Indiferent de anotimp, tenul tau are nevoie de ingrjire speciala. Conditiile meteo, cremele si fardurile pe care le aplici cu religiozitate iti pot face mai mult rau decat bine in cazul in care nu iti cureti cum trebuie tenul.
Evita aceste 6 greseli pe care le poti face chiar tu atunci cand te demachiezi si scapa de riduri si acnee.
1. Nu te demachiezi seara
Fie ca uiti sau esti prea obosita ca sa folosesti servetelele demachiante, faptul ca adormi cu tenul incarcat de farduri este cea mai mare greseala pe care o poti face.
Noaptea, pielea ta are nevoie sa respire, este perioada cand tesuturile celulare de la nivelul tenului sunt in plin proces de regenerare, iar cu fardurile pe fata acest proces este intrerupt.
In plus, faptul ca adormi demachiata favorizeaza aparitia ridurilor si a imperfectiunilor cum ar fi cosurile, punctele negre, petele sau aspectul de ten gras.
2. Iti cureti tenul foarte des
Oricat de des ai fi tentata sa te demachiezi, in special in cazurile in care ai transpirat foarte mult, realizeaza acest proces numai de doua ori pe zi (seara si dimineata). Iti cureti fata de farduri, insa odata cu acest lucru elimini si protectia naturala a tenului, sebumul, de aceea este suficient de doua ori pe zi.
In plus, odata sters, tenul tau va produce si mai mult sebum pentru a suplini cantitatea pierduta.
3. Folosesti vata sau servetele demachiante in exces
Ai grija cu ce tip de produse te demachiezi, s-ar putea sa iti faci mai mult rau decat bine. Profesionistii in materie de infrumusetare recomanda sa eviti utilizarea bucatilor de vata si a servetelor demachiante, cel putin, pe termen lung. In schimb, foloseste cu incredere dischetele demachiante speciale.
Totodata, ai grija sa iti acorzi timpul suficient pentru a-ti curata tenul asa cum trebuie. Nu este suficient sa dai doar o data cu discul demachiant pe fata. Prima data, demachiantul patrunde in piele, iar a doua oara indeparteaza impuritatile.
4. Nu folosesti demachiantul potrivit
Ingrijirea tenului incepe cu alegerea demachiantului corect. Alege produsul potrivit tipului de ten, varstei tale sau sensibilitatii pielii tale.
Ai grija ca demachiantul tau sa nu contina parabeni si alte substante dauatoare organismului, cum sunt sulfatul de sodiu laureath si alcool, care pot provoca iritatii.
Demachiantul trebuie sa fie bland si adaptat tipului de piele. Astfel, pentru un ten gras se recomanda spuma demachianta, in timp ce pentru o piele sensibila sunt indicate lotiunile demachiante. Daca tenul este uscat, atunci foloseste o crema demachianta cu efect hidratant.
5. Nu il folosesti impreuna cu apa
Anumite lotiuni si emulsii demachiante se folosesc impreuna cu apa. Indicat ar fi sa iti umezesti tenul inainte, pentru ca ingredientele din produsele de demachiere sa poata actiona mai bine.
6. Nu incepi de unde trebuie
Pentru a demachiere corecta este bine sa folosesti mai multe discuri demachiante. Curatarea fetei incepe din zonele mai sensibile si anume ochii. Acestia sunt curatati din interior spre exterior, cu ajutorul a doua discuri cu demachiant. Lasa-le sa actioneze pe pleoapele inchise si apoi demachiaza-te.
sursa foto: magazin.gesundsuchen.de