Cum sa iti asortezi bijuteriile cu parul si machiajul

Cum sa iti asortezi bijuteriile cu parul si machiajul
  calendar_month   update 14 Mai 2024, ora: 14:18   photo_cameraPexels    
Pentru un aspect cât mai elegant și mai îngrijit este necesar să îți alegi accesoriile în armonie cu stilul vestimentar și culorile pe care le are îmbrăcămintea. Știi foarte bine că o ținută extraordinară poate fi pusă în valoare cu geanta și încălțămintea potrivite, cu o curea sau o eșarfă deosebită. Însă pentru un look de revistă este important să acorzi aceeași atenție și bijuteriilor pe care le porți. Când îți pui o pereche de cercei sau un colier trebuie să vezi dacă merg bine împreună cu ceea ce ai îmbrăcat, dar și cu coafura și machiajul abordate.

Iată cum să-ți asortezi bijuteriile cu părul și machiajul:

Alegerea bijuteriilor în funcție de coafură

Provocarea adevărată este să-ți identifici cerceii potriviți, pentru că celelalte bijuterii - colierul, inelele, brățările - vor fi potrivite mai curând cu alte caracteristici fizice, cum ar fi lungimea gâtului, forma mâinilor și, evident, stilul vestimentar.

Culoarea părului contează mai puțin atunci când îți selectezi bijuteriile, însă felul în care îl aranjezi sau îl porți în mod obișnuit este un criteriu de avut în vedere. De asemenea, lungimea părului și felul în care îți încadrează fața sunt aspecte de luat în calcul. Pentru ca trăsăturile feței tale să fie evidențiate într-un mod plăcut trebuie să știi cum să potrivești cerceii în funcție de coafură.

Astfel, în cazul în care ai părul tuns scurt, este de preferat să eviți cerceii lungi, în afara cazului în care fizionomia este foarte armonioasă și îți permite să porți orice. Femeile cu o față ovală și cu pomeți definiți pot purta și cercei lungi chiar și în cazul în care sunt tunse scurt. În restul cazurilor, cerceii cu șurub sau cei cu un model ușor alungit vor fi alegerea perfectă.

Femeile cu părul lung își pot permite luxul de a purta cam orice tip de cercei, începând cu cei simpli, mici, pe lobul urechii, până la cei extravaganți, lungi, supradimensionați, eventual unii de tip candelabru. Dacă părul are volum și acoperă urechile, poți aborda o coafură cu părul dat după urechi pentru a-ți scoate în evidență bijuteriile.

În cazul în care ai breton, cerceii trebuie să aibă o formă foarte alungită, subțire, pentru a crea un aspect alungit al feței. Cerceii rotunzi vor da volum feței pe laterale și vrei să eviți asta.

Pentru părul prins în coadă îți poți îndrepta atenția către cercei discreți, dar și unii lungi, în cazul în care fizionomia te avantajează. În cazul unei coafuri mai formale, precum un coc elegant, cei mai mari și eleganți sunt o opțiune mai bună, deoarece sunt asociați cu un aspect mai glamour.Alegerea bijuteriilor în funcție de machiaj

Așa cum ții cont de nuanța pielii atunci când îți alegi bijuteriile, va trebui să ai în vedere și culorile machiajului, și tipul acestuia. Astfel, pentru un machiaj intens care îți conturează puternic ochii, în care folosești nuanțe cu pigment puternic, bijuteriile vor fi cât mai neutre, cu modele simple, eventual fără pietre. Pentru un machiaj accentuat în zona ochilor va trebui să alegi cercei cât mai mici și cu un model simplu. Însă dacă vrei să porți bijuterii ample, colorate, machiajul abordat va fi unul discret.

În concluzie, va trebui să creezi un echilibru: cu cât machiajul este mai puternic, cu atât vor fi mai simple și mai discrete bijuteriile. De asemenea, în cazul în care porți cercei sau colier cu pietre, nuanța acestora va trebui asortată cu culoarea fardului.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

intrebari
  • person

    "toti copiii sunt la fel .trebuie ajutati si sprijiniti in tot ceea ce fac!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right