Patru sfaturi despre cum sa alegi un ceas pentru femei

Patru sfaturi despre cum sa alegi un ceas pentru femei
  calendar_month        
În ultimele decenii, ceasurile de mână au devenit din ce în ce mai populare atât în rândul femeilor, cât și al bărbaților. Un fapt amuzant: ceasurile de mână erau purtate doar de femei înainte de secolul XX, în principal în scop decorativ, mai degrabă decât pentru funcția de cronometrare.

Iar asta încă se aplică cumva și în zilele noastre. Întrucât femeile consideră ceasurile de mână în principal ca fiind un tip de accesoriu, ele tind să se preocupe cel mai mult de aspectul ceasului.

Este esențial ca femeile să aleagă ceasuri damă care să se potrivească stilului lor. Ceasul poate fi apoi un accesoriu eficient al aspectului tău sau chiar poate deveni semnătura ta de stil. În acest articol, îți dăm patru sfaturi care să te ajute să alegi cele mai potrivite ceasuri damă.

Mișcarea

Nu multe doamne sunt interesate de specificațiile tehnice ale unui ceas. Cu toate acestea, este important să înțelegem că mișcarea este inima unui ceas. Fără o mișcare bună, ceasul nu va funcționa corect.

Nu există nicio îndoială că mișcările elvețiene sunt în continuare cele mai bune pentru ceasuri damă. Când vine vorba de tipul de mișcare, poți lua în considerare între mișcarea mecanică sau mișcarea cu cuarț.

Mișcarea mecanică pare a fi interesantă având în vedere nivelul ridicat de măiestrie și calitatea premium a detaliilor tehnice. Cu toate acestea, acest tip de mișcare necesită mai multe eforturi de întreținere. Dacă este o mișcare manuală, va trebui să îți amintești să reglezi ceasul. În cazul în care ceasul se reglează singur, cu alte cuvinte, are mișcare automată, va trebui să îl porți des.

În caz contrar, o mișcare cu cuarț poate fi o alegere inteligentă pentru ceasuri damă. Alimentate de o baterie, ceasurile cu cuarț sunt mai precise și mai puțin costisitoare decât cele mecanice. Cu acest tip de mișcare, trebuie doar să schimbi bateria după 2-3 ani, pe baza instrucțiunilor producătorului sau atunci când bateria a slăbit.

Să se potrivească cu tonul pielii tale

În funcție de ținută și de situații, poți alege un cadran de ceas care să ți se potrivească mai bine. Dacă ești în haine de birou în timpul întâlnirilor sau în timpul unor activități casual, un ceas minimalist cu cadran simplu poate fi o alegere excelentă. Pe de altă parte, un ceas-bijuterie decorat cu pietre prețioase ar putea fi cel mai potrivit pentru a combina rochii elegante pentru un eveniment de prestigiu sau special.

La fel ca alte tipuri de accesorii, merită să iei în considerare modul în care materialele și decorațiunile ceasului se potrivesc cu tonul pielii tale. Tonurile de piele se încadrează, în general, într-una dintre cele două categorii: rece sau cald. Tonurile reci ale pielii sunt caracterizate de vene de culoare albăstruie. Dacă ai un ton de piele rece, poți observa nuanțe roz sau roșu-roz atunci când te uiți în oglindă. Se spune că majoritatea oamenilor au pielea rece, inclusiv cei cu pielea închisă la culoare și cei cu pielea bronzată. Pe de altă parte, tonurile calde ale pielii sunt recunoscute prin vene de culoare verzuie. Atunci când se uită în oglindă, o persoană cu un ton de piele cald poate observa subtonuri galbene sau aurii-apricot. Persoanele cu pielea deschisă la culoare au, de obicei, un ton de piele cald.

Cadranul

Pentru o femeie, dimensiunea cadranului nu trebuie să fie prea mare, dar trebuie să se potrivească în mod evident cu dimensiunea încheieturii. Majoritatea femeilor preferă ceasuri damă cu cadran cu diametrul de 34-38 mm.

Un alt element esențial pe care ar trebui să îl iei în considerare este sticla. Există trei tipuri de cristale de ceasuri damă, dar cristalul de safir este indiscutabil cea mai bună alegere.

Cureaua

Există multe tipuri de curele de ceasuri damă din care poți alege. Cu toate acestea, având în vedere că femeile preferă, în general, ținute variate, îți sugerăm fie să ai câteva ceasuri, fie să ai curele interschimbabile pentru a se potrivi tuturor situațiilor.

Dacă te interesează să ai ceasuri damă cu brățări, cel mai bine ar fi să alegi materialul brățării care să fie același cu cel al carcasei.

Recomandari