Skip to article

Disciplineaza-ti copilul prin rabdare!

Disciplineaza-ti copilul prin rabdare!
Am auzit de curand cum o mama isi exprima teama in legatura cu purtarea fiului ei la gradinita: era neascultator, se certa cu educatoarea si era agresiv cu ceilalti copii.

A incercat sa corecteze aceasta problema

Intai l-a pedepsit, i-a explicat, i-a dat recompense cand se purta frumos, dar nimic nu functiona. Devenise disperata si se tot intreba ce putea sa faca sa il cuminteasca.

Teoretic, mai multe din planurile acestei mame trebuiau sa dea rezultate. Cred ca avea nevoie sa se hotarasca asupra unei tehnici care parea cea mai eficienta sis a o foloseasca doar pe aceea. Si bineinteles, sa aiba rabdare.

Aceasta mama se simtea cum se simt multi parinti cand vad ca odraslele lor manifesta agresivitate si neatentie. Ea credea ca daca intervine imediat in aceasta problema se va si rezolva rapid. Dar din pacate, nu a fost asa.

Copiii nu isi schimba comportamentul asa de usor

Ei au nevoie de mai multe experiente legate de aceeasi problema. Si mai ales, sa simta de mai multe ori efectele negative ale comportamentului lor.

De asemenea, vor invata mai usor daca vor fi rasplatiti atunci cand fac un lucru bun. Astfel vor intelege ce inseamna actiuni negative si actiuni pozitive.

Disciplineaza-ti copilul prin rabdare!

Daca parintii aplica ba o strategie, ba alta nu vor reusi niciodata sa transmita copilului o diferentiere clara intre comportamente.

Ba chiar ii vor deruta pe copii, iar acestia nu vor sti niciodata la ce sa se astepte.

Cu cat ne grabim mai mult sa impunem o conduita, cu atat mai mult copilul se va simit fortat si probabil va reactiona exact invers.

Cand alegem o abordare a unei probleme, putem sa experimentam intai si sa schimbam tactica pana vom gasi una eficienta.

Cel mai important este sa avem rabdare cu fiii nostri

Ei nu se schimba atat de repede cum ne-am dori si nu gandesc cu mintea unui adult. De aceea, trebuie sa le explicam totul pe intelesul lor.

Nu conteaza cate lucruri sunt de indreptat in comportamentul lor, trebuie sa ii luam incet si sa aborbam o tactica adecvata.

Articole recomandate

Primele simptome ale sarcinii Primele simptome ale sarcinii
Femeia insarcinata isi poate da seama ca va avea un copil dupa o serie de semne clare, care pot fi confirmate de  testul de sarcina  si apoi de consultul de specialitate.Cand ramai in sarcinata, primul semn si cel mai important este absenta menstruatiei. Atentie, insa! Cand banuiesti ca
Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa? Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?
Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului? Cercetatorii evalueaza de multa vreme rolul pe care parintii il joaca in dezvoltarea copiilor lor. Cercetatori de la Universitatea din Missouri au dat spre informare presei rezultatul studiului lor, anume ca stilul autoritar, sever, de
Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face
Copiii au un sistem imunitar imatur pana la varsta de 8-10 ani, iar acest lucru ii face sa fie foarte receptivi la infectii. Incidenta infectiilor respiratorii este foarte ridicata in randul celor mici. Orice parinte este obisnuit cu “scenariul” in care copilul da dintr-o viroza in
Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor
Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca boli care variaza de la raceala comuna la boli mai severe. Noul coronavirus care a creat pandemia din prezent este o tulpina noua care a fost descoperita in 2019 si care nu a fost identificata anterior la om. Un nou studiu publicat
Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa" Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa"
O asistenta romanca lupta sa salveze vietile celor afectati de noul coronavirus. Lucreaza intr-o sectie de Terapie Intensiva a unui spital din Lombardia, cea mai afectata zona din Italia in ceea ce priveste numarul de imbolnaviri cu coronavirus. Asistenta romanca, in varsta de 42 de ani, intra