Ce vopsea de par vi se potriveste? - Sfaturi si recomandari utile pentru o culoare de invidiat

Ce vopsea de par vi se potriveste? - Sfaturi si recomandari utile pentru o culoare de invidiat
  calendar_month        
Din dorința de a arăta bine și fresh mereu, doamnele și domnișoarele acordă mult timp înfrumusețării personale. De la ritualuri de skincare până la seri de spa de acasă, există o mulțime de produse pe care le puteți folosi pentru a arăta demențial. Tot în această categorie se încadrează și produsele de păr, cum sunt vopselurile, șampoanele, măștile, etc. De aceea, în rândurile ce urmează, vrem să vă ajutăm să vă faceți o rutină de înfrumusețare de acasă, cu vopseaua de păr. Vă vom vorbi despre tipurile de vopseluri, avantajele și dezavantajele lor, precum și cum să le folosiți ca să obțineți o culoare bogată și puternică, ce va rezista mult timp. Să începem!

Pentru ca vopseaua de păr să reziste și să nu vă deterioreze podoaba capilară, înainte de folosire este important să urmați o rutină de spălare precisă. Folosiți un șampon cu ulei de argan, pentru a reda strălucirea părului și a repara vârfurile despicate, iar apoi, puteți folosi chiar și o mască de păr pentru hidratarea completă. După ce clătiți bine părul și îl uscați în prealabil, puteți începe să vă pregătiți de vopsit. Pentru aceasta, veți avea nevoie de câteva ustensile, care de obicei se găsesc și în cutiile de vopsea. Cu toate acestea, noi tot vrem să vi le enumerăm, pentru ca dumneavoastră să fiți pregătită pe deplin. Folosiți mănuși de plastic pentru protecția palmelor, puneți un prosop pe umeri, pentru a evita pătarea gâtului și a hainelor, luați un castron pentru a amesteca vopseaua, și apoi aplicați cu pensula adecvată. După ce urmați toți acești pași, veți reuși să obțineți o culoare bogată și demnă de toate laudele. În continuare, vă vom vorbi despre tipurile de vopsea promise, pentru ca dumneavoastră să alegeți în consecință.

Tipuri de vopsea

- Vopsea temporară – acest tip de vopsea de păr rezistă între una și trei spălări. Avantajele sale sunt că oferă o culoare instantanee și este ușor de folosit, însă dezavantajul îl reprezintă faptul că durează puțin. Alegeți un astfel de produs dacă vă doriți să experimentați și să vedeți cum vă stă cu o anumită culoare, sau dacă vreți să acoperiți ușor rădăcinile crescute. Dacă aveți un eveniment la care ați fost invitată în weekend, nu trebuie decât să cumpărați nuanța preferată și să o folosiți pentru înfrumusețarea instantanee. Urmați instrucțiunile de pe cutie pentru a evita deteriorarea scalpului.- Vopsea demi-permanentă – rezistă până la 5-6 săptămâni și dispune de avantajele următoare: acoperă bine firele albe și nu conține amoniac. Dezavantajul îl reprezintă și aici tot durata relativ scurtă de rezistență. Folosiți o astfel de vopsea dacă vă doriți să aveți un look tânăr, revigorant și să fiți admirată tot timpul. Și, pentru că nu conține amoniac, o puteți folosi cu încredere pentru reîmprospătarea culorii naturale a părului. Ea este blândă cu scalpul și se aplică ușor.

- Vopsea semi-permanentă – rezistă până la 30 de spălări și dispune de avantajele următoare: este blândă cu scalpul, se aplică ușor și nu conține chimicale. Dezavantajele sunt acestea: nu poate fi folosită pentru deschiderea părului și are o selecție restrânsă de nuanțe. Acest tip de vopsea este ușor de folosit și este indicată persoanelor care își doresc să-și mențină culoarea naturală pe o durată lungă de timp. Folosiți-o cu încredere, fiindcă nu conține amoniac și nici peroxid de hidrogen, deci părul dumneavoastră nu se va deteriora la fel de repede ca în cazul altor vopseluri.

- Vopsea permanentă – rezistă până la peste 30 de spălări. Avantajele sale sunt: oferă acoperire completă, este perfectă pentru colorarea firelor albe și se poate folosi și pentru deschidere. Iar dezavantajele sunt: conține chimicale dure, precum amoniacul și peroxidul de hidrogen și trebuie amestecată cu oxidant. De aceea, vă recomandăm să faceți pasul vopsirii cu un astfel de produs numai la saloanele profesionale. Astfel, veți evita arderea părului sau a scalpului, cu ajutorul hair stylist-ului. Țineți cont și de faptul că această vopsea vine cu o selecție largă de nunațe, deci puteți experimenta cu zeci de culori interesante. Nu trebuie decât să vă asigurați că vă îngrijiți părul conform sfaturilor profesioniștilor, după vopsire.

Iată-ne ajunși la final. Acum că ați aflat care sunt tipurile de vopsea de păr , sperăm că veți putea alege produsul perfect pentru rezultatul dorit. Nu ezitați să navigați mediul online dacă vă doriți mai multe sfaturi. Și nu în ultimul rând, nu uitați de rutina de îngrijire a părului, pentru un capilar strălucitor și sănătos, tot timpul. Happy shopping!


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Timpul meu
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right