Skip to article

10 mituri despre baby blues

10 mituri despre baby blues
Nasterea bebelusului este cel mai frumos eveniment al vietii tale. Cu toate acestea, te simti obosita, deprimata si plangi din nimic. Daca suferi de baby blues?

1. Baby blues si depresie postpartum sunt sinonime - Fals

Nu trebuie sa le confunzi! Depresia postpartum este o adevarata boala, afectand mai ales femeile cu un teren depresiv. De la aparitia primelor simptome (insomnii, anorexie, crize de angoasa) este necesar tratamentul psihiatric. Baby blues-ul este o stare de tristete sau labilitate psihica ce tine cateva zile dupa nasterea copilului.

2. Antidepresivele trateaza baby blues-ul - Fals

Antidepresivele pot fi prescrise de medic in cazul ueni depresii postpartum, dar nu pentru a iesi din baby blues. Pentru acesta este necesara doar un pic de odihna si de rabdare, iar simptomele vor disparea.

3. Daca baby blues-ul dureaza mai mult de 3 saptamani, mergi la medic - Adevarat

Baby blues-ul dureaza in medie 2-7 zile. Daca simptomele se prelungesc, consulta medicul. El poate investiga daca suferi de depresie postpartum.

4. Si tatii pot suferi de baby blues - Adevarat

Desi surprinzator si destul de rar, tinerii tatici pot simti baby blues-ul pe pielea lor. Ei se vad deodata cu mai multe responsabilitati, sunt stresati si obositi, iar angoasele lor se pot manifesta in mai multe feluri: angina, entorse si accidente de toate felurile.

5. Baby blues-ul poate sa apara dupa mai multe saptamani de la nastere - Fals

Baby blues-ul se manifesta in general intre cea de-a 3-a si cea de-a 12-a zi dupa nastere. Depresia postpartum apare mai tarziu, deci atentie!

6. Baby blues-ul le afecteaza pe 90% dintre femei - Fals

Unii medici spun ca baby blues-ul afecteaza o femeie din doua, altii o femeie din patru, deci nu e chiar asa de frecvent pe cat ti-ai imagina si nu e deloc periculos. El afecteaza femeile indiferent de situatia lor personala si de modul in care au nascut. Bineinteles ca intensitatea lui difera de la caz la caz.

7. Baby blues-ul nu e decat o chestiune de hormoni - Fals

Hormonii au de-a face cu aparitia baby blues-ului, dar nu sunt singurii. Dupa nastere, nivelul hormonal scade brusc, ceea ce poate provoca o scadere a moralului si o stare iritabila. Dar si alti factori intra in joc in aparitia baby blues-ului: oboseala, noile responsabilitati.

8. Baby blues-ul dispare spontan - Adevarat

Nu necesita tratament si dispare spontan in cateva zile. E nevoie doar de putina rabdare si d ecat mai mult efort.

9. Baby blues-ul poate dura doar cateva ore - Adevarat

In general, baby blues-ul dureaza cateva zile, nu mai mult. In mod exceptional, el poate dura doar cateva ore.

10. Anturajul joaca un rol important in tratamentul baby blues-ului - Adevarat

Anturajul joaca un rol cheie in sustinerea proaspetei mamici: mama, o prietena, o sora sunt de mare ajutor.

Autor: Nuage

Articole recomandate

Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni
Socializarea face parte din dezvoltarea echilibrata a copilului tau, inca de la o varsta frageda. Unii copii isi fac prieteni mai usor, in timp ce pentru altii este mai complicat sa formeze rapid relatii stranse cu ceilalti copii de varsta lor. Rolul parintilor este acela de a incuraja socializarea
Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri
Copiii prefera puzzle-uri cu eroii favoriti. Jocurile de tip puzzle au multiple beneficii, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele stimuleaza creierul, testeaza inventivitatea, avand un rol important in dezvoltarea inteligentei. Pe copii, acestea ii invata sa caute singuri cele mai bune
Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele
Legea alaptatului in public a fost aprobata, joi de Camera Deputaţillor. Orice persoana care va discrimina o mama care alapteaza in public va fi sanctionata.  Proiectul de lege privind alăptarea în spaţiile publice a fost adoptat cu 279 de voturi "pentru"şi o
Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa
Intr-o societate in care fetele si baietii sunt crescuti diferit de catre parinti, asteptarile si presiunile apar, in mod special, in viata fetelor, inca de la o varsta frageda. Pentru a creste fete cu personalitate puternica si sigure pe ele, parintii trebuie sa realizeze cat este de important sa
Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic? Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic?
Jucăriile pentru copii reprezintă o industrie imensă. În prag de 1 iunie, vârful vânzărilor în industria de jucării, ne oprim pentru câteva momente pentru a analiza calitatea acestora și nu doar diversitatea. Colorate, în forme creative