Skip to article

Tratament vs autotratament in tratarea acneei

Tratament vs autotratament in tratarea acneei
Atunci cand vine vorba de tratarea acneei, primul instinct este acela de a cauta tratamentul pe cont propriu si de a urma retetele care au avut succes in cazul altor persoane.

Autotratamentul este probabil cea mai la indemana modalitate de a simti ca actionam in privinta acneei. Pana la consultarea unui specialist dermatolog, mult mai usor este sa luam medicamente despre care am citit ca au efect benefic, a caror reclama am vazut-o la televizor sau chiar "reteta de success" a prietenilor. De cele mai multe ori insa, aceste solutii nu ofera rezultatele asteptate pentru ca nu sunt adaptate.

In cazul in care simtiti ca urmeaza sa va apara un cos trebuie sa aplicati pe el o crema sau solutie antiacneica, cum ar fi batoane antiacneice astringente cosmetice. De asemenea, este indicata o toaleta zilnica si utilizarea, o data pe saptamana, a unei masti cu argila care absoarbe sebumul si curata pielea. Daca nu e suficient, atunci este necesar sa consultati un dermatolog pentru o prescriptie de tratament medicamentos local. declara doamna doctor Mihaela Leventer, presedinte SRME.

A merge la medic este sinonim cu a cauta un tratament personalizat.

Acesta trebuie adaptat tipului de leziuni pe care le faci si sunt necesare cateva analize inainte de tratament.

Avantajele sunt:

1. Siguranta. Este foarte important sa iti cunoasti organismul, sa stii ce anume ti se potriveste si ce nu. In cazul persoanelor care au diabet zaharat, insuficienta renala, insuficienta hepatica, insuficienta cardiaca sau alte afectiuni unele medicamente sunt nerecomandate, ba chiar pot avea efecte negative.

2. Flexibilitate. Tratamentul trebuie adaptat tipului de acnee, localizarii leziunilor, suprafetei afectate, tipului leziunilor de acne, tipului de ten, dar si stilului de viata.

3. Eficienta. Tratamentul corect ales conduce mai repede la ameliorarea leziunilor, fara a avea reactii adverse si cu disconfort minim.

Nu exista medicamente in trend!

Utilizarea unui preparat care nu a fost recomandat de medic poate conduce atat la agravarea bolii cat si la aparitia unor reactii adverse grave.

Aflati de pe www.getcool.ro care sunt tipurile de acnee si cum puteti actiona in fiecare caz.

In plus, tratamentul, in functie de substantele din compozitia sa, poate fi folosit doar pentru o anumita perioada de timp pe care nu o poti stabili singur.


Discuta despre problemele pielii cu dermatologul Dermastyle, pe forum.ele.ro .

Articole recomandate

Terapia Vampir pentru intinerire naturala si vizibila Terapia Vampir pentru intinerire naturala si vizibila
Ce nu fac vedetele pentru o faţă mai luminoasă, riduri estompate şi ştergerea câtorva ani peste noapte? Una dintre cele mai în vogă tratamente la ora actuală este P.R.P , cunoscută ca aşa numita Terapie Vampir. Ridurile cutanate se
Epilarea definitiva: de la ceara si durere, la tehnologia laser Epilarea definitiva: de la ceara si durere, la tehnologia laser
Epilarea cu ceară nu se mai potriveşte cu femeia modernă, activă, care are nevoie de o piele fină, impecabilă, pe tot parcursul anului. Soluţia salvatoare poartă un nume: S oprano Ice Platinum . Este laserul de ultimă generație, recunoscut la nivel
Labioplastia - ce este si ce presupune aceasta interventie Labioplastia - ce este si ce presupune aceasta interventie
In ultima perioada, labioplastia a devenit operația estetica intimă cu cel mai mare procent de creștere. Chiar dacă este considerată o intervenție tabu, femeile au înțeles rolul acesteia in viața personală și apelează cu încredere
Celulita intre mit si adevar Celulita intre mit si adevar
Suferi din cauza celulitei? Nu ești singura, pentru că aproximativ 90% dintre femei se confruntă cu celulită la un anumit moment din viața lor, chiar și cele care sunt zvelte și în formă. Pe cât de comună este celulita, la fel de
Cand ingrijirea pielii nu e doar un rasfat, ci o nevoie primordiala! Cand ingrijirea pielii nu e doar un rasfat, ci o nevoie primordiala!
Te confrunți adeseori cu problema pielii uscate, iritații pe timpul sezonului rece? Din cauza temperaturilor variabile, a aerului uscat sau a vântului, pielea foarte sensibilă trebuie îngrijită cu formule specifice nevoilor acesteia, pentru recăpătarea