Skip to article

Bataia nu e rupta din rai

Bataia nu e rupta din rai
A da o palma sau a nu da o palma… aceasta este intrebarea, iar raspunsul este nu.

Sunt multe metode non-fizice de a disciplina un copil.

Bataia este primitiva si este surprinzator ca inca o folosim. O palma este o solutie rapida si temporara, dar copiii vor repeta greseara daca nu inteleg de ce anume au gresit.

Sunt multe metode mai inteligente de a disciplina un copil si de a te impune

Bataia poate functiona pentru unii copii, dar asta nu inseamna ca este un lucru bun. De cele mai multe ori bataia va face copilul sa se revolte si mai mult.

Acest lucru se va intampla in special daca atentia negativa este singurul gen de atentie pe care i-o oferi.

Pedeapsa corporala este doar o solutie de moment

Folosirea pedepsei corporale este o solutie numai pe moment, copilul tau nu-si va invata lectia daca nu intelege cu adevarat ca a gresit, iar acest lucru se rezolva prin comunicare nu agresiune fizica.

O palma poate rani foarte tare un copil, mai ales daca in palmuiesti la manie. Copiii vor fi ei insisi si vor continua sa faca ceea ce vor, nici o cantitate de baiate nu ii va transforma vreodata in ceva ce nu sunt.

Bataia nu e rupta din rai

Parintii poate stiu mai bine, dar nici ei nu sunt perfecti

Daca vrei ca pe viitor copilul tau sa fie mai ascultator ar trebui sa ii arati ca il iubesti si iti pasa de sanatatea si fericirea lui.

Ce drept avem sa lovim un copil? Om fi noi adulti, dar nimeni nu e perfect. Cu siguranta si copiii nostri au destule lucruri sa ne reproseze, dar nu-i vedem sarind sa ne bata, nu?

Copiii nu au fost creati pentru a fi tinta palmelor noastre, au fost creati pentru a fi iubiti si pretuiti. Lovindu-l nu ii vei arata ca il iubesti.

De cele mai multe ori, o palma lasa copilul sa stie ca a reusit sa te enerveze.

Daca acesta era scopul lui, atunci nu ai facut decat sa inrautatesti situatia. Bataia transmite ca mesaj faptul ca violenta este intotdeauna raspunsul, cand de fapt nu este. Daca o problem anu poate fi rezolvata prin comunicare, foare fi rezolvata fizic.

Copiii sunt hiperactivi, energici si chiar rautaciosi. Trebuie sa le permitem sa fie activi si sa exploreze lumea. Daca vrem sa se comporte si sa actioneze corect, trebuie sa ii respectam.

O palma nu ii arata decat faptul ca ai autoritatea asupra lui. Nu il va invata etica, principii si moralitate, iar exact astea sunt lucrurile pe care vrei sa il inveti.

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de