Crucea Rosie promoveaza imagini pozitive despre migranti in randul tinerilor de gimnaziu si de liceu

Crucea Rosie promoveaza imagini pozitive despre migranti in randul tinerilor de gimnaziu si de liceu
  calendar_month        
Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a organizat marti, 14 iunie 2011, la Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza", o lectie deschisa in cadrul proiectului Imagini Pozitive - Migratie si dezvoltare, sustinuta de o echipa de voluntari de Cruce Rosie impreuna cu invitatul special Wilmark Rizzo Hernandez si cu elevi din clasa a IX-a din liceul gazda.

Wilmark le-a vorbit elevilor despre cum a emigrat din Columbia in Romania. "Am castigat o bursa de studii in 1994 din partea statului roman. Am vrut sa daruiesc o parte din tara mea, sa dau bucuria, sa aduc veselia, sa schimb griul pe care-l vedeam cu un strop de culoare din tara mea.

Si asta o faceam la petreceri prin dans, la radio, la scoala de dans, aceste lucruri, in acelasi timp, cat daruiam si primeam", a spus Wilmark.

Pe parcursul a 50 de minute, elevii au avut ocazia sa afle despre fenomenul migratiei, sa inteleaga diferenta intre termenii emigrant si imigrant si sa constientizeze ce impact poate avea migratia asupra dezvoltarii unei tari si asupra intregii lumi.

Aceasta abordare non-formala este menita sa trezeasca interesul asupra realitatilor internationale si fenomenelor cu care se confrunta lumea actuala si sa contribuie la educarea tinerilor pentru a deveni cetateni responsabili, toleranti si pregatiti pentru o lume guvernata de diversitate.

Imagini Pozitive a fost implementat prin intermediul Filialelor de Cruce Rosie din Bucuresti sector 3, 5, 6 si din Judetul Ilfov, care au pus la dispozitie voluntari si au incheiat parteneriate cu unitati de invatamant din aria lor.

Voluntarii au fost special pregatiti pentru a sustine in scoli sesiuni interactive despre migratie si dezvoltare.

Proiectul este finantat de Uniunea Europeana prin programul Europe Aid, coordonat si implementat de Crucea Rosie Britanica in parteneriat cu Societatile Nationale de Cruce Rosie, membre ale Uniunii Europene.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

destin
  • person

    "...you just have to say what's in your heart..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right