Skip to article

Skin Rejuvenation cu ajutorul Luminii Intens Pulsate

Skin Rejuvenation cu ajutorul Luminii Intens Pulsate
In dermato-cosmetica varsta de 40 de ani reprezinta limita de intrare in maturitate a tenului, perioada ce va fi urmata de o serie de modificari treptate si progresive caracteristice tenului matur.
Toate aceste modificari au un substrat morfologic si fiziologi, care in mod mai simplu si mai general poate fi caracterizat ca si scaderea tuturor functiilor celulare. La aceasta varsta fiecare dintre noi atinge momentul in care pielea are obligatoriu nevoie de ajutor extern, respectiv de ingrijire dermato-cosmetica pentru ca aspectul nostru sa nu intre pe fagasul unor modificari ireversibile si nedorite.Dr. Manuela Ravescu Manager salon Beauty Art

Tot substratul morfo-fiziologic se manifesta la nivel vizual prin aparitia de riduri, pete pigmentare,alterarea conturului facial, deshidratare, scaderea cantitativa a lipidelor din piele, urmate de vulnerabilitatea tenului in fata factorilor de mediu externi, piele subtire si in general pierderea volumului facial sau cu alte cuvinte pierderea rotunjimilor faciale caracteristice tineretii.

Pielea isi va sintetiza in cantitati din ce in ce mai scazute lipidele, factorii de hidratare, acidul hialuronic, colagenul si elastina prezente in structura sa.

Ca atare terapiile anti-aging trebuie sa compenseze deficitele de componenti naturali de care sufera tenul matur, iar acest lucru se realizeaza cu produse cosmetice care au componenti similari celor din piele. De asemenea trebuie sa realizeze stimularea celulelor care intra in constitutia pielii,astfel crescind capacitatea de regenerare a pielii. Un punct important in realizarea terapiilor tenului matur il reprezinta diminuarea sau chiar disparitia semnelor vizuale ale maturitatii acesta fiind aspectul pe care il percepe clienta, mai exact diminuarea ridurilor, a petelor de pigmentare, a capilarelor sparte sau dilatate, refacerea pe cat posibil a tonusului si elasticitatii.

Una dintre cele mai de succes terapii de reintinerire o reprezinta aplicarea Luminii Intens Pulsate prescurtate IPL.

Aceasta reprezinta o sursa haotica de fotoni care acopera o plaja larga de lungimi de unda, intre 400-1200 nm. In estetica selectam o anumita lungime de unda prin aplicarea in fata sursei de fotoni a unor cristale de diverse culori:rosu, albastru, alb, galben.

In estetica IPL are mai multe directii de utilizare: epilare definitiva, terapii anti-acnee, rejuvenare(reintinerire)faciala, tratarea defectelor de pigmentare, ameliorarea cuperozei. In functie de programul pe care dorim sa il aplicam clientei se va selecta o lungime de unda cu ajutorul unuia dintre cristale.

In cazul folosirii programului de rejuvenare, se obtine efectul de intinerire faciala cu ajutorul fluxului de fotoni care patrunde pina in profunzimea dermului unde energia luminoasa se transforma in energie termica. Aceasta caldura locala puternica astfel produsa va stimula populatia celulara de la nivelul dermului, si anume importantele celule numite fibroblasti, cele care produc reteaua de colagen si elastina,si acidul hialuronic care intra in constitutia dermului.

Reteaua de colagen si elastina are rol de sustinere a epidermului,de mentinere a tonusului si elasticitatii pielii,iar acidul hialuronic are o mare capacitate de a lega apa mentinand astfel starea de hidratare si volumul dermului.

Deasemenea IPL duce si la disparitia petelor de pigmentare care apar la maturitate, a zonelor de cuperoza si a vaselor sparte,creste capacitatea de hidratare a pielii,toate aceste efecte cumulate ducand la obtinerea unui aspect facial mult imbunatatit.

Sedintele de reintinerire cu ajutorul IPL se fac in nr de 4-5-6 in functie de gradul de afectare al pielii,la un interval de 3-4 saptamini. La sfarsitul terapiei se va observa o crestere a tonusului si elasticitatii pielii,recapatarea volumului facial ,disparitia petelor pigmentare si a ridurilor. Crescand cantitatea de colagen, elastina, acid hialuronic, fata isi va recapata si conturul.

Fireste ca aceste imbunatatiri vor fi progresive si vor fi evidente la sfarsitul terapiei,IPL fiind o terapie care trateaza cauza imbatrinirii si nu doar efectele. Prin tratarea cauzei vor disparea si efectele, dar ca la orice tratament bun este nevoie de timp, putina rabdare si intelegera fenomenelor.

Aceasta terapie de reintinerire cu ajutorul luminii este foarte apreciata la Hollywood, unul dintre orasele cele mai "flamande" dupa terapii anti-aging, persoanele care au apelat la aceasta metoda fiind foarte multumite de rezultate.

Skin Rejuvenation cu ajutorul Luminii Intens Pulsate

Dr Manuela Ravescu
telefon 0745030223

www.salonbeautyart.ro

Articole recomandate

Te-ai intrebat vreodata care sunt beneficiile produselor cosmetice? Te-ai intrebat vreodata care sunt beneficiile produselor cosmetice?
In timp ce unii oameni cred ca produsele cosmetice si de ingrijire personala sunt o inventie recenta, insa descoperirile privind utilizarea lor si beneficiile pe scara larga isi au originile cu mii de ani in urma. Astazi, cei 500 de milioane de consumatori europeni le folosesc pentru a-si proteja
10 reguli ale machiajului de care este bine sa tii cont mereu 10 reguli ale machiajului de care este bine sa tii cont mereu
Ni s-a întâmplat tuturor: după o noapte de petrecere și dans, ultimul lucru care ne-a trecut prin minte este să ne demachiem. Sau să refuzăm să aruncăm acele nuanțe care ne plac atât de mult, chiar și atunci când au mai mult de doi
Un salon - un pas mai aproape de Mobilier Aparatura Coafor Un salon - un pas mai aproape de Mobilier Aparatura Coafor
Toate inovatiile din sfera de hair and beauty au aparut datorita faptului ca din ce in ce mai multe persoane apeleaza la astfel de servicii. Din acelasi motiv si oamenii au inceput sa aiba din ce in ce mai multa incredere in astfel de servicii pentru ca au descoperit ca le aduce schimbari cu
Cum sa te machiezi cand porti lentile de contact Cum sa te machiezi cand porti lentile de contact
Lentilele de contact sunt o optiune perfecta daca te-ai plictisit de ochelarii de vedere si vrei sa ai fata mai luminoasa ori daca ti-ai propus sa faci o schimbare de look. Exista insa numeroase mituri care planeaza in jurul purtarii lentilelor de contact. Unul dintre acestea este ca nu te poti
Cum alegi culoarea ideala de oja semipermanenta? Cum alegi culoarea ideala de oja semipermanenta?
Manichiura ingrijita este un detaliu mic, dar important, care confera tinutei un plus de rafinament si stil. In combinatie cu vestimentatia si accesoriile, aceasta vorbeste celor din jur despre personalitatea si starea ta de spirit si desavarseste look-ul prin unicitate si design atractiv. Daca te