Desigur, nu exista reguli cand vine vorba sa purtam cercei, dar modelul lor poate schimba forma fetei, poate ascunde sau scoate in evidenta anumite caracteristici ale fizionomiei. Asa ca alege-i tinand cont de forma fetei tale!
Efect de alungire - Pentru fetele rotunde sau ovale, alege forme geometrice ascutite ca triunghiuri, octogoane sau trapezoidale pentru a crea echilibru. Cerceii lungi ingusti si tip picatura. Evitati cerceii mici, cercurile sau cerceii voluminosi deoarece acestea accentueaza rotunjimea fetei.
">

">

">

Efect de rotunjire - pentru formele de fata patrata sau dreptunghiulara, in aceeasi idee de a crea contrast, alegeti cercei rotunjiti ca forma sau tip creole - cercuri.
Efect de largime - Pentru forma de fata ingusta, cerceii candelabru voluminosi sau cu pandantive rotunde atasate vor adauga dimensiune fetei.
">

">

Efect de ingustare a fetei - purtati cercei lungi ingusti, tip picatura sau tip pandantiv micuti.
">

">

">

Pentru a evidentia culoarea ochilor - asortati o pereche de cercei stralucitori la culoarea ochilor.
Pentru o fata in forma de inima - purtati cercei care sunt mai lati la baza deoarece vor adauga volum in partea de jos a fetei. Cercei tip picatura, tip candelabru, forme triunghiulare si cercei tip piramida sunt cele mai bune alegeri. Optati pentru cercei mari care au forma ovala sau de care sa atarne un ornament mai mare in partea de jos. Evitati sa purtati cercei scurti, cercuri, cercei tip butoni sau perle mici pe ureche.
">

">

Pentru o fata alungita - este forma perfecta, se pot purta atat cercei lungi candelabru cat si cercei simpli tip butoni, cercei rotunzi sau triunghiulari dar si cercei patrati care sa adauge largime formei fetei. Cu toate acestea, evitati cerceii plati, lungi si subtiri care se opresc la nivelul maxilarului, deoarece vor alungi si mai mult fata.
">

">

">

Pentru o fata triunghiulara - purtati cercei care sa atenueze ascutimea fetei, cum ar fi cerceii ovali mari sau cerceii mici rotunzi. Daca preferati cerceii lungi, optati pentru cei ingusti rotunjiti catre baza, care sa se opreasca deasupra liniei maxilarului pentru a nu sublinia si mai mult barbia.
">

">

Pentru o fata in forma de diamant - cautati cercei care sunt mai lati in partea de jos decat sunt in partea de sus. Va vor avantaja cel mai bine cerceii simpli cu un design clasic, cercei scurti si lati, cerceii tip butoni cu un cristal, tip butoni cu perla, si cercei mici picatura . Evitati cerceii lungi si subtiri.
">

">

">

Dupa ce am stabilit ce tip de cercei trebuie sa alegem in functie de forma fetei, trebuie sa avem grija ca modelul ales sa nu intre in conflict cu stilul rochiei, cu materialul sau cu eventualele decoratiuni sau podoabe de pe ea.
Daca rochia are un decolteu adanc puteti alege un colier pentru a decora gatul asortat insa cu o pereche de cercei mici, de exemplu, cercei cu un cristal Swarovski, simplu. Impodobesc urechile dar nu distrag atentia de la colier sau rochie.
Cercei mici completeaza, de asemenea, rochiile cu corset foarte ornamentat sau o rochie cu bretele prinse pe dupa gat.
Pe cat posibil, asortati cerceii cu ornamentele si broderiile de pe rochie si asigurati-va ca nuantele sau culorile cerceilor si ale rochiei se potrivesc impreuna.
Daca preferati cerceii mari, decorativi, in principal tip candelabru, asortati-i la o rochie cu un decolteu generos sau un corset simplu, si mai ales nu purtati colier! Astfel de cercei sunt pusi in valoare si daca parul este prins si nu ii acopera.
Lungi sau scurti, cu cristale, cu perle sau simpli, cerceii pe care ii veti purta in ziua nuntii trebuie sa va complimenteze si sa va completeze tinuta in modul cel mai fericit.
Bijuterii:www.tria-alfa.ro