Proaspat parinte? Iata 4 criterii dupa care sa te ghidezi cand alegi hainele pentru bebelusul tau

Proaspat parinte? Iata 4 criterii dupa care sa te ghidezi cand alegi hainele pentru bebelusul tau
  calendar_month        
Știm: alegerea hainelor pentru bebeluși poate părea o misiune greu de dus la bun sfârșit, mai ales că ai tot citit pe Internet diferite recomandări, unele bătându-se cap în cap cu altele. E și prima dată când devii părinte, așa că n-ai experiență cu vreo garderobă anterioară. Vrei să-i iei micuțului tău piesele vestimentare de bază și mai vrei să se simtă confortabil și să-ți fie și ție ușor să-l schimbi. Nu știi dacă e mai bine să începi cu câteva articole vestimentare esențiale sau dacă să îi pregătești o garderobă generoasă, să te asiguri că are „de toate” și că nu ratezi absolut nimic de pe listă.

În primul rând, respiră adânc. Alegerea hainelor pentru copii poate fi, într-adevăr, provocatoare. Dar lucrurile sunt ceva mai simple când ai la îndemână un scurt ghid practic, cu recomandări de bază. Fii fără grijă: promitem că nu-ți vom zice să cauți exclusiv haine din lână merinos sau din mătase naturală și că pe toate celelalte le poți exclude din prima.

Iată, deci, 4 criterii de care să ții cont în alegerea hainelor bebelușului tău:

Țesătura naturală

Tocmai am zis că nu-ți vom recomanda exclusiv lână merinos și mătase naturală, nu? Desigur că astfel de materiale naturale sunt prietenoase cu pielea celor mici, dar în consecință sunt și mai costisitoare. Pe de altă parte, bumbacul organic, o altă țesătură naturală, este o variantă ceva mai prietenoasă cu bugetul tău, așa că nu strică să-i iei celui mic câteva salopete pentru bebeluși confecționate din bumbac organic.

Ce vrem să-ți spunem, de fapt, e că poți construi o garderobă sigură pentru pielea celui mic, fără să trebuiască musai să investești o mică avere. Desigur că merită să ai și câteva piese din materiale premium, dacă bugetul îți permite acest lucru, dar asta nu înseamnă că restul țesăturilor sunt de neglijat.

Gradul de confort

Și aici nu ne referim doar la confortul resimțit de bebe când își poartă salopeta, ci și la confortul tău din timpul sesiunilor de schimbat. Nu-i așa că e mai simplu să-l schimbi de body-ul cu închidere între picioare, decât să ai o hăinuță cu mult prea mulți nasturi de încheiat și descheiat?

Când simți că o anumită piesă vestimentară îți atrage atenția, fie ea salopetă pentru bebeluși, pulover sau căciulă, asigură-te că e suficient de confortabilă și pentru tine, ca părinte. În felul acesta, îți conservi energia, o resursă prețioasă, mai ales că rolul de newbie parent implică suficiente task-uri și responsabilități, pe lângă sesiunile de schimbat.

Funcționalitatea

Bebelușii nu au nevoie de atât de multe haine - acesta este adevărul. Asta pentru că își petrec cea mai mare parte din timp dormind, pe de-o parte; pe de altă parte, cresc destul de repede, așa că probabil nici n-ai avea timp să-i pui în valoare chiar toate salopetele pentru bebeluși, pijămăluțele, pantalonașii și rochițele. Așadar, recomandarea noastră e să investești în câteva categorii de bază, confortabile și confecționate din materiale naturale: body-uri, pijamale, compleuri, bluze de corp etc. Asigură-te că ai în dotare mai multe seturi, pentru că îl vei schimba pe bebe uneori de mai multe ori pe zi. Nu în ultimul rând, alege haine pe care să le speli ușor la mașina de spălat - cu cât sunt mai puțin „pretențioase” și se usucă mai repede, cu atât mai bine.

Siguranța

Evită hainele de bebe care au șireturi, șnururi și alte elemente decorative care îi pot pune în pericol siguranța bebelușului. Știm că pot părea atractive la prima vedere, însă mai presus de orice design simpatic este siguranța celui mic. În plus, cu cât mai simple vor fi hainele, cu atât mai relaxane vor fi și sesiunile de îmbrăcat și dezbrăcat ale copilului.

Acestea fiind zise, spor la sesiunea de shopping pentru bebe! Nu uita să-ți stabilești un buget realist în care să te încadrezi, precum și câte un număr pentru fiecare categorie vestimentară: de pildă, 4 salopete pentru bebeluși , 6 body-uri, 4 pijamale etc.

Recomandari