Alimente care ne fac pielea mai frumoasa. Vezi ce trebuie sa mananci, in functie de tipul de ten

Alimente care ne fac pielea mai frumoasa. Vezi ce trebuie sa mananci, in functie de tipul de ten
  calendar_month   update 27 Feb 2014, ora: 15:42      
Cu totii stim cat de greu este sa ne pastram stralucirea sanatoasa pe care tenul nostru o avea in tinerete. Este aproape la fel de greu ca si pastrarea siluetei fara o alimentatie sanatoasa.

Ai o piele sensibila? Sau uscata? Esti ingrijorata din cauza ridurilor ce au inceput sa apara? Trebuie sa stii ca nu exista o solutie universala de mentinere si tratare.

Rutina cosmetica trebuie sa fie personalizata si recomandata preferabil de un estetician, iar daca acordam o atentie mai mare regimului nostru alimentar, vom descoperi ca exista alimente care ne ajuta sa ne imbunatatim considerabil aspectul pielii in functie de tipul nostru de ten.

"Putem cheltui sume mari pe produse cosmetice foarte bine formulate, dar nimic nu ne va ajuta sa mentinem luminozitatea si tonusul ridicat al tenului mai mult ca o alimentatie echilibrata si sanatoasa", explica Dr. Ruxandra Plesea, medic rezident in diabet zaharat, boli de nutritie si metabolism si specialistul Centrului de Frumusete si Sanatate Neli Pfeiffer.

Ce alimente sa alegem in functie de tipurile de ten

Acizii grasi precum Omega 3 reprezinta o necesitate in alimentatia persoanelor cu tenul sensibil. De exemplu, semintele de in - bogate in proteine si fibre alimentare, sunt pline de grasimi Omega 3 ce ajuta la estomparea ridurilor fine si la stergerea petelor de la nivelul tenului.

Cat de importanta este exfolierea tenului si la ce te ajuta. Gomajul potrivit pentru pielea ta!

O jumatate de lingurita de seminte consumata zilnic, timp de 6 saptamani, ajuta la calmarea iritatiilor, rosetii si inflamatiilor pielii si mentine un mai bun nivel de hidratare. Consumati-le in iaurt, in salate sau in cerealele de dimineata, pentru ca ajuta si la scaderea colesterolului.

Deliciosul sandwich cu ton are un mic secret: seleniul. Acesta mentine elastina, o proteina ce ajuta pielea sa aiba un aspect ferm si tonifiat. Grasimile Omega 3 si niacina sunt importante pentru sistemul cardio-vascular.

Merele ajuta si ele la eliminarea edemelor datorita quercetinei din coaja lor. Acest flavonoid (antioxidant) scade riscul alergiilor, bolilor de inima si bolilor degenerative precum Parkinson sau Alzheimer. Optati pentru merele rosii bogate in antioxidanti antiinflamatori.

De asemenea, este foarte important sa evitam condimentele de tip "foc", precum piperul, cayenne, curry sau alcool.

Alimente pentru pielea uscata

Migdalele sunt foarte bogate in vitamina E (un puternic antioxidant) si protejeaza deteriorarea pielii cauzata de expunerea UV in exces.

Alimente pentru tenul uscat

Uleiul de masline reduce inflamatiile din celule si articulatii daca este consumat macar in cantitatea minima de 2 lingurite pe zi. Acesta hidrateaza pielea si este de mare ajutor pentru tenul uscat, descuamat, mai ales daca este consumat atat intern, cat si extern.

In cazul unui ten uscat trebuie evitata spalarea fetei cu sapun sau solutii astringente. Hidratarea tenului la exterior trebuie facuta bland, cu produse ce contin ingrediente antioxidante si hidratante.

Alimente recomandate in cazul pielii ridate

Pentru pielea ridata, cele mai indicate alimente sunt cele care contin foarte multi antioxidanti. De asemenea, incepand cu varsta de 45 de ani trebuie sa fim atente la modificarile care apar la nivelul pielii, intrucat incidenta cancerului de piele creste.

Uleiul de catina: remediul minune pentru piele, par si unghii



Alimente care te protejeaza de boli

Mineralele precum potasiu si magneziu pe care le gasim din plin in spanac si luteina participa la sanatatea oaselor noastre, a prostatei, ne feresc de cancer si reduc riscul dezvoltarii tumorilor de piele.

"Afinele, aceste fructe mici dar foarte potente, pot ajuta in multe afectiuni, de la cancer la bolile de inima. Sunt importante pentru sistemul nervos, tonifica vasele de sange, sunt un excelent remediu antihemoroidal si ajuta vederea. Le puteti consuma congelate pe timp de iarna, insa in timpul verii alegeti afinele salbatice deoarece sunt de 26 de ori mai bogate in antioxidanti decat afinele de cultura.", a mai adaugat Dr. Ruxandra Plesea.

Ceaiul verde contine catechine, acestea fiind antioxidante si antiinflamatorii. Consumul de 2 pana la 6 cesti de ceai verde zilnic protejeaza pielea de cancer si de efectele razelor solare, deoarece neutralizeaza radicalii liberi formati in urma expunerii la soare.

Recomandari