Skip to article

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara
Vara aceasta, special pentru copii, Danone lanseaza Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase: Capsuni si Piersici. Datorita ambalajului practic si compact, noul Danonino de Baut poate fi consumat oriunde si oricand!

Danonino este unul dintre cele mai dinamice branduri Danone. Ca si celelalte produse din gama, Danonino de Baut contine calciu si vitamina D, pentru o absorbtie crescuta a calciului si formarea unor oase puternice.

Scheletul unui copil se reinnoieste in proportie de pana la 100% intr-un an, comparativ cu doar 10% la adulti. Daca in acest proces de reinnoire nu se asigura un aport adecvat de calciu care sa alimenteze continuu procesul de dezvoltare osoasa, pot sa apara consecinte pe termen lung, de exemplu rahitism, intarzierea cresterii.

Studiile arata ca majoritatea copiilor din Romania au deficit de aport alimentar de calciu si vitamina D, in contextul in care obezitatea in randul celor mici este in crestere cu 5 - 8% si se inregistreaza din ce in ce mai frecvent diabetul de tip II la copiii (desi in trecut acesta se intalnea doar la adulti).

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara

Conform rezultatelor studiului MAMMI*, efectuat in 2008 pentru a evalua carentele alimentare ale copiilor din mediul urban, 93% dintre copii au fost identificati cu deficiente de aport de calciu si aproape toti cu deficit alimentar al vitaminei D. Astfel, calciul din alimentatia a 9 din 10 copii cu varsta intre 3 si 6 ani este in medie 524 mg/zi fata de un aport standard recomandat, de 800 mg pe zi.

La fel de critic stau lucrurile si in cazul aportului de vitamina D, rezultatele aratand faptul ca 99,7 % dintre copii au deficiente si la acest nutrient. Aportul mediu de vitamina D reprezinta, conform rezultatelor studiului, doar un sfert din doza zilnica recomandata, de 200 UI pe zi.

In contextul datelor studiului MAMMI, putem trage concluzia ca, prin consumul zilnic al unei sticle de Danonino iaurt de baut, aportul alimentar de calciu poate fi completat pana la valoarea recomandata, iar de vitamina D este completat cu 45% din doza zilnica recomandata, imbunatatind semnificativ statutul nutritional al copiilor.

Danonino iaurt de Baut in doua variante delicioase de vara

In Romania, 18% din piata iaurtului este reprezentata de iaurturile de baut, acestea inregistrand cresteri semnificative de la un an la altul, iar Danonino este singurul iaurt de baut dedicat copiilor.

* Studiul MAMMI (Masurarea Aportului de Macro si Micronutrienti la copii prescolari) a fost realizat sub coordonarea Profesorului Doctor Andrei Achimas, Prorector al Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj Napoca, si a avut ca obiectiv principal inregistrarea, pe parcursul a 7 zile consecutive, a aportului alimentar integral, in conditiile mentinerii alimentatiei obisnuite, la copii intre 3-6 ani, din Romania.

MAMMI s-a desfasurat in mediul urban, pe un esantion reprezentativ la nivel national si regional, de 394 de respondenti (persoane responsabile cu alimentatia copilului). Totodata, MAMMI a beneficiat de sprijinul Societatii Romane de Nutritie, al Societatii Romane de Pediatrie si al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului "Dr. Alfred Rusescu".


Articole recomandate

Ce beneficii aduce jocul de tip puzzle in dezvoltarea copilului tau Ce beneficii aduce jocul de tip puzzle in dezvoltarea copilului tau
Cred ca nu exista parinti care sa nu se gandeasca la puzzle-uri atunci cand vine vorba de a cumpara o jucarie educativa pentru copiii lor. Inca de la varsta de 1 an, acestia le pot cumpara copiilor puzzle-uri cu piese intregi, care sa fie potrivite in forme. Cum este, de exemplu, acest Puzzle lemn
Cum sa te pregatesti pentru rolul de mama Cum sa te pregatesti pentru rolul de mama
Aducerea pe lume a unui copil este un moment unic in viata oricarei femei, iar fericirea pe care o simte este greu de exprimat. Totusi, pe langa bucurie, entuziasm si mandrie, acest eveniment unic presupune si foarte multa responsabilitate. De aceea, daca vrei sa devii mama, trebuie sa fii
Provocarile din primul an de viata al bebelusului Provocarile din primul an de viata al bebelusului
Primul an ca părinte, în special la primul copil este un an plin de provocări. Oricât de mult ne-am pregăti, sunt momente care se întâmplă pentru prima oară. Familia si prietenii ne ofera sfaturi din propriile lor experiențe sau din ce au mai auzit
Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse
Un sondaj al Editurii Didactica Publishing House, realizat in luna septembrie arata ca 96% dintre cadrele didactice considera importanta si foarte importanta folosirea unei platforme educationale in contextul actual al programului educational. Potrivit datelor, si parintii simt nevoia unei astfel
Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati! Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati!
Cadourile pentru bebelusi pot fi foarte dificil de ales, iar atunci cand trebuie sa marchezi un moment special precum prima aniversare sau un botez te poti trezi intr-un adevarat impas. Care este cel mai potrivit cadou pentru un bebelus? Cu siguranta multe dintre noi ne-am pus aceasta intrebare cel