Skip to article

Deodorant sau antiperspirant. Care este diferenta intre ele!

Deodorant sau antiperspirant. Care este diferenta intre ele!
Inainte de a cumpara un nou deodorant sau antiperspirant, trebuie sa ai in vedere anumite aspecte, pentru ca aceste doua produse sunt total diferite si trebuie achizitionate in functie de problemele pe care le ai.

Iata care sunt diferentele intre un deodoran si un antiperspirant si cum trebuie folosite: 

Deodorantul nu impiedica transpiratia 

Un deodorant nu are rolul de a impiedica transpiratia. Acesta doar o absoarbe si reduce mirosul transpiratiei, eliminand bacteriile. Doar antiperspirantele opresc transpiratia. De fapt, antiperspirantele sunt clasificate drept medicamente fara retata datorita ingredientelor lor active, sarurile de aluminiu, care formeaza niste bariere temporare ce blocheaza glandele sudoripare, astfel incat sa nu mai apara umezeala. 

Antiperspirantele clinice functioneaza? 

Aceste antiperspirante sunt produsele pe care se mentioneaza  ca sunt clinice si mai puternice decat antiperspirantele normale, de baza. Formulele standard sunt adesea compuse din 8 până la 19% ingrediente active, în timp ce majoritatea versiunilor de rezistență clinică au 20-25%.

Functioneaza deodorantele naturale? 

La fel ca și alte deodorante, cele naturale nu oferă un beneficiu ca antiperspirant direct. Ele sunt adesea produse cu ingrediente precum bicarbonat de sodiu, pulberi vegetale, uleiuri esențiale și argile care absorb transpirația și reduc bacteriile cauzatoare de miros.

Care este cea mai buna ora de aplicare a antiperspirantelor? 

Surprinzător, înainte de culcare. Sărurile de aluminiu, care acoperă glandele sudoripare, sunt mai bine absorbite atunci când corpul tău este la temperatura de referință și este mai puțin activ.

Spray sau roll-on? 

Produsele sub forma de roll-n permit aplicarea mai uniforma, ceea ce duce la un efect mai bun. Cu toate acesteam cu timpul, acestea pot indeparta o parte din stratul protector al pielii. De asemenea, mare atentie la aplicarea deodorantelor sau a antiperspirantelor imediat dupa epilare. Parfumul sau alcoolul pe care il contin acestea pot irita pielea. 
Recomandarea experților este să așteptați câteva ore între bărbierit și aplicarea antiperspirantului. Dacă vă bărbieriți dimineața, aplicați protectorul de transpirație noaptea sau invers.

De ce pateaza antiperspirantele desi sunt albe? 

Petele galbene sunt cauzate de o reacție între uleiurile corporale, transpirația și ingredientele antiperspirantului. Bumbacul și alte fibre naturale precum lâna sunt cele mai predispuse la aceste pete, deoarece sunt cele mai absorbante. Pentru a ajuta la minimizarea unei pete, asigura-te că antiperspirantul este uscat înainte de a te îmbrăca. 

Articole recomandate

Terapia Vampir pentru intinerire naturala si vizibila Terapia Vampir pentru intinerire naturala si vizibila
Ce nu fac vedetele pentru o faţă mai luminoasă, riduri estompate şi ştergerea câtorva ani peste noapte? Una dintre cele mai în vogă tratamente la ora actuală este P.R.P , cunoscută ca aşa numita Terapie Vampir. Ridurile cutanate se
Epilarea definitiva: de la ceara si durere, la tehnologia laser Epilarea definitiva: de la ceara si durere, la tehnologia laser
Epilarea cu ceară nu se mai potriveşte cu femeia modernă, activă, care are nevoie de o piele fină, impecabilă, pe tot parcursul anului. Soluţia salvatoare poartă un nume: S oprano Ice Platinum . Este laserul de ultimă generație, recunoscut la nivel
Labioplastia - ce este si ce presupune aceasta interventie Labioplastia - ce este si ce presupune aceasta interventie
In ultima perioada, labioplastia a devenit operația estetica intimă cu cel mai mare procent de creștere. Chiar dacă este considerată o intervenție tabu, femeile au înțeles rolul acesteia in viața personală și apelează cu încredere
Celulita intre mit si adevar Celulita intre mit si adevar
Suferi din cauza celulitei? Nu ești singura, pentru că aproximativ 90% dintre femei se confruntă cu celulită la un anumit moment din viața lor, chiar și cele care sunt zvelte și în formă. Pe cât de comună este celulita, la fel de
Cand ingrijirea pielii nu e doar un rasfat, ci o nevoie primordiala! Cand ingrijirea pielii nu e doar un rasfat, ci o nevoie primordiala!
Te confrunți adeseori cu problema pielii uscate, iritații pe timpul sezonului rece? Din cauza temperaturilor variabile, a aerului uscat sau a vântului, pielea foarte sensibilă trebuie îngrijită cu formule specifice nevoilor acesteia, pentru recăpătarea