Skip to article

Corvoada temelor pentru acasa

Corvoada temelor pentru acasa
Multi copii isi pierd entuziasmul atunci cand cantitatea de teme pentru acasa creste foarte mult, si intotdeauna lipsa entuziasmului creste asteptarile parintilor si pune semne de intrebare.

Astfel ca un grup de mame care au observat acest lucru, au pornit o cercetare asupra influentei temelor in viata copiilor lor, cercetarea finalizandu-se cu publicarea unei carti "Cauza impotriva Temelor : Efectul negativ al temelor asupra copiilor si ce putem face pentru asta".

Cum pot temele sa afecteze negativ copiii?

Sunt atat de aglomerati incat nici nu mai au timp sa fie copii. Si pentru ca majoritatea temelor inseamna timp ocupat, invatatul a devenit mai degraba o corvoada decat o experienta pozitiva si constructiva.

Temele afecteaza si viata in familie - multi copii isi intrerup lectiile pentru a veni la masa si ca rezultat, subiectele din timpul mesei au legatura tot cu scoala.

Semnele supra-aglomerarii cu teme

Un prim semn ar fi ura fata de scoala si dezinteresul total fata de temele primite acasa, exprimat in nenumarate randuri, ori de cate ori e posibil.

In SUA, Asociatia Nationala pentru Educatie recomanda ca pentru fiecare an de scoala sa ii corespunda 10 minute de teme.

Tot ce este peste aceasta durata este considerata a fi exces. In cele din urma, copilul intelege cel mai bine notiunea rezolvarii a 5 probleme in locul chinului de a rezolva 50 odata.

Ce pot face parintii?

In primul rand, purtati o discutie cu invatatorul sau profesorii copilului si porniti de la prezumtia ca si ei doresc binele copilului.

Se intampla frecvent ca profesorii sa nu cunoasca efectele reale ale temelor asupra vietii scolarilor. Daca nu obtineti nici un rezultat, discutati cu directorul sau directoarea scolii.

Cu siguranta veti gasi sprijin in ceilalti parinti si in acest mod veti avea mai multe sanse sa provocati o schimbare in politica scolii. Nu e deloc simplu, suntem de acord, insa o data pornita o astfel de schimbare, ea nu poate avea decat efecte pozitive.

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de