4 trucuri utile care te ajuta sa aplici machiajul intr-o maniera mai usoara si eficienta

4 trucuri utile care te ajuta sa aplici machiajul intr-o maniera mai usoara si eficienta
  calendar_month     photo_cameraShutterstock    
Machiajul este considerat o formă de artă vizuală, prin intermediul căreia ai posibilitatea de a pune în valoare trăsăturile feței și de a masca anumite imperfecțiuni. De-a lungul timpului, atât produsele, cât și maniera în care sunt aplicate au evoluat, datorită varietății de resurse.

Industria cosmeticelor se află într-o continuă extindere, iar în prezent există diverse produse de make-up cu care poți cocheta și diferite stiluri pe care le poți adopta cu ajutorul acestora. De multe ori, nu dispunem de foarte mult timp; de aceea, trebuie să găsim variante care să ne ușureze munca. Iată câteva trucuri ce te pot ajuta să aplici produsele pentru machiaj într-o manieră mai ușoară și eficientă.

Exfoliază-ți buzele

Hidratarea buzelor este esențială, atunci când vrei să le conturezi în mod uniform. Exfoliază buzele cu un scrub delicat, o dată pe săptămână, și hidratează-le constant. Astfel, vei observa cum aplicarea rujului, a creionului de buze și a gloss-ului va fi mai netedă și va avea un aspect mai plăcut.

Folosește o lingură pentru machiajul ochilor

În ceea ce privește machiajul ochilor, aplicarea tușului poate fi mai dificilă, dacă nu ai dexteritate. Pentru a oferi un aspect plăcut, liniile trebuie să fie simetrice. Însă, de cele mai multe ori, necesită multe încercări, până ajungi la reușită.

Așadar, pentru a-ți ușura munca, poziționează mânerul unei linguri la coada ochilor, îndreptată în poziția în care îți dorești să trasezi linia. Apoi, alege un eyeliner cu care te descurci mai bine și conturează liniile ca și când le-ai trasa pe o foaie, cu rigla.

De asemenea, poți folosi o lingură și pentru aplicarea rimelului. În această situație, poziționează partea cu care mănânci a acesteia pe pleoapă, deasupra genelor. În acest mod, dacă ai aplicat deja fardul și este gata machiajul ochilor, nu mai există posibilitatea de a păta cu rimel pleoapele.

Topește vârful creionului

Anumite produse de make-up se întind mai bine, atunci când sunt încălzite. Dacă vârful creionului de ochi sau de buze e uscat și nu-l poți întinde uniform, nu înseamnă neapărat că nu mai e bun și trebuie înlocuit. Însă ia în calcul termenul recomandat de utilizare, deoarece poate fi unul dintre motivele acestui efect.

Dacă termenul de utilizare nu a expirat, încearcă să topești o bucată din vârf, până când se înmoaie. Așteaptă să se răcească și testează-l prima dată pe mână, asigurându-te că nu este prea fierbinte pentru a-l aplica pe buze sau pe alte zone ale feței.

Folosește o agrafă de părÎn finalizarea machiajului poți opta și pentru aplicarea unor gene false, dacă vrei să-ți evidențiezi ochii. Există metoda de a aplica gene fir cu fir pe care le ai mai mult timp, însă, dacă îți dorești doar ceva de o seară, deci nu pe termen lung, există o alternativă.

Aceste gene se atașează cu ajutorul unui lipici special, care are în compoziție o substanță puternică, ce ajută la rezistență. De aceea, trebuie să fii atentă, atunci când îl folosești. Optează pentru utilizarea unei agrafe de păr în aplicarea acestuia, deoarece poți întinde lipiciul cu vârful ei. Astfel, poți limita cantitatea de produs în așa fel încât să fie potrivită și eviți atingerea produsului cu mâna.

Machiajul necesită timp și o anumită dexteritate. Există foarte multe variante pe care le poți utiliza în conturarea lui, însă trebuie să le alegi pe cele mai eficiente. Aplică sfaturile din acest articol, care te pot ajuta să aplici machiajul într-un mod mai ușor și, în același timp, eficient.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

De ce te voi iubi mereu
  • person

    "el scrie jurnalul unui filosof mincinos. eu sunt amanta filosofului. a￯i nu am de ce sa￯ mint."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Ghete dama Darren Negre
Shop Ele.rochevron_right