Skip to article

Cum iti asiguri autoritatea asupra copilului

Cum iti asiguri autoritatea asupra copilului
Copilul vostru vi se opune? Va lipseste autoritatea? Cum sa faci ca micutul sa nu se tavaleasca pe jos la restaurant deoarece i-ai refuzat al 4-lea desert?

Dosarul nostru propune solutii concrete, adaptate pentru fiecare varsta.

Copii miraculos de cuminti, copii exasperant de neastamparati... bunicile noastre nu isi puneau toate intrebarile astea, deoarece severitatea nu fusese pusa, niciodata pana la ora aceea, sub semnul intrebarii, ea era unica datorie a parintilor.

Fara a reveni la rigla de lemn pentru a-i pocni peste degete, sa redescoperim binefacerile autoritatii, pentru copil si pentru voi!

9 - 18 luni: ce putem pretinde?

Este varsta cand incepe sa mearga si sa "faca prostii" deoarece experimenteaza lumea din jurul lui.

Nu intelege pericolul, dar stie deja ce inseamna "nu". De cum se apropie de un obiect fragil sau periculos pentru el, nu ezitati sa repetati interdictia.

Nu va intelege decat prin repetare. Nu va infuriati, este suficient sa legati gesturile pe care le face de cuvinte.

In schimb, nu-i smulgeti un obiect din mana fara explicatie, ca si cand ar fi incapabil sa inteleaga. Faceti-va timp sa-i explicati de fiecare data.

18 luni - 2 ani: cum sa reactionam la "nu"?

Sa ai autoritate, asta cere timp, poate din aceasta cauza unii parinti renunta. De la 18 luni la 2 ani, copilul vostru nu are nici o limita si asteapta una de la lumea care il inconjoara.

Daca parintii nu reactioneaza niciodata, indiferent de ce face, copilul poate avea sentimentul ca este neglijat sau abandonat.
Cum iti asiguri autoritatea asupra copilului


Societatea este facuta din reguli care trebuie respectate; incepeti prin cele mai simple: sa nu loveasca, sa nu sparga, sa inteleaga ca lumea nu se invarte numai in jurul lui.

Nu asteptati pana in ultima clipa pentru a va arata autoritatea, caci, in caz contrar, veti vedea cum "nu" si capriciile capata la copilul vostru o intensitate tot mai mare. Este foarte dificil sa dai inapoi dupa ce ai permis o data un lucru.

2 - 5 ani: cum sa dialogam?

Varsta lui "nu" a fost inlocuita cu cea a intrebarilor si a curiozitatii. Nu interziceti nimic fara a explica clar motivele.

Este, de asemenea, varsta cand ar dori sa se casatoreasca cu mama si sa primeasca mii de alintari seara: realizeaza ca nu apartine lumii adultilor. Nu trebuie, in nici un caz, sa "invadeze" momentele rezervate adultilor.

Cand este ora de culcare, nu trebuie sa se mai plimbe prin casa si nici nu trebuie lasat sa vina peste noapte, sistematic, in patul parintilor.

Il veti ajuta in acest fel sa-si construiasca o imagine personala despre el insusi, nu mai este un bebelus.

Articole recomandate

Pregatirea pentru sarcina in 6 zile Pregatirea pentru sarcina in 6 zile
Esti pregatita sa devii mamica. Iata ce trebuie sa faci cu 6 zile inainte de data conceptiei. Afla mai multe despre primul trimestru de sarcina pe  calculator sarcina . Ziua 1: Renunta la anticonceptionale  Daca doriti sa deveniti mama va trebui sa intrerupeti orice forma de prevenire a
Un nou serial la Minimax, Talking Tom si prietenii lui Un nou serial la Minimax, Talking Tom si prietenii lui
De luni până vineri, de la ora 16:00, micii telespectatori vor face cunoștință cu cel mai inventiv grup de prieteni, alături de care vor învăța totul despre lumea aplicațiilor de succes Minimax a adus un nou serial pentru micii telespectatori,
Liber la joaca dupa relaxarea restrictiilor. Ce activitati sunt recomandate Liber la joaca dupa relaxarea restrictiilor. Ce activitati sunt recomandate
Copiii si parintii asteapta, deopotriva, sa poata iesi mai mult in aer liber dupa relaxarea restrictiilor impuse in starea de urgenta provocata de pandemia COVID-19. Eliminarea obligativitatii de a iesi din casa doar pentru cumparaturi de stricta necesitate ori pentru a merge la serviciu va scoate
Primele simptome de sarcina Primele simptome de sarcina
In timp ce testele de sarcina si ecografiile sunt singurele modalitati de a determina daca sunteti gravida, exista si alte semne si simptome pe care le puteti analiza.  Primele semne ale sarcinii  sunt mai mult decat o perioada ratata. Acestea pot include, de asemenea, varsaturi,
Calendarul inscrierilor la gradinita 2020-2021, publicat de Ministerul Educatiei Calendarul inscrierilor la gradinita 2020-2021, publicat de Ministerul Educatiei
Calendarul inscrierilor la gradinita pentru anul scolar 2020-2021 a fost publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei. Inscrierile la gradinita 2020 debuteaza cu reinscrierea copiilor care urmeaza deja invatamantul prescolar. Parintii micutilor care acum sunt grupa mica sau grupa