Cum sa porti parul strans in functie de forma fetei

Cum sa porti parul strans in functie de forma fetei
  calendar_month        
Parul strans in coada sau in coc este una dintre cele mai simple coafuri si te poate scoate din incurcatura in zilele in care nu ai timp sa-ti faci coafuri elaborate sau atunci cand podoaba capilara se incapataneaza sa nu se aseze cum vrei tu.

Un aspect important de care trebuie sa tii cont atunci cand iti prinzi parul este forma fetei. De aceasta depinde in mare masura reusita coafurii tale.


Iata cum sa porti parul strans in functie de forma fetei!

Autor: Laura Galan

57878.jpg


1. Fata diamant
Makeup artistii si hairstilistii considera ca fata diamant este foarte ofertanta, atat din punct de vedere al machiajului, cat si al coafurii.

Fata diamant se remarca prin frunte ingusta, maxilare late, barbie ascutita. Daca si tu ai acesta forma a fetei, este indicat sa-ti prinzi parul intr-o coada si sa creezi volum in crestet.

Pentru a obtine un volum asemanator celui din coafura actritei Nicole Kidman, iti poti tapa parul usor sau, daca ai la indemana, foloseste un buretel pentru cocuri.85803.jpg

2. Fata patrata
Fata patrata nu are pometii definiti, adica latimea fruntii este aproximativ egala cu latimea pometilor. De asemenea, maxilarele sunt proeminente. Actrita Keira Knightley tine cont intotdeauna de forma fetei atunci cand isi alege machiajul si coafura.

Daca alege sa-si prinda parul, nu uita niciodata sa-si lase cateva suvite mai scurte sa-i incadreze fata. In acest fel, creeaza iluzia ca fata este mai ingusta. Buclele ajuta si ele la obtinerea unei coafuri potrivite pentru forma fetei. Onduleaza-ti usor parul inainte de a-ti prinde o coada. Buclele confera volum coafurii.85804.jpg


3. Fata rotunda
Fata rotunda este considerata de stilisti cea mai frumoasa si mai versatila din punct de vedere al coafurilor, deoarece este echilibrata - lungimea si latimea sunt aproximativ egale. In aceste conditii, poti crea tot felul de coafuri cu parul strans. Iti poti face cocuri, poti prinde parul sus sau mai jos, il poti prinde intr-o parte, il poti avea ondulat sau drept si lista poate continua.

Hairstilistii spun ca pentru forma rotunda a fetei cel mai indicat este sa creezi volum in zona calotei, pentru a crea impresia de alungire. Cameron Diaz este doar una dintre vedetele care au fata rotunda, astfel ca opteaza frecvent pentru coafuri cu parul prins. In aceasta imagine, coafura lui Cameron a fost realizata foarte simplu, cu un coc neglijent prins putin mai sus de ceafa.85805.jpg


4. Fata ovala
Daca ai fata ovala, te poti considera o norocoasa, dupa cum spun hairstilistii.

Pentru aceasta forma a fetei se preteaza orice fel de coafura cu parul prins. Noi iti recomandam o coafura cu impletitura intr-o parte si coada prinsa in lateral.

Cateva bucle lejere si cateva suvite dezordonate pot completa perfect coafura.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Relativitatea fericirii
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right