Diferentele dintre parfumurile de barbati si cele de femei

Diferentele dintre parfumurile de barbati si cele de femei
  calendar_month        
Când vorbim despre parfumuri bărbați și parfumuri damă, vorbim de fapt despre diferite parfumuri care ne-au fost recomandate încă de când eram copii. Dar nu este cu adevărat obligatoriu ca un bărbat să poarte un parfum pentru bărbați sau invers. Fiecare persoană poate folosi parfumul care o interesează cel mai mult.

Dacă ne concentrăm pe generaliste, putem observa cum marea majoritate a producătorilor de parfumuri femei optează pentru note de vârf fructate. Este o regulă nescrisă, dar este de obicei prezentă în marea majoritate a parfumurilor destinate femeilor. În acest caz, putem vedea cum notele dulci și citrice sunt marii protagoniști în parfumurile pentru femei. În plus, acestea tind să aibă o prezență florală mai mare decât parfumurile pentru bărbați, ceea ce le conferă un miros distinctiv. Acest miros este întotdeauna legat de mirosul pe care îl asociem cu femeile, motiv pentru care sunt etichetate ca parfumuri de damă .

Urmărind descrierea parfumurilor pentru femei, putem observa cum notele de mijloc tind să se îndrepte spre un parfum floral. În cele din urmă, putem observa că notele de final sunt foarte asemănătoare atât la parfumurile masculine, cât și la cele feminine. În acest caz, ambele au, de obicei, prezența chihlimbarului și a moscului, printre altele.

Dacă ne concentrăm asupra parfumurilor masculine sau parfumuri bărbați, ne dăm seama că există și o regulă nescrisă. În acest caz, vedem cum notele de început sunt direct legate de aromele de citrice și fructe din cele masculine. Cu toate că, în multe ocazii, notele verzi sunt incluse pentru a da personalitate parfumului. În acest caz, rozmarinul, salvia sau busuiocul sunt opțiuni excelente.

Când vorbim despre notele de mijloc în lumea parfumurilor pentru bărbați, ne dăm seama că utilizarea florilor este mult mai limitată. De exemplu, geraniul este adesea folosit în acest tip de parfum datorită caracteristicilor sale. Cu toate că în multe ocazii există și prezența altor mirosuri, cum ar fi cuișoarele, lavanda sau trandafirul. Dar ceea ce este clar este că marea majoritate optează pentru o notă de mijloc care vizează condimentele. În multe ocazii observăm că cardamomul, anasonul, ghimbirul sau piperul sunt cele mai folosite în formulele de parfum.

În cele din urmă, notele de mijloc ca note de bază în parfumurile masculine se remarcă întotdeauna prin faptul că sunt mai intense. Asta pentru că mirosul lemnos, de stejar, cedru sau piele, printre altele, este foarte prezent.

Aceste chei pe care le-am arătat sunt întotdeauna legate de lumea occidentală. Spunem asta pentru că, în funcție de cultură, parfumurile sunt diferite. Un exemplu în acest sens poate fi văzut în Orientul Mijlociu și în Occident. În timp ce nota de trandafir în Occident o asociem rapid cu un parfum feminin, în Orientul Mijlociu este total diferită. În aceste țări, mirosul de trandafir este asociat cu parfumul masculin. Noi suntem atrași de ea, la fel și ei. Dar important este să fie clar că mirosurile ne amintesc de anumite lucruri și, în funcție de cultură și credință, mirosul poate avea o semnificație sau alta. Din acest motiv, a avea o minte deschisă poate fi o opțiune excelentă.

Ce sunt parfumurile unisex?

Acestea sunt parfumuri pe care producătorul le recomandă atât pentru bărbați , cât și pentru femei. Deși, așa cum am văzut în secțiunea anterioară, totul este legat de convingerile noastre. La urma urmei, orice parfum poate fi folosit de un bărbat sau de o femeie.

După cum ne spun experții în parfumuri, parfumurile nu sunt altceva decât percepții. Acest lucru înseamnă că un bărbat poate purta cu ușurință un parfum proaspăt, floral, în timp ce o femeie poate opta, de asemenea, pentru parfumuri intense, care sunt departe de a fi dulci.

Analizând piața, putem observa că, încetul cu încetul, există din ce în ce mai multe parfumuri unisex din care putem alege.

Analizând parfumurile unisex ne dăm seama că multe dintre ele se remarcă prin faptul că sunt senzuale, acvatice și florale. Se adresează tuturor genurilor, astfel că au devenit o opțiune foarte solicitată în ultima vreme. Trebuie remarcat faptul că ne aflăm în fața unor parfum care au un spirit boem și, de asemenea, note extravagante. Acest lucru face ca parfumurile unisex să se adapteze foarte bine la tineri, indiferent de sex.

Aceste parfumuri au fost create cu gândul la noile idealuri de gen. Ca urmare, vânzările au crescut puternic.

Ceea ce este clar este că, lăsând la o parte marketingul, marea majoritate a parfumurilor pot fi considerate parfumuri unisex. Dar marketingul ne-a influențat atât de mult încât asociem rapid un parfum cu un anumit gen: parfumuri bărbați sau parfumuri damă. Dar dacă această influență nu ar fi fost atât de mare, astăzi bărbații și femeile ar putea purta parfumuri fără discriminare. Amintiți-vă exemplul pe care l-am dat mai devreme cu mirosul de trandafir. În Occident, nota de trandafir este folosită doar de femei, în timp ce în Orientul Mijlociu este folosită de bărbați. Totul arată că acestea sunt percepții și din acest motiv putem spune clar că un parfum poate fi folosit de oricine, atâta timp cât se simte confortabil cu mirosul pe care i-l oferă.

Recomandari