Skip to article

Greseli comune pe care le fac tatii (I)

Greseli comune pe care le fac tatii (I)
Cel mai adesea, tatii au un rol disciplinar in ceea ce priveste cresterea copiilor.

Principalul scop este sa-si ajute copiii sa-si schimbe comportamentul in bine - sa urmeze regulile familiei, sa-si tina promisiunile si sa invete ce este responsabilitatea personala.

Dar cred ca am vazut cu totii tati care isi disciplineaza copiii in moduri nepotrivite sau mai putin eficiente.

Pierderea controlului

Comportamentul copiilor tai te poate innebuni uneori, dar nu trebuie niciodata sa-i disciplinezi atunci cand esti nervos. Daca vei ridica tonul, vei injura sau iti vei pierde cumpatul il vei invata pe copil ca tipatul, mania si violenta sunt acceptabile in relatia lor cu prietenii sau familia.

In schimb, atunci cand simti ca fierbi de furie, ia-ti cateva secunde pentru a te calma si a te aduna. Copiii raspund cel mai bine unei abordari calme, rezonabila, directa si precisa.

Pedeapsa fizica

Palmele, bruscarea copilului sau lovirea lui in orice fel, desi au fost prezente destul de des in dezvltarea noastra, sunt pur si simplu ineficiente. Nu fac decat sa invate copilul ca cea mai buna metoda de a rezolva un conflict este forta fizica . Di nou, un "time out" este o idee buna pentru a evita disciplina fizica. Tine minte, rolul tau principal este acela de educator, nu persecutor.

Greseli comune pe care le fac tatii (I)

Inconsistenta

Multi parinti isi disciplineaza copiii intr-un mod inconsistent si inconsecvent. Acelasi comportament ofensiv va avea raspunsuri diferite la momente diferite. Cel mai eficient este un set de reguli stabilit si standarde cu anumite consecinte definite.

Daca o data copilul tau injura si tu razi, iar alta data (poate intr-o alta companie) la aceeasi injuratura tu il pedepsesti, copilul va deveni confuz si nu va sti ce anume astepti de la el. Consecventa in disciplina copilului este cea mai buna metoda de a-l invata ce este acceptat sau nu.

Mituirea

Daca incerci sa-l mituiesti sa se comporte intr-un anumit fel, promitandu-i o recompensa, nu-l invata decat ca primeste un premiu daca se poarta inadecvat la inceput si apoi isi schimba comportamentul. Dar tu vrei sa se comporte cum trebuie din prima. O alternativa ar fi sa-i reamintesti cat de bine se simte atunci cand face alegerile corecte, sau sa oferi o consecinta pozitiva predeterminata pentru un comportament pozitiv.

Consecinte nepotrivite

Copii raspund cel mai bine atunci cand consecintele actiunilor lor par sa urmeze natural. Spre exemplu, daca ramane afara dupa o anumita ora stabilita anterior, as trebui sa aiba o consecinta pe masura - obligatia de a intra mei devreme de ora de "stingere" in weekendul urmator. Daca dovedeste ca nu este de incredere in ceea ce priveste o anumita ora de intrare in casa, atunci va trebui sa recastige acea incredere in timp.

Spre exemplu, daca ai un fiu care are dificultati in managementul furiei, si pentru a se descarca loveste cu pumnul in usa si o sparge, consecinta potrivita ar fi sa plateasca din buzunarul lui reparatiile usii stricate.

Atunci cand consecintele nu sunt potrivite "crimei", lectia nu este invatata. Deci, evita consecintele nepotrivite (cum ar fi pedeapsa pentru ca nu a predat o carte la biblioteca la timp) si incearca sa gasesti consecinte naturale.

Articole recomandate

Tips & tricks pentru un casual look uber cool Tips & tricks pentru un casual look uber cool
Suntem în această goană teribilă de a fi cool, de a ne îmbrăca conform ultimelor tendințe în fashion. Și este minunat să te uiți în oglindă și să te simți un fashion icon, așa e? Însă și mai
De ce merita sa faci cumparaturi in sezoanele de reduceri De ce merita sa faci cumparaturi in sezoanele de reduceri
De multe ori gasesti piese irezistibile care iti atrag atentia, insa nu dispui de un buget suficient pentru a le cumpara. Pentru a nu-ti goli portofelul imediat dupa salariu sau cand ai cea mai mare nevoie de economii, asteapta perioada reducerilor si alege-ti hainele si accesoriile preferate la
Tu stii ce tinuta trebuie sa porti in functie de evenimentul la care participi? Iata cateva reguli esentiale! Tu stii ce tinuta trebuie sa porti in functie de evenimentul la care participi? Iata cateva reguli esentiale!
Toate femeile își doresc să arate impecabil în cadrul oricărui eveniment ar participa. Totuși, alegerea unei ținute se dovedește de foarte multe ori a fi o provocare, în special atunci când se cere un anumit cod vestimentar și petrecerea are o
Topuri dama, cum le alegi si cum le integrezi in tinute office impecabile Topuri dama, cum le alegi si cum le integrezi in tinute office impecabile
Topurile sunt articole vestimentare impresionante. Sunt confortabile, disponibile într-o gamă foarte variată de tipuri, modele, culori. Pentru că sunt atât de apreciate sunt şi foarte populare, în special în rândul doamnelor şi a tinerelor care vor
Salopete deosebite pentru orice ocazie din cadrul ehop-ului ramonabadescu.ro Salopete deosebite pentru orice ocazie din cadrul ehop-ului ramonabadescu.ro
In ziua de azi, tot mai multi sunt preocupati de aspectul lor fizic si, implicit, de hainele pe care le poarta. In acest sens, ajung sa investeasca sume destul de mari pentru a ajunge la corpul pe care si-l doresc si la garderoba la care viseaza. In ceea ce priveste garderoba, investitiile sunt