Talent sau inspiratie? Cum isi aleg cei mici meseria de mai tarziu?

Talent sau inspiratie? Cum isi aleg cei mici meseria de mai tarziu?
  calendar_month        
E adevarat ca meseria de parinte nu este insotita de niciun manual de instructiuni, dar asta nu inseamna ca nu este una cat de poate de serioasa si incarcata de responsabilitati. Cu atat mai mult cu cat nu exista reguli scrise, trebuie sa intuim si sa avem grija ca alegerile pe care le facem si care influenteaza viata copiilor nostri sa fie cele potrivite.

Dar cand vine vorba despre alegerile lor, ce ne facem? Unde incepe si unde se termina rolul nostru de parinti in deciziile lor de viata? Cum ii ajutam de exemplu sa-si aleaga meseria pe care s-o practice toata viata de adult?

Cand copilul nostru vine intr-o buna zi si ne spune ca vrea sa "se faca" veterinar, oare stim care e sursa acestei dorinte? A vazut un filmulet la televizor si s-a inspirat de acolo sau ii plac animalele atat de mult incat vrea sa le dedice viitorul? A fost fermecat de zambetul cald al doamnei doctor cand ati fost cu catelul/pisica la veterinar sau simte ca menirea lui este sa aiba grija de viata animalelor?

De fapt intrebarea care merita pusa este "Cum isi aleg copii nostri meseria de mai tarziu?". Iau in considerare talentul, pornirea pe care o simt sau inspiratia data de vecinul de la colt, de partenerii de joaca sau de programe TV?

Aici intervine datoria noastra de parinti de a le explica ce anume inseamna o meserie sau alta, fara a o incuraja pe una in defavoarea alteia. Trebuie sa ii explicam ca a fi medic veterinar nu inseamna doar sa te joci cu pisicute si catelusi draguti ci sa ii si operezi, sa le bandajezi ranile si sa le cureti dintii. Daca micutul tau este inca hotarat ca asta e calea pe care vrea s-o urmeze, atunci nu mai conteaza de unde i-a venit ideea. Incurajeaza-l, sustine-l si fa totul pentru ca el sa aiba conditiile necesare pentru a se dezvolta.

Atata timp cat esti mereu in alerta, pregatita sa ii dai toate datele si informatiile de care are nevoie nici nu conteaza asa mult ce alege si daca alegerea i-a venit din talent sau din inspiratie. Copilul tau are de fapt nevoie ca parintii sai sa-l sustina si sa-i ofere ajutor. De aceea BCR Asigurari de Viata iti propune o solutie pentru a-i oferi un ajutor sigur intr-un viitor destul de incert. Alege acum Renta Magister si asigura-i copilului tau un viitor plin de PERSPECTIVE.

Urmareste in continuare 50 de povesti de succes si convinge-te cat de mult conteaza sustinerea parintilor, dar si incurajarea pasiunii copilului in meseria adultului.">93792.jpg

64082.jpg

Recomandari