Cum sa gasesti paltonul de dama perfect

Cum sa gasesti paltonul de dama perfect
  calendar_month        
Găsirea gecii de iarnă perfecte sau a paltonului ideal nu este imposibilă, trebuie doar să fii atentă la câteva detalii care fac diferența, astfel încât să găsești acele piese vestimentare care să dureze mai mult timp, care să se potrivească cu orice și care să te ajute să arăți bine fără să îți fie frig și fără să ajungi la extrema de a ieși îmbrăcată ca mascota Michelin.

Poate că vara sau primăvara nu-ți pasă de paltoane, dar iarna te face să te gândești din ce în ce mai mult la ele și să-ți dai seama că, până la urmă, sunt necesare și că merită investiția chiar dacă ai alte geci de iarnă.

Avantajul paltoanelor este că pot avea un aspect mai elegant, se potrivesc și cu look-uri foarte casual și sportive și, fiind un pic mai lungi decât geaca iarnă tipică, oferă mai multă protecție. Acesta este motivul pentru care până și James Bond le poartă și pentru care magazinele de modă și colecțiile prezintă întotdeauna câteva opțiuni în fiecare sezon.

Nu o priviți ca pe o cheltuială suplimentară, ci ca pe o achiziție inteligentă care vă poate scuti de multe probleme. În plus, dacă îți faci cumpărăturile cu atenție, poți obține chiar o haină pe care o vei putea purta mulți ani de acum încolo și care va fi o bună completare la tot ceea ce ai deja în garderobă.

Cum arată paltonul dama sau geaca iarnă perfectă?

Nici prea gros, nici prea ușor

Grosimea unei haine determină de câte ori pe an o poți purta, o haină prea groasă poate fi călduroasă și te va face să te simți confortabil doar dacă este foarte frig, dar o haină prea ușoară nu te va proteja cu adevărat de nimic. Este important să vă gândiți la scopul pentru care vă doriți haina și să căutați una care să fie confortabilă, să nu fie prea grea și să vă ofere exact nivelul de protecție de care aveți nevoie, sau să vă permită să purtați mai multe straturi pe dedesubt dacă este mai ușoară.

Culori și modele clasice

Sigur, poți purta o geacă iarnă de culoare neon dacă ai chef, dar aceasta va avea o durată de viață mai scurtă decât una în culori neutre, clasice. Acestea sunt cele care nu se demodează și te ajută să obții un look atemporal.

De asemenea, nu uitați că există și materiale care sunt de bază pentru un palton damă, cum ar fi tweed sau lână, și căutați modele simple, minimaliste, care sunt mai durabile și fac să se observe mai puțin că purtați același look dintotdeauna.

Lungimea corectă

Acest lucru depinde parțial de înălțimea dumneavoastră. Un palton damă bun nu ar trebui să se târască niciodată pe jos, dar nici nu ar trebui să fie la fel de scurt ca o geacă iarnă . Vă puteți juca cu diferite lungimi (cum ar fi deasupra genunchiului, la vițel sau la coapsă), atâta timp cât pare proporțională cu tipul dumneavoastră de corp.

Croiala paltonului

Paltoanele drepte ușor ajustate sau cu croială imperiu sunt foarte avantajoase. Dacă au ceva volum, asigurați-vă că este în zona pe care doriți să o evidențiați (umeri, șolduri)...

Gulerul paltonului

Gulerele deschise, gulerele stil cămașă și gulerele cu rever sunt frumoase și măgulitoare, dar nu sunt călduroase și trebuie purtate cu o eșarfă asortată. Un guler cu rever mare conferă volum pieptului și pune în evidență această zonă. Gulerele închise scurtează gâtul și silueta, deși nu este necesar să fie completate cu un fular.

Mânecile paltonului

Paltoanele cu mâneci trei sferturi, foarte flatante, trebuie purtate cu mănuși lungi de aceeași culoare cu paltonul, dacă doriți să stilizați brațele. Jachetele cu încrețituri și elastice pe mâneci și în talie ne vor da volum.

Materiale rezistente (și naturale)

Puteți purta un palton damă din blană artificială sau din poliester, dar fibrele naturale vor arăta mai bine și sunt, de asemenea, ecologice, oferind o bună protecție împotriva frigului și fiind foarte rezistente.

Gândiți-vă la materiale precum lâna, alpaca sau chiar bumbacul, care sunt, de asemenea, materiale care au o structură bună și care se simt foarte confortabile la mișcare.

Versatilitate (detalii)

Vreți să aibă o glugă, un guler din piele de oaie sau multe buzunare, sau să fie impermeabil? Toate detaliile se adaugă și schimbă aspectul paltonului, îl fac mai funcțional, mai practic, mai casual sau mai elegant, iar acesta este, de asemenea, un factor important atunci când cumpărați.

O geacă iarnă mai simplă poate fi mai elegantă, în plus nu se va demoda rapid, dar ar trebui să te gândești la locul unde vei purta paltonul în mod regulat și la ținutele cu care plănuiești să îl porți, pentru a putea lua o decizie mai bună.

Recomandari