6 filme pentru copii, mai bune decat cartile din care au fost inspirate

6 filme pentru copii, mai bune decat cartile din care au fost inspirate
  calendar_month        
Chiar daca filmele facute dupa carti primesc adesea critici negative si sunt considerate lipsite de suflet si emotii, exista si exceptii care au facut istorie si care au ramas intiparite in mintea multora, mai mult decat operele literare in sine. Multe dintre ecranizarile de mare succes sunt dedicate copiilor!

Iata 6 filme care au magnetizat atentia si interesul celor mici!
1. Harry Potter
93904.jpgHarry Potter, poate cea mai cunoscuta carte din lume dedicata copiilor, a cunoscut succesul atat in literatura, cat si in cinematografie. Cartile au fost primele care au fascinat curiozitatea copiilor, dar odata cu aparitia filmelor, micutii au fost in extaz si nu si-au mai putut dezlipi privirea de pe taramul magic in care au loc aventurile micutului magician.

Aventurile, personajele, decorul si elementele magice ale productiilor create de Warner Bros. Productions s-au dovedit a fi capodopere cinematografice greu de intrecut pana in ziua de azi.

2. Cenusareasa
93906.jpgPovestea Cenusaresei este impresionanta si reuseste sa atinga corzile sensibile ale multor copii. Acestia descopera, prima oara din cartea lui Hans Christian Anderson, povestea trista a orfanei exploatate de mama vitrega si transformarea ei in printesa.

Insa imaginile filmului de animatie creat de Walt Disney sunt mai mult decat graitoare si reprezinta o atractie mai mare pentru cei mici. Oricat si-ar imagina ei cum arata dovleacul transformat in caleasca, rochita de printesa sua pantoful pierdut, povestea spusa in imagini este mult mai graitoare, frumoasa si interesanta pentru ei.

3. Poveste de Craciun
93905.jpgFilmul sau desenele animate, realizate dupa cartea faimosului Charles Dickens, este o punere in scena extrem de interesanta a felului in care Craciunul ne face mai buni si mai darnici si reuseste sa patrunda in sufletele si celor mai moroconasi oameni, asa cum este batranul si zgriptarul Grinch.

Este o poveste din care micutii au de invatat lectii de viata importante, care pot fi intelese mult mai usor din ecranizarea cartii. Cei mici au avut posibilitatea sa vizioneze varianta 3D a acestei productii, o experienta cu adevarat inediat pentru copilul modern.

4. Shrek
93907.jpgPutini sunt cei care stiu ca la baza filmului animat Srek sta, de fapt, o carte scrisa de William Steig, in 1990. Filmul de animatie creat de DreamWorks Animation Studios a avut un impact mult mai mare asupra celor mici si s-a dovedit a fi un pas bun in promovarea ei.

Povestea de dragoste care se infiripa intre capcaunul verde si printesa Fiona a emotionat copiii din toata lumea si a devenit una dintre cele mai reusite ecranizari dupa carti pentru micuti.

5. Mary Poppins
93903.jpgFilmul Mary Poppins a devenit, in anii `60, una dintre cele mai importante productii cinematografice pentru copii. El s-a transformat intr-un fenomen nemaintalnit si a captat interesul si atentia copiilor multor generatii, depasind cu mult asteptarile criticilor si vanzarile cartilor cu acelasi nume.Povestea magica a simpaticei guvernante, inchipuita de autorul P.L Travers, a devenit mai cunoscuta si apreciata prin intermediul filmului, decat prin opera literara dupa care a fost facut.

6. Mica Sirena
64109.jpgChiar daca povestea este scrisa de unul dintre cei mai cunoscuti autori pentru copii, Hans Christian Anderson, sunt foarte putini copiii care cunosc aventurile lui Ariel si ale surorilor sale din carte. Mica Sirena este unul dintre cele mai cunoscute si de succes filme de animatie pentru cei mici.

Autor: Daniela Ganciu

Foto: http://www.wallpaperbase.com

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Daniela Gyorfi, insarcinata?
  • person

    "cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right