Disparitia si reaparitia corsetului in moda secolului 20 pare sa fie legata de schimbarile ciclice a formelor femei, in special marirea sau micsorarea bustului.
Potrivit povestii oficiale, in 1909 Poiret a interzis corsetul dupa ani de domnie tiranica asupra modei feminine. Si asta nu pentru ca si-ar fi dat seama ca minunatul corset este o piesa vestimentara nu foarte conforbabila pentru femei, ci pentru ca semana cu liniile noilor sale creatii vestimentare.
In anii '20 corpul femeii devenise aproape abstract, iar talia naturala era considerata o caracteristica a trecutului. Corsetul rigid a fost inlocuit cu unul mai lejer. Acest deceniu a fost o adevarata lupta intre designerii care vedeau rochia fara forme ca o bariera, si femeile pentru care aceasta tendinta era ca o eliberare.

In anii'30 moda a readus talia mica si umerii lati la primul plan.
In anii'40 desginerii au inceput sa realizeze silueta de viespe obtinuta in trecut cu ajutorul corsetului, prin taieturi ingenioase. Corsetul s-a transformat in bustiera si a fost folosit la rochiile de seara din acea perioada.
Pe la mijlocul anilor '70, Vivienne Westwood a fost primul designer care a folosit corsetul in forma lui originala de cand Poiret l-a respins. Interpretarea a fost una artistica si teatrala si a stabilit un adevart trend in moda contemporana. Corsetele ei din secolul 18 dadeau femeilor un aer glamour si o putere, care de mult nu mai fusese simtita.
De atunci pana in zilele noastre, corsetul a servit ca baza de la care designerii sa porneasca in creatii puternice. Caracteristicile corsetului au fost fie stilizate, fie exagerate sau au disparut si doar forma a fost pastrata si transformata intr-o armura din plastic.
Rezultatele au fost fabuloase. Corsetul a devenit un obiect de arta, cu noi intelesuri artistice si sociale, aproape o piesa statement. Corsetul a devenit un simbol al imputernicirii sexuale.
Corsetul purtat de Madonna in turneul din 1990, facut de Jean Paul Gaultier a ramas in istorie, iar de atunci acesta a devenit un fetis pentru designer. In plus, sticlele sale de parfumuri au forma unui corset.

In anii 2000 corsetul este purtat singur sau sub un articol vestimentar sau este sugerat prin forma hainelor, fie de o jacheta sau un top cambrat.
De-a lungul secolului 20, corsetul a evoluat in bustiere, body-uri si chiar armura. Corsetul va ramane un element al seductiei si va continua sa inspire generatiile viitoare de designeri.