Skip to article

Folosirea corecta a fardurilor

Folosirea corecta a fardurilor
Adevarata frumusete nu se obtine prin camuflarea imperfectiunilor, ci prin dobandirea si pastrarea unei sanatati infloritoare. Fiecare dintre noi doreste sa aiba un ten proaspat, un aspect tineresc. Aceasta dorinta se poate realiza insa numai in masura in care stim sa cultivam calitatile cu care ne-a inzestrat natura si sa le adaugam mici corective printr-o ingrijire cosmetica rationala. Cele care ne ajuta de cele mai multe ori in realizarea acestui lucru sunt produsele cosmetice, fardurile.

Fardurile sunt folosite pentru a avantaja anumite parti ale obrazului. Pentru atingerea scopului urmarit trebuie sa ne deprindem si sa tinem seama de: varsta, lumina (naturala sau artificiala), natura tenului, forma obrazului. Nu vom aplica niciodata fard peste fard. Pentru ca un machiaj sa tina, fata trebuie curatata, apoi unsa cu o crema grasa, coldcrema sau o crema de zi. Fardul trebuie ales cu grija si folosit in mod rational ca sa nu dauneze. Astfel, avem obligatia sa indepartam fardul in fiecare seara, folosind in acest scop un demachiant.
In continuare voi explica rolul fiecarui produs cosmetic:

Creionul dermatograf

Va fi folosit pentru creionarea sprancenelor, trasandu-se linii care sa imite firele de par. Culoare va fi cat mai apropiata de nuanta parului. Pentru creionarea pleoapei superioare se va desena o linie cat mai fina de-a lungul pleoapei, iar pentru alungirea ochiului - o linie pornind din coltul extern al ochiului in sus.

Rimelul

Are drept scop sa sublinieze luminozitatea ochilor si sa le intensifice farmecul. Pentru a evita aglomerarea genelor, inainte de aplicarea rimelului le vom pudra usor. Genele vor parea mai bogate daca vom efectua doua aplicari la interval de 5 minute. Rimelul va fi aplicat numai pe genele superioare, deoarece aplicarea lui pe zonele inferioare imbatraneste. In mod obisnuit, persoanele blonde vor folosi un rimel maron sau daca au ochii albastri, un rimel albastru. Brunetele vor folosi rimelul negru, iar rocatele pot folosi si rimelul de culoare verde.


Fardul pentru pleoape

Umbrirea pleoapelor este folosita pentru a da ochilor adancime si luminozitate. Pleoapele se vor farda seara in culori puternice, iar ziua in culori mai pale - deoarece ziua culorile puternice imprima figurii un aer nenatural si chiar ridicol. Nuanta fardului nu trebuie sa fie nici prea deschisa, fiindca imbatraneste figura, si nici prea in chisa deoarece ii da un aspect aspru.


Fardul pentru obraz

Este indicat in cazul tenurilor sterse, ofilite, galbui. Fardul de obraz poate fi uscat / sub forma de pudra compacta sau gras sub forma de crema. Fardul-crema se aplica inainte de a pudra obrazul, intinzandu-l perfect, fara contur, nuantat din ce in ce mai slab. Fardul uscat se aplica dupa pudrarea obrazului.


Anticearcanul, fondul de ten

Au rolul de a camufla imperfectiunile tenului. Acestea trebuie sa aiba o nuanta apropiata ce cea a tenului si intinse bine pe toate zonele cu probleme.


Pudra

O pudra de buna calitate, continand substante inofensive, joaca un rol importand in protectia pielii impotriva interperiilor, in absorbtia secretiilor prea abundente ale glandelor sebacee si sudoripare, in acoperirea diferitelor pete si neregularitati ale pielii. La folosirea ei vom tine seama de nuanta tenului. Un tenu uscat va fi pudrat numai depa ce in prealabil am aplicat o crema grasa, iar cantitatea de pudra va fi cat mai mica pentru a nu produce uscaciunea pielii. In cazul tenurilor grase vom apica o crema uscata de zi, sau daca tenul este excesiv de gras vom pudra direct. Pudrarea se va face cu ajutorul pufului iar excesul va fi indepartat cu o periuta speciala.


Rujul de buze

Rujul da luminozitate obrazului, putand totodata corecta unele imperfectiuni ale gurii. Daca preferam un ruj mat, vom pudra buzele inainte sau dupa aplicarea rujului. Daca dimpotriva ne place un ruj lucios vom plica peste ruj un gloss special. Nuanta rujului va fi in armonie cu cea a fardului de obraz, fara a fi in dezacord cu modul in care ne-am imbracat.

Articole recomandate

Te-ai intrebat vreodata care sunt beneficiile produselor cosmetice? Te-ai intrebat vreodata care sunt beneficiile produselor cosmetice?
In timp ce unii oameni cred ca produsele cosmetice si de ingrijire personala sunt o inventie recenta, insa descoperirile privind utilizarea lor si beneficiile pe scara larga isi au originile cu mii de ani in urma. Astazi, cei 500 de milioane de consumatori europeni le folosesc pentru a-si proteja
10 reguli ale machiajului de care este bine sa tii cont mereu 10 reguli ale machiajului de care este bine sa tii cont mereu
Ni s-a întâmplat tuturor: după o noapte de petrecere și dans, ultimul lucru care ne-a trecut prin minte este să ne demachiem. Sau să refuzăm să aruncăm acele nuanțe care ne plac atât de mult, chiar și atunci când au mai mult de doi
Un salon - un pas mai aproape de Mobilier Aparatura Coafor Un salon - un pas mai aproape de Mobilier Aparatura Coafor
Toate inovatiile din sfera de hair and beauty au aparut datorita faptului ca din ce in ce mai multe persoane apeleaza la astfel de servicii. Din acelasi motiv si oamenii au inceput sa aiba din ce in ce mai multa incredere in astfel de servicii pentru ca au descoperit ca le aduce schimbari cu
Cum sa te machiezi cand porti lentile de contact Cum sa te machiezi cand porti lentile de contact
Lentilele de contact sunt o optiune perfecta daca te-ai plictisit de ochelarii de vedere si vrei sa ai fata mai luminoasa ori daca ti-ai propus sa faci o schimbare de look. Exista insa numeroase mituri care planeaza in jurul purtarii lentilelor de contact. Unul dintre acestea este ca nu te poti
Cum alegi culoarea ideala de oja semipermanenta? Cum alegi culoarea ideala de oja semipermanenta?
Manichiura ingrijita este un detaliu mic, dar important, care confera tinutei un plus de rafinament si stil. In combinatie cu vestimentatia si accesoriile, aceasta vorbeste celor din jur despre personalitatea si starea ta de spirit si desavarseste look-ul prin unicitate si design atractiv. Daca te