Skip to article

Corvoada temelor pentru acasa

Multi copii isi pierd entuziasmul atunci cand cantitatea de teme pentru acasa creste foarte mult, si intotdeauna lipsa entuziasmului creste asteptarile parintilor si pune semne de intrebare.

Astfel ca un grup de mame care au observat acest lucru, au pornit o cercetare asupra influentei temelor in viata copiilor lor, cercetarea finalizandu-se cu publicarea unei carti "Cauza impotriva Temelor : Efectul negativ al temelor asupra copiilor si ce putem face pentru asta".

Cum pot temele sa afecteze negativ copiii?

Sunt atat de aglomerati incat nici nu mai au timp sa fie copii. Si pentru ca majoritatea temelor inseamna timp ocupat, invatatul a devenit mai degraba o corvoada decat o experienta pozitiva si constructiva.

Temele afecteaza si viata in familie - multi copii isi intrerup lectiile pentru a veni la masa si ca rezultat, subiectele din timpul mesei au legatura tot cu scoala.

Semnele supra-aglomerarii cu teme

Un prim semn ar fi ura fata de scoala si dezinteresul total fata de temele primite acasa, exprimat in nenumarate randuri, ori de cate ori e posibil.

In SUA, Asociatia Nationala pentru Educatie recomanda ca pentru fiecare an de scoala sa ii corespunda 10 minute de teme.

Tot ce este peste aceasta durata este considerata a fi exces. In cele din urma, copilul intelege cel mai bine notiunea rezolvarii a 5 probleme in locul chinului de a rezolva 50 odata.

Ce pot face parintii?

In primul rand, purtati o discutie cu invatatorul sau profesorii copilului si porniti de la prezumtia ca si ei doresc binele copilului.

Se intampla frecvent ca profesorii sa nu cunoasca efectele reale ale temelor asupra vietii scolarilor. Daca nu obtineti nici un rezultat, discutati cu directorul sau directoarea scolii.

Cu siguranta veti gasi sprijin in ceilalti parinti si in acest mod veti avea mai multe sanse sa provocati o schimbare in politica scolii. Nu e deloc simplu, suntem de acord, insa o data pornita o astfel de schimbare, ea nu poate avea decat efecte pozitive.

Articole recomandate

Un baby monitor, cel mai bun ajutor pentru mamica in primii ani de viata Un baby monitor, cel mai bun ajutor pentru mamica in primii ani de viata
Venirea pe lume a unui copil este motiv de bucurie in orice familie, dar si o grija in plus. Mai bine zis, acea grija care le face pe toate celelalte sa treaca in plan secund, pentru ca micutul care v-a imbogatit vietile are nevoie de atentie permanenta si de supraveghere 24 de ore din 24. Orice
Jocul inspirat din basme care antreneaza memoria copilului Jocul inspirat din basme care antreneaza memoria copilului
Arvur Games, un Start-Up românesc a lansat primele sale jocuri de societate care îmbunătățesc memoria copiilor. Pentru că și-au dorit să întărească ideea de interacțiune părinte-copil, o familie din București a creat două
Cum sa ramai insarcinata cat mai repede Cum sa ramai insarcinata cat mai repede
Ti-ai propus sa devii mamica – felicitari! Ceea ce trebuie sa stii acum este ca totul tine de sincronizare. In primul rand, raportul sexual trebuie sa aiba loc fie in ziua de ovulatie (cand  ovulul este eliberat din ovar), fie cu cateva zile inainte (spermatozoizii pot trai in tractul
De ce sa duci copilul la inot iarna. Beneficii mai putin stiute De ce sa duci copilul la inot iarna. Beneficii mai putin stiute
Lectiile de inot au beneficii semnificative in dezvoltarea fizica si psihica a copiilor cu varsta de pana la 4 ani, mai ales iarna, cand contribuie si la dezvoltarea imunitatii. O alternativa la activitatile in aer liber din sezonul cald, inotul devine astfel o solutie ideala pentru petrecerea
In clubul Minimax poti castiga premii fabuloase in fiecare luna In clubul Minimax poti castiga premii fabuloase in fiecare luna
Televiziunea preferata a copiilor, Minimax, a creat pentru copii si parinti un club de fani unde micutii au parte de continut exclusiv si pot castiga, in fiecare luna, premii fabuloase. In luna decembrie, premiul cel mare este o consola Xbox One, care le va face vacanta mai distractiva copiilor!