Skip to article

Masajul cu pietre calde

Masajul cu pietre calde
Terapia cu pietre calde este o forma relaxanta de masaj care ajuta la destinderea musculara.

Aceasta terapie a fost folosita pentru prima data de nativii americani, care incalzeau pietrele si le foloseau pentru a trata ranile musculare. Spa-urile din intreaga lume ofera o mare diversitate de terapii cu pietre calde.

Pietrele pentru masaj sunt de obicei pietre vulcanice neagre din bazalt. Acestea absorb si retin bine caldura si au dimensiuni si forme diferite.

Pentru a te relaxa complet, unele spa-uri ofera astfel de terapii ce dureaza pana la 80 minute. Inainte de inceperea tratamentului, pietrele vulcanice sunt igienizate, incalzite la o temperatura de 65 o C si unse cu ierburi condimentate si senzuale care umplu camera cu un mix de arome relaxant. Cand pietrele se racesc, terapeutul le inlocuieste cu altele.

Pentru a imbunatati circulatia energetica a corpului, iti vor fi puse astfel de pietre pe coloana vertebrala, in maini sau intre degetele de la picioare . Pentru remedierea ranilor musculare sau a inflamarilor se vor folosi si pietre reci.

Terapia cu pietre calde presupune masarea de la picioare pana spre umeri cu astfel de pietre in punctele de reflexoterapie. Picioarele sunt infasurate apoi in prosoape pufoase pentru a-si mentine caldura terapeutica.

Pietrele sunt asezate in puncte energetice de pe intregul corp incepand de la muschii picioarelor, continuand pe spate si sfarsind cu umerii. Dupa ce pietrele isi fac efectul pe sptate, vei fi intoarsa si pe fata.

Masajul cu pietre calde


Tensiunea din gat sau umeri iti va fi potolita, te vei destinde si totusi iti vei recapata energia.
Nu ezita de spui ce vrei in timpul unei astfel de terapii: fie ca pietrele sunt prea fierbinti, fie ca maseurul aplica prea multa presiune in efecturarea masajului.

Masajul cu pietre calde imbunatateste urmatoarele simptome:

dureri sau rani musculare;
tensiune musculara;
circutatie sangvina sau energetica proasta;
dureri de spate;
fibromialgie;
stres , anxietate, depresie;
insomnii.

Articole recomandate

Secretul pentru un par impecabil? Produsele potrivite! Secretul pentru un par impecabil? Produsele potrivite!
O rutină adecvată de îngrijire a părului este fundamentală pentru ca o femeie ori un barbat să-și păstreze o imagine …excelentă. Părul este o parte relevantă a aspectului nostru și ne determină personalitatea și stilul.
Arta ilustrata pe unghii Arta ilustrata pe unghii
Preocuparea doamnelor pentru a avea o manichiură impecabilă, denotă grija pe care o manifestă faţă de sănătata şi aspectul mâinilor. Indiferent de anotimp, mâinile implică o grijă aparte, fiind expuse permanent factorilor externi.
Ce sunt notele parfumurilor si cum le alegi in functie de acestea Ce sunt notele parfumurilor si cum le alegi in functie de acestea
Alegerea parfumului ideal pentru tine sau o persoana draga poate fi o indatorire complicata. Chiar si descoperirea parfumului tau preferat se poate dovedi o aventura care dureaza chiar si ani buni. Pentru ca alegerile tale sa nu te dezamageasca ulterior, este important sa-ti formezi o idee despre
De ce poti avea nevoie intr-un salon de infrumusetare De ce poti avea nevoie intr-un salon de infrumusetare
Deschiderea unui salon de înfrumusețare implică atât de multe aspecte, încât acestea nu pot fi surprinse nici în câteva pagini. Însă unul dintre cele mai importante aspecte pe care le implică deschiderea unui salon de înfrumusețare
Cum au reusit produsele cosmetice coreene sa devina atat de populare? Cum au reusit produsele cosmetice coreene sa devina atat de populare?
În doar câțiva ani, Coreea a devenit un actor major în lumea întreagă, în ceea ce privește domeniul frumuseții. Și chiar a devenit un gaj de calitate în termeni de eficiență și inovație. O mulțime de femei pasionate de