Skip to article

Arta de a te parfuma

Arta de a te parfuma
Lasati-va fermecati de parfumuri si fermecati la randul vostru, imprastiind cateva picaturi din acest buchet imaginar pe pielea voastra. Nu exista o arta sau o reteta speciala pentru parfumare. Acest gest, foarte personal, e propriu fiecarei persoane.

In functie de civilizatii, parfumul se foloseste diferit. Babilonienii se imbaiau in uleiuri mirositoare, in timp ce grecii foloseau apa de trandafiri. Tot corpul era impregnat cu miresme. In Orientul Mijlociu, saculetii cu smirna atarnau la gatul femeilor. In Japonia, femeile isi parfumau costumele cu parfum inalt de iasomie.

Astazi, actul parfumarii a devenit mai precis; e recomandat ca parfumarea sa se faca in locurile pe unde circulatia sangelui e mai intensa: ceafa, in spatele urechilor, in spatele genunchilor si la incheietura mainii.

Pentru a lasa o urma dupa ce am trecut, trebuie vaporizat parfum pe par (atentie, in acest caz nu va expuneti la soare).
Pentru o prezenta mai discreta, vaporizati parfum intre sani.


Sfaturi in ceea ce priveste parfumarea:

Pastrati-va parfumul la adapost de lumina, caldura, umiditate si de variatiile de temperatura.

Preferati un loc racoros si intunecos, cu temperatura constanta pentru a va pastra parfumul.

Pastrati-va sticla in ambalajul sau original.

Un parfum nu se pastreaza mai mult de 3 ani si asta, doar daca e bine pastrat.

Cumparati cantitati mici pentru a nu suferi o alterare rapida.

Nu agitati niciodata flaconul.

Nu va parfumati inainte de o expunere la soare, pentru a evita pigmentarea.

Daca gradinariti, evitati sa va parfumati, fiindca riscati sa fiti inconjurati de mici insecte.

Nu ezitati sa va schimbati parfumul dupa propria dispozitie, dupa anotimpuri, ocazii sau, pur si simplu, dupa bunul vostru plac.

Nu se pot testa mai mult de 3 arome o data, cu exceptia cazului in care aveti un nas deosebit; dati-va cu parfumul preferat si asteptati 24 de ore. Veti simti cum mirosul se raspandeste pe pielea voastra.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!