Poti folosi creme de corp si pe fata? Ce spun specialistii in dermatologie

Poti folosi creme de corp si pe fata? Ce spun specialistii in dermatologie
  calendar_month   update 01 Nov 2022, ora: 18:54      
Poate te-ai întrebat dacă poți folosi crema de corp pentru față. Răspunsul? Da, dacă tocmai ai rămas fără cremă de față, niciodată ca o rutină. Pielea de pe față are nevoi diferite față de pielea de pe restul corpului, așa că ar trebui să aveți o cremă specifică pentru fiecare zonă. Asta nu înseamnă că nu poți folosi uneori loțiunea de corp pe față, dar nu ar trebui să o incluzi niciodată în rutina ta de înfrumusețare.

De ce ar trebui să ai o cremă specifică pentru față și alta pentru corp

Crema pe care o folosim pentru corp se numește cremă de corp și poate fi pentru pielea uscată, grasă sau mixtă. Totuși, cea pe care o folosim pentru față, putem alege între hrănitoare, hidratantă, anti-îmbătrânire, sau pentru pielea uscată sau grasă. Există, de asemenea, creme de față care pot fi folosite pe timp de zi sau de noapte. De aceea, nu este recomandabil să folosiți aceeași cremă pentru orice.

Luați o cremă hidratantă de corp pentru după duș, o cremă de față pentru ziua și o cremă de față pentru noapte.

Cum să ai grijă de pielea feței

Așa că, la limită, putem folosi crema de corp pentru față. Dar cel mai bine este să ai una specifica pentru tenul feței, care să aibă proprietățile de care fiecare are nevoie. Nu este vorba de a cumpăra cel mai scump produs de pe piață, ci de a-l folosi în fiecare zi și de a-l folosi bine. Pentru a face acest lucru, demachiați-vă și curățați-vă pielea, faceți rutina zilnică de înfrumusețare și apoi aplicați cu grijă crema de față.

Pentru a face acest lucru, încălziți crema în palma mâinilor și masați ușor începând de la bărbie, evitând zona ochilor. Aici, dacă este necesar, trebuie să aplicați o altă cremă specifică pentru îngrijirea perfectă a zonei. Dacă aveți de gând să vă machiați, ar fi mai bine să așteptați câteva secunde pentru ca crema să acționeze și apoi să aplicați machiajul ca de obicei.

Trebuie să aplicați crema hidratantă zi și noapte?

Da, bineînțeles. Este esențială pentru o hidratare adecvată a pielii, în special pentru pielea care a ajuns la maturitate sau care tinde să fie uscată sau foarte uscată. Dacă alegeți o cremă de zi care vă protejează de soare și de alți factori externi și o cremă de noapte care ajută la regenerarea celulelor pielii, cu atât mai bine.

Recomandari