Skip to article

Interviu dr. Silvia Stanculescu-Vasalos - augmentarea pometilor

Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos
Chirurgia estetica moderna face adevarate minuni pe chipul nostru iar trecerea anilor devine invizibila pentru multe femei.

Insa pentru cele ce nu sunt adeptele chirurgiei, exista proceduri estetice nechirurgicale care imbunatatesc semnificativ aspectul fetei.

Zona pometilor este cea mai importanta parte a fetei din punct de vedere estetic, deoarece ea ofera fermitate si sustinere.

Desi criteriile de frumusete pot fi diferite de la un popor la altul, un lucru il au in comun: toate culturile omenirii asociaza frumusetea si tineretea cu pometi proeminenti, ascendenti si bine conturati!

Despre procedura augmentarii pometilor am aflat de la dr. Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva la Spitalul Medicover.

Ele.ro: Zona pometilor nu este in opinia majoritatii consumatoarelor o zona de importanta vitala. Si totusi, ea face diferenta intre un chip banal si unul deosebit.
Care ar fi criteriile de frumusete feminina din punct de vedere al fizionomiei pometilor?

Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos: Criteriile de frumusete variaza in functie de rasa - caucaziana, asiatica, africana, de tipul de cultura si civilizatie si de multe ori de mediul social in care se fac aceste aprecieri. O tipologie considerata extrem de atractiva este fata in forma de "inima", una din reprezentantele acestui pattern fiind Michelle Pfeiffer. De asemenea, pometii "inalti", bine conturati, sunt considerati o trasatura estetica agreabila, oferind chipului un aspect armonios. Acesta este intalnit in general la persoanele tinere.

Ele.ro: Ce metode cosmetice se pot utiliza pentru imbunatatirea aspectului pometilor si in ce constau mai exact procedurile?

Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos: Pentru marirea-augmentarea pometilor sau conturarea lor exista solutii chirurgicale si nechirurgicale ce pot fi utilizate in diferite cazuri.

Metoda chirurgicala consta in introducerea unor proteze de silicon la nivelul pometilor, in functie de forma dorita. Aceasta procedura se realizeaza cu anestezie generala, iar rezultatul dorit poate fi vizibil in 2-3 saptamani, timp in care edemele si echimozele vor disparea complet.

Metoda nechirurgicala presupune injectarea unui tip special de acid hialuronic cu o masa moleculara mai mare, fiind necesara in prealabil o anesteziere locala. Efectele acestei interventii se pot vedea imediat, iar rezultatele rezista pana la 2 ani.

Ambele interventii sunt realizate personalizat, in functie de fizionomia existenta si rezultatele dorite de catre pacient. Aspectul final va fi unul natural si armonios, cu o schimbare benefica a infatisarii.

Ele.ro: Care este varsta la care te poti gandi sa apelezi la marirea pometilor?

Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos: In astfel de situatii nu varsta este importanta, ci problema care trebuie rezolvata. Aceasta interventie poate fi facuta si de persoane foarte tinere, peste 18 ani, care doresc modificarea conturului fetei, dar si persoane mai mature, care datorita varstei au pierdut din volumul facial.

Ele.ro: Ce indicatii de intretinere puteti da unei persoane care a apelat la marirea pometilor?

Dr. Silvia Stanculescu-Vasalos: In cazul protezelor nu exista indicatii speciale de intretinere, iar pentru conservarea efectelor date de acidul hialuronic se recomanda repetarea injectarii o data la aproximativ 2 ani.

Interviu realizat de Diana Paunescu.

Articole recomandate

Cand ingrijirea pielii nu e doar un rasfat, ci o nevoie primordiala! Cand ingrijirea pielii nu e doar un rasfat, ci o nevoie primordiala!
Te confrunți adeseori cu problema pielii uscate, iritații pe timpul sezonului rece? Din cauza temperaturilor variabile, a aerului uscat sau a vântului, pielea foarte sensibilă trebuie îngrijită cu formule specifice nevoilor acesteia, pentru recăpătarea
Masca cu miere si banane pentru parul uscat Masca cu miere si banane pentru parul uscat
Parul isi poate pierde din stralucire in orice anotimp daca nu este ingrijit corect. In timpul verii, din cauza excesului de transpiratie pot aparea alergii ale scalpului sau alte probleme. Iarna, din princina frigului si a vantului, parul poate deveni uscat.  Iata o masca naturala, cu miere
5 motive pentru care alegi epilarea laser definitiva 5 motive pentru care alegi epilarea laser definitiva
În orice anotimp, ne dorim o piele fină, cu eforturi minime. Epilarea clasică nu mai este o soluţie pentru femeia modernă. Părul creşte din nou constant, avem nevoie de timp şi de bani pentru ore nesfârşite la cosmetică. Soprano Ice
Seturi pentru ingrijirea tenului de la Payot, cadourile ideale de sarbatori pentru persoanele dragi! Seturi pentru ingrijirea tenului de la Payot, cadourile ideale de sarbatori pentru persoanele dragi!
Luna decembrie este o lună aglomerată pentru noi toți! Realizăm diverse planuri privind desfășurarea sărbătorilor, decorarea casei și pregătirea mâncărurilor, iar timpul rămas pentru alegerea cadourilor este insuficient. Pentru a veni
Idei de cadou pentru luna decembrie de la Roge Cavailles - Set cu crema sau ulei de dus si sapun senzorial! Idei de cadou pentru luna decembrie de la Roge Cavailles - Set cu crema sau ulei de dus si sapun senzorial!
Alegerea cadoului potrivit nu este niciodată ușoară, mai ales pentru că este nevoie ca acesta să însumeze atât dorințele cât și nevoile persoanei căreia i-l dăruiești. Astfel, Roge Cavailles a pregătit în ediție