6 reguli pentru o viata de familie cat mai fericita

6 reguli pentru o viata de familie cat mai fericita
  calendar_month        
Fiecare dintre noi isi doreste o familie fericita. Tindem sa credem in aceea ca: daca ne-am hotarat sa ne unim destinul cu cineva drag, asta va fi pentru totdeauna. Cum sa facem ca dorintele noastre sa devina realitate?

Pentru a avea o viata de familie fericita ar trebui sa tinem cont de urmatoarele reguli:

1. Nu dati vina unul pe celalalt

Cand te-a cerut de sotie, probabil ca stiai deja ca viitorul tau sot isi arunca sosetele pe unde apuca si ca mananca intr-un anume fel.
De aceea, peste 5 ani de la casatorie, nu trebuie sa dai vina pe aceste obiceiuri mai putin placute ale lui si sa-i spui ca te-ai saturat sa-i aduni sosetele de prin toate colturile casei si sa-l auzi cum plescaie la masa.
Si nici sotul n-ar trebui sa va acuze ca de cand v-ati casatorit niciodata n-a iesit bine omleta, iar el saracutul a trebuit s-o manance asa in fiecare zi din a doua zi de dupa nunta. Trebuie sa va invatati sa faceti fata tuturor neajunsurilor, in egala masura, si sa nu dati vina unul pe celalalt, sa aveti o atitudine pozitiva unul fata de altul, pentru ca astfel va va fi mai usor sa convietuiti impreuna.2. Nu incercati sa va transformati partenerul intr-o singura zi

Jumatatea ta, inainte de a va intalni, a trait 20-30 de ani singur si a avut anumite ocupatii si obiceiuri atata amar de timp. Si intr-o zi frumoasa cu soare te-a intalnit pe tine. Probabil ca te deranjeaza cum isi leaga sireturile sau cum isi fierbe cafeaua, sau cum se uita la filmele de actiune sau despre razboi. Nu uita ca o mare parte din vaiata lui a trait-o fara tine si n-o sa poata sa se schimbe intr-o singura zi. Asa ca incearca sa te obisnuiesti cu aceste tabieturi. Daca o sa incerci sa-l schimbi, exista posibilitatea sa nu reusesti, iar partenerului tau sa nu-i placa acest lucru.

3. Nu va criticati unul pe altul

Daca nu va place cum ii sta parul sau va deranjeaza stilul de a se imbraca, incercati sa i-o spuneti foarte subtil si elegant.
Spunandu-i ca are parul ca si cum si-ar fi bagat degetele in priza, nu e o idee tocmai buna. Iar el la randul lui n-ar trebui sa va spuna "Draga mea ar trebui sa mai slabesti ca n-o sa mai incapi pe usa". Nu ne place cand suntem criticati, sa ni se faca tot felul de observatii, care dor, de aceea, trebuie sa ne invatam sa o facem cat mai elegant si subtil posibil.

4. Alintati-va si destainuiti-va cat mai des despre cat de bine va simtiti impreuna, cat de mult va iubiti, etc.


5. Fiti mai atent cu partenerul

N-o sa fie tocmai corect daca numai femeia o sa astepte zi de zi flori, ciocolate, o pereche de sandalute, fara sa-i raspunda barbatului la aceste gesturi frumoase. Si femeile la randul lor trebuie sa fie atente cu partenerii lor, nu numai de sarbatori ci si in zilele obisnuite. Acest lucru ar fi frumos sa fie reciproc.

6. Faceti rost de o carte despre sex

Sexul in aceeasi pozitie de 5 ani va aduce o mare monotonie la acest capitol. Incercati sa abordati mai multe pozitii si nu lasati plictiseala sa-si spuna cuvantul. Informati-va din carti, filme erotice si faceti o diversificare in viata sexuala ca lucrurile sa mearga excelent si in acest domeniu.

Nu uitati ca nu e suficient doar unul din parteneri sa se implice in viata de familie, incercati s-o faceti amandoi in egala masura cu mult tact, rabdare si intelegere.

Va dorim o viata de cuplu cat mai frumoasa!

Recomandari