Odata ajunse acasa, ar fi bine sa avem un soft care sa detecteze cat de asemanatoare sunt camasile cu dungi pe care le-am achizitionat azi, de cele pe care le aveam deja in dulap.
Intram in magazin, eventual acelasi magazin din care ne place mereu sa cumparam, si ne indreptam ca trasi cu ata catre aceleasi culori si aceleasi croieli pe care le purtam mereu. Daca avem noroc si ni se potrivesc, inseamna ca am reusit sa dezvoltam o uniforma care ne avantajeaza si s-ar cere o schimbare pentru diversitate, pentru a mentine prospetimea garderobei.

E usor sa intri intr-o zona de confort vestimentar cand ai aceleasi ritualuri de cumparaturi, asortare, combinare a hainelor. Ba, chiar de aranjare in dulap.
Da-te un pas in spate si straduieste-te sa ai o perspectiva obiectiva asupra imaginii tale sau asupra a ceea ce credeai ca te reprezinta.
1. Incearca magazine noi
Daca nu vorbim de marii retaileri, magazinele mici si brandurile romanesti, mai ales cele de haine office, au o inertie mare in adoptarea tendintelor. Astfel ca, nici nu vei realiza cat de demodate sunt hainele tale noi, decat de le vei compara cu cele asemenea lor de la brandurile mari, care se actualizeaza continuu.
Piesele cu un design clasic vor ramane baza garderobei. Insa, si acelea, au anumite detalii care le ancoreaza intr-o zona de contemporaneitate: de la nasturi, la croiala manecilor, lungime sau revere. La fiecare sesiune de shopping testeaza magazine noi, in care pana acum nu intrai, considerand ca nu sunt stilul tau. Nu este obligatoriu sa cumperi, ci, mai ales, sa vezi, sa compari, sa prinzi un anume vibe.

2. Probeaza croieli noi
Te plimbi printre rafturi si alegi mereu aceleasi rochii, fuste, bluze. Mintea ta este setata sa te reprezinte intr-un anume fel. Dar, aceste limitari, pot fi depasite.
Probeaza, pana la capat nimeni nu te obliga sa cumperi nimic, daca nu iti vine bine. Imaginea ta in oglinda s-ar putea sa te convinga de contrariu, sa-ti vina bine cum nu-ti puteai inchipui.

3. Nu desparti formalul de casual
Rochiile tale de ocazie, pot fi redefinite si transmutate intr-o zona mai putin pretioasa daca le combini cu cardigane, pulovere, geci de jeans, dresuri groase. Fusta ta neagra, lunga a avut o viata foarte scurta, pentru ca ai purtat-o la o singura nunta. Insa, de ce nu o reinvii pentru petrecerea de Revelion sau de Craciun, purtand-o alaturi de un pulover mai stramt si un colier masiv.
4. Poarta tocuri daca esti o obisnuita a talpilor joase si invers
Hainele se aseaza altfel daca le pui tocuri, ori daca nu. Asa ca, rochia de stofa pe care o imbracai mereu alaturi de stileto sau cizme cu toc, capata un aer urban daca o pui cu ghete si dresuri groase sau cu balerini ascutiti in birou.
Iar, de esti o iubitoare de pantofi fara toc, fa-ti curaj si macar o zi pe saptamana incalta tocurile. Macar in birou! Vei vedea ca atitudinea ta se schimba, ca sa nu mai pomenesc de modul in care se va transforma o tinuta.
5. Fa-ti cadou o sedinta de consultanta vestimentara
Dincolo de faptul ca este o alta persoana, care nu te cunoaste, asadar este obiectiva. Are cunostinte si experienta cat sa vada rutina in care esti acum. Toate mecanismele scut pe care le-ai declansat si le tii deschise de fiecare daca cand o schimbare se arata la orizont, pot fi date in vileag.
Iti va curata, atat cat ii dai voie, mintea de limitarile vestimentare pe care le-ai primit din mediu, de la mama, colege, pe care ti le-ai format singura. Iti va da impulsuri sa schimbi pas cu pas cat sa ajungi la adevaratul tau potential estetic, dar si cum sa te folosesti de el pentru a-ti imbunatati viata.
Citeste continuarea pe www.gabiurda.ro