Skip to article

Produse cosmetice ciudate: de unde vin?

Inainte sa ajunga pe rafturile magazinelor si farmaciilor, ele au fost incorporate in cosmetice de casa care contineau niste ingrediente destul de ciudate.

Chiar si astazi, poti fi surprinsa de ceea ce poti gasi in trusa ta de machiaj.

Ambra, ceara, creionul kohl, carminul, guanina si matasea: stii de unde provin?

Ambra

Este o substanta foarte inflamabila, cu consistenta ceroasa, miros dulceag si pamantiu. Ea este extrasa din intestine de balena si este folosita la fabricarea parfumurilor.

Inainte de secolul al 18-lea, oamenii puneau ambra in margele, creand astfel coliere aromate. Desi balenele excreta aceasta substanta in mod natural, in prezent se fabrica ambra sintetica pentru a preveni uciderea balenelor.

Creionul Kohl

Adesea facut din funingine, creionul kohl a fost folosit ca eyeliner inca din vechime, in Egipt, Africa de Nord, Orientul Mijlociu si Grecia.

Desi in Antichitate el avea rolul de a proteja ochii de soarele puternic si infectii, unele forme ale pigmentului contin plumb, un ingredient destul de periculos.

Produse cosmetice ciudate: de unde vin?

Carminul

Carminul, un ingredient comun din rujuri si farduri, este obtinut prin distilarea unui gandac ce traieste pe cactusii din Peru, Chile, Mexic si Insulele Canare. Timp de secole, ei au fost striviti pentru acidul carminic pe care il produc.

Guanina

Cristalele de guanina, un compus care se extrage din solzii de peste si guano (excrementele liliecilor si pasarilor marine), reflecta lumina in modul asemanantor unei perle. Guanina este folosita in sampoane, oje si lotiuni de corp care dau stralucire.

Matasea

Timp de secole, femeile din japonia au folosit matasea pentru fabricarea hainelor si cosmeticelor. In matase exista 18 aminoacizi care o fac extrem de hidratanta si usor absorbita in piele.

Viermii de matase produc matasea naturala, si doar ea ofera aceste beneficii pentru piele, cea sintetica pierzandu-si toate proprietatile.

Articole recomandate

Ciftci Elena Academy este acum in UK! Ciftci Elena Academy este acum in UK!
Desemnata make-up-artistul vedetelor, Elena Ciftci, make-up-artist cu o vasta experienta atat in make-up, cat si in formarea profesionala in cadrul Academiei Ciftci Elena, ne surprinde inca o data prin furnizarea cursurilor peste hotare, la nivel international. Initiatoarea mai multor campanii
Cum realizam corect un machiaj de zi? Cum realizam corect un machiaj de zi?
Vrei sa realizezi corect un machiaj de zi impecabil pentru tine sau pentru o prietena care sa poata fi aplicat in fiecare zi? O regula foarte importanta de care trebuie sa tinem cont cand vine vorba de achiziționarea unor machiaje este calitatea acestora. Produsele de machiaj profesional sunt
1001cosmetice, magazinul preferat! Descopera calitatea accesibila pentru toate cosmeticele de care ai nevoie 1001cosmetice, magazinul preferat! Descopera calitatea accesibila pentru toate cosmeticele de care ai nevoie
Cand crezi ca le ai pe toate, de fapt iti dai seama ca ai mai avea ce sa adaugi trusei de make-up. Ritualul de ingrijire pe care il ai incepe cu un ten perfect curat, demachiat, improspatat si hidratat, continua cu paleta de culori si produse de styling. Chiar si cand esti adepta unui look natural
Ce tip de machiaj este recomandat pentru nunta Ce tip de machiaj este recomandat pentru nunta
Fie că vă aflați în postura de invitat la o nuntă, fie în postura de mireasă sau nașă, machiajul reprezintă piesa de rezistență atunci când vine vorba de înfățișarea unei femei. Acesta atrage atenția
Tehnici si trucuri ale pensulelor de machiaj de la Pandera Tehnici si trucuri ale pensulelor de machiaj de la Pandera
Atunci cand vine vorba de un machiaj impecabil, arsenalul care include ustensilele corespunzatoare este cel care face diferenta. Nenumaratele produse destinate machiajului care exista la momentul actual pe piata pot aduce in deruta chiar si pe adevaratele profesionite ale acestor tehnici.