Vopsirea parului este o modalitate simpla de a-ti schimba lookul si de a ascunde acele fire albe care apar prematur, insa daca ai testat deja produsele din comert, stii ca odata ce te-ai vopsit, trebuie sa repeti operatiunea iar si iar. Iti doresti sa gasesti metode naturale de vopsire a parului, adica metode care nu-l afecteaza asa cum l-ar putea afecta vopseaua sintetica? Ei bine, iata cateva solutii naturale la care nu te-ai fi asteptat sa aiba efecte de colorare a podoabei capilare.
1. Infuzia de musetel
Stiai ca vopseaua sintetica de par a fost inventata in anul 1907 si de atunci a facut fericite milioane de femei din intrega lume? Insa vopsirea parului are o istorie mult mai lunga, care se intoarce pana in Antichitate. Inca de atunci femeile cautau metode naturale prin care sa-si nuanteze podoaba capilara. Una dintre aceste metode este infuzia de musetel. Trebuie sa stii ca ceaiul din aceasta planta medicinala este excelent pentru nuantarea parului blond si are efecte optime atunci cand este folosit la fiecare clatire.
Sigur ca parul tau nu va dobandi o nuanta platinata ca la coafor, dar va avea un aspect revitalizat si o culoare mai intensa.
2. Cafeaua
Cafeaua nu este buna doar pentru a te trezi din somn, ci si pentru vopsirea parului. Fa-ti un espresso si amesteca-l cu balsam de par. Dupa samponare, aplica pe par balsamul cu aroma de cafea si lasa-l sa actioneze 10 minute, dupa care clateste-l. Repeta procedura de fiecare data cand iti speli podoaba capilara. Daca nu vrei sa folosesti balsam, poti utiliza cafeaua ca atare, pe post de masca. Parul tau va dobandi stralucire, vitalitate si culoare.
3. Sfecla si morcovii
Esti roscata si te-ai saturat sa te vopsesti cu vopsea din comert? Atunci incearca o metoda naturala simpla si foarte sanatoasa de vopsire a parului: sucul proaspat de morcovi si sfecla rosie. Gratie pigmentilor rosii, respectiv portocalii din acest suc, parul tau va dobandi o culoare mai intensa si va beneficia si de un tratament de regenerare si revitalizare. Aplica sucul de morcovi si sfecla dupa fiecare samponare si bucura-te de noua nuanta de par.
4. Rozmarinul
Daca ai parul saten inchis si vrei sa pastrezi nuanta naturala, insa iti doresti sa o intensifici, clateste-l cu infuzie concentrata de rozmarin. De asemenea, poti folosi infuzie de cuisoare si salvie.
5. Galbenelele
Ceaiul de galbenele este excelent pentru vopsirea parului saten deschis. Clateste-ti podoaba capilara cu acest produs natural si vei dobandi o nuanta intensa de saten.
6. Rubarba
Rubarba este o planta comestibila excelenta pentru vopsirea parului, mai ales daca este deschis la culoare. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti prepari o masca din: radacina de rubarba macinata (3 maini), putin ulei de masline, suc de lamaie si 1 lingurita de apa fierbinte. Aplica masca pe par cat mai uniform (cu o pensula) si las-o sa actioneze 40 de minute.
7. Prazul
Olteanca sau nu, imprieteneste-te cu prazul, mai ales daca esti bruneta sau castanie si vrei sa-ti vopsesti parul cu produse 100% naturale. Prazul nuanteaza frumos parul si ii ofera o stralucire spectaculoasa. Toaca un fir de praz in intregime si fierbe-l in apa cam 20 de minute. Clateste-ti parul cu aceasta solutie dupa fiecare samponare.
Tu ce alte metode naturale de vopsire a parului cunosti?
Autor: Laura Galan