
In functie de dimensiuni
Trenciul clasic este pana la genunchi, dar designerii nu au luat aceasta caracteristica ca o piatra de hotar si s-au tot jucat cu marimile. Asa ca vei vedea prin prezentari ori trenciuri de detectiv foarte lungi, ori pana la jumatatea gleznei, ori deasupra genuchilor.
Materiale si culori
Pe langa materialele obisnuite ca bumbac, stofa sau poliester in combinatie cu vascoza vei putea purta si trenciuri din piele naturala sau ecologica sau trenciuri din materiale fine si lucioase ca satinul.
Negru, gri si bej sunt culorile cu care nu vei da gres niciodata atunci cand vrei sa alegi un trenci. La fel si-au spus si majoritatea designerilor care au pariat pe aceste culori.
Daca vrei sa iesi in evidenta poti apela la albastru iris, mov si roz neon sau chiar auriu tomnatic.
Se merge mult pe linia trenciurilor uni, asta si dintr-o latura practica, fiind usor de asortat. Daca vrei unul cu model atunci poti alege unul in carouri, cu dungi verticale sau print grafic.

Detalii
Manecile scurte si bufante dau unui trenci o alura foarte feminina. Daca esti mai friguroasa atunci inspira-te din colectia Jean Paul Gaultier, pentru trenciul cu maneci lungi in forma de clopot sau din colectiile Hermes si Oscar de la Renta pentru trenciurile cu guler din blana.
Nu uita de nasturi si curea. Acestea pot schimba in bine un trenci simplu. Adauga o funda in dreptul cataramei de la curea pentru un look mai sic.
Gulerul este un alt delatiu pe care designerii l-au mai diversificat. Alberta Fereti si D&G merg pe linia gulerelor supradimensionate si rotunjite. Vei mai vedea trenciuri cu gulere foarte scurte, incat nu pot fi indoite sau unele cu margini taioase.