Skip to article

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara
Vara aceasta, special pentru copii, Danone lanseaza Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase: Capsuni si Piersici. Datorita ambalajului practic si compact, noul Danonino de Baut poate fi consumat oriunde si oricand!

Danonino este unul dintre cele mai dinamice branduri Danone. Ca si celelalte produse din gama, Danonino de Baut contine calciu si vitamina D, pentru o absorbtie crescuta a calciului si formarea unor oase puternice.

Scheletul unui copil se reinnoieste in proportie de pana la 100% intr-un an, comparativ cu doar 10% la adulti. Daca in acest proces de reinnoire nu se asigura un aport adecvat de calciu care sa alimenteze continuu procesul de dezvoltare osoasa, pot sa apara consecinte pe termen lung, de exemplu rahitism, intarzierea cresterii.

Studiile arata ca majoritatea copiilor din Romania au deficit de aport alimentar de calciu si vitamina D, in contextul in care obezitatea in randul celor mici este in crestere cu 5 - 8% si se inregistreaza din ce in ce mai frecvent diabetul de tip II la copiii (desi in trecut acesta se intalnea doar la adulti).

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara

Conform rezultatelor studiului MAMMI*, efectuat in 2008 pentru a evalua carentele alimentare ale copiilor din mediul urban, 93% dintre copii au fost identificati cu deficiente de aport de calciu si aproape toti cu deficit alimentar al vitaminei D. Astfel, calciul din alimentatia a 9 din 10 copii cu varsta intre 3 si 6 ani este in medie 524 mg/zi fata de un aport standard recomandat, de 800 mg pe zi.

La fel de critic stau lucrurile si in cazul aportului de vitamina D, rezultatele aratand faptul ca 99,7 % dintre copii au deficiente si la acest nutrient. Aportul mediu de vitamina D reprezinta, conform rezultatelor studiului, doar un sfert din doza zilnica recomandata, de 200 UI pe zi.

In contextul datelor studiului MAMMI, putem trage concluzia ca, prin consumul zilnic al unei sticle de Danonino iaurt de baut, aportul alimentar de calciu poate fi completat pana la valoarea recomandata, iar de vitamina D este completat cu 45% din doza zilnica recomandata, imbunatatind semnificativ statutul nutritional al copiilor.

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara

In Romania, 18% din piata iaurtului este reprezentata de iaurturile de baut, acestea inregistrand cresteri semnificative de la un an la altul, iar Danonino este singurul iaurt de baut dedicat copiilor.

* Studiul MAMMI (Masurarea Aportului de Macro si Micronutrienti la copii prescolari) a fost realizat sub coordonarea Profesorului Doctor Andrei Achimas, Prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca, si a avut ca obiectiv principal inregistrarea, pe parcursul a 7 zile consecutive, a aportului alimentar integral, in conditiile mentinerii alimentatiei obisnuite, la copii intre 3-6 ani, din Romania.

MAMMI s-a desfasurat in mediul urban, pe un esantion reprezentativ la nivel national si regional, de 394 de respondenti (persoane responsabile cu alimentatia copilului). Totodata, MAMMI a beneficiat de sprijinul Societatii Romane de Nutritie, al Societatii Romane de Pediatrie si al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Dr. Alfred Rusescu".


Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de