre stufat, un preparat foarte sanatos,
Alimentele pe care nu trebuie sa le combini la masa de Paste. Sfaturile nutritionistului Mihaela Bilic Alimentele pe care nu trebuie sa le combini la masa de Paste. Sfaturile nutritionistului Mihaela Bilic
Nutritionistul Mihaela Bilic are cateva sfaturi foarte importante in ceea ce priveste alimentele pe care le consumam la masa de Paste. Aceasta atrage atentia ca o masa copioasa, cu alimente grele pentru digestie, dupa o perioada de post, poate duce la complicatii pentru sanatate.  Mihaela