Sfaturile makeup artistului: Anticearcanul, cum sa alegi nuanta potrivita si cum sa-l aplici
history_edu ele.ro calendar_month 10 Dec 2013, 08:00 update 09 Dec 2013, ora: 17:55 photo_cameraAnticearcan, machiaj corector
Raluca a fost mereu pasionata de machiaj, de culori si de pensule, de puterea de transformare pe care o poti gasi in farduri si gene false. Si pentru ca pasiunea sa nu a fost una trecatoare, Raluca a transformat-o intr-o meserie. A urmat scoli de renume din tara si din strainatate si a devenit unul dintre cei mai buni make-up artisti de la noi.
Si pentru ca Raluca stie toate trucurile de machiaj, dar si acele secrete de care make-up artistii se folosesc in munca lor de zi cu zi, am rugat-o sa ne dezvaluie si noua mici tipsuri care ne vor ajuta sa aratam mereu impecabil.
In fiecare saptamana, Raluca Luca ne va invata cum sa avem grija de tenul nostru, cum sa ne ascundem micile imperfectiuni si cum sa ne punem in valoare frumusetea cu ajutorul machiajului.
Anticearcanul, cum sa alegi nuanta potrivita si cum sa-l aplici
Anticearcanul poate fi numit si cel mai bun prieten al nostru, in special dupa o noapte pierduta si doua pahare cu vin. Dar nu numai! Chiar si persoanele care beau doar ceai, de exemplu, pot avea cearcane. Ele sunt cauzate, in general, de oboseala, retentia de lichide, de un episod de gripa sau sunt pur si simplu mostenite.
Dermatologii sunt de parere ca tesutul subtire din jurul ochilor este supus la un "stres" mai mare decat alte portiuni ale corpului, si din aceasta cauza ne confruntam, chiar de la o varsta frageda, cu cearcane, pungi, sau riduri fine.
Un anticearcan bun poate sa camufleze micile probleme, dar este o adevarata provocare sa iti gasesti nuanta si formula potrivita.
Sunt motive pentru care anticearcanele au fie o nuanta de piersica (adica un subton portocaliu) sau o nuanta galbena. Fiecare face ceva diferit, din acest motiv le gasim deseori si impreuna in produsele compacte de camuflaj. De fapt, secretul nu este sa alegi corect intre cele doua nuante (majoritatea avand nevoie de amandoua), ci sa iti dai seama de intensitatea culorii de care ai nevoie - ele fiind impartite, de cele mai multe ori, in trei categorii: deschis, mediu sau inchis. Trebuie asadar sa se potriveasca perfect cu pigmentul pielii tale.
Cum ne alegem nuanta potrivita
Daca ai cearcane inchise, cu tonuri de albastru, un anticearcan de culoarea piersicii te va ajuta sa le neutralizezi. Iar daca zona din jurul ochilor este rozalie (cum se intampla deseori in cazul persoanelor cu un ten foarte deschis, sensibil) nuantele de galben vor camufla perfect roseata. Formula pe care o folosesti - lichida sau cremoasa - este in materie de preferinta. Anticearcanele cremoase iti ofera o acoperire mai mare dar necesita indemanare pentru o aplicare eficienta, pe cand cele lichide sunt mai usor de folosit si mai potrivite in cazul unor cearcane superficiale sau tenului tanar.
Cum ne aplicam corect anticearcanul
Foloseste-ti degetul inelar, pentru o atingere mai delicata, si incepe mai intai prin aplicarea unei creme de ochi care iti va folosi ca baza pentru anticearcan. Daca te-ai trezit cu pungi la ochi, incearca sa folosesti un gel de lifting in locul cremei - un secret este sa iti pastrezi acest gel in figider, temperatura si ingredientele de lifting vor face minuni. Daca folosesti un fond de ten, aplica-l pe acesta mai intai, apoi cu o pensula cu peri sintetici sau cu degetul aplica anticearcanul exact la baza ochiului, din coltul interior pana spre exterior, si prin miscari delicate si punctate incepe sa il uniformizezi cu tenul. Nu uita si de pleoapa mobila, vei obtine astfel o baza excelenta pentru fard!
Citeste continuarea pe thelovelyroom.ro si urmareste pagina de Facebook
Recomandari
Newsletter Ele.ro
am aflat
- person
"zambeste iar si priveste putin:orice pahar jumatate gol mereu e si jumatate plin"