Skip to article

Fascinatia body-piercing-ului la adolescenti (I)

Fascinatia body-piercing-ului la adolescenti (I)
Esti socata ca adolescenta ta tocmai ti-a spus aseara ca isi va face un "pierce" in spranceana, iar la vara inca unul in buric?

Ai senzatia ca o mare nenorocire s-a abatut asupra ta si ca iti pierzi copilul in favoarea anturajului? Calmeaza-te, nu este cazul. Faptul ca ti-a spus inainte de a trece la fapte inseamna multe, si in primul rand incredere in tine ca parinte care stie sa asculte.

Asa ca nu e cazul sa treci la represalii. Mai bine informeaza-te in ce costa exact procedura, de ce vrea sa isi faca pierce-ul si apoi luati deciziile corecte. Impreuna.


Ce este body-piercingul mai exact?
Ei bine, reprezinta exact sintagma prin care se traduce. Adica inteparea diferitelor parti ale corpului cu un ac si introducerea in zonele "lucrate" de diferite bijuterii metalice.

Cele mai populare zone ale corpului pentru pierce, printre adolescenti, sunt: narile, spranceana, urechea, limba si buricul.

In ce consta mai exact procedura in sine?
Locul ales pentru pierce se dezinfecteaza prealabil cu o solutie anti germicida. Pentru eliminarea tutror bacteriilor existente pe suyprafata ce urmeaza a fi lucrata. Astfel se elimina o parte din pericolul infectiilor ulterioare.

Exceptie ca zona face doar limba, unde mediul umed impiedica acest procedeu.

Locul ales se inteapa cu un ac special, de grosime medie, sterilizat in prealabil. Imediat dupa perforarea zonei, se introduce bijuteria aleasa, si ea sterilizata inainte si confectionata dintr-un material anti alergic.

Zona perforata se tamponeaza usor cu solutii antiseptice si cicatrizante si in functie de pozitionarea ei pe corp, se acopera sau nu cu o compresa sterila.

In ce zona a corpului vrea body-pierce-ul?
Unele zone sunt mai sensibile ca altele cand vine vorba de perforat si atasat obiecte metalice la ele. La fel si din punctual de vedere al infectarii ulterioare a zonei.

Astfel, limba este o zona foarte delicata cand vine vorba de piercing. Fiind in permanenta umeda, se va vindeca cel mai greu si va fi ceva mai dureroasa cand va trebui sa te alimentezi. Plus ca contactul cu alimentele creste considerabil riscul unor infectii.

Ah, si inca ceva. Daca pierce-ul este rotund si destul de mare, in timp, va lovi permanent dintii si va contribui, incet, incet , la aparitia fisurilor in smaltul acestora.

In cazul persoanelor alergice, situatia devine si mai complicata. Organismul poate declansa reactii de respingere a bijuteriei inserate, reactii destul de severe, uneori materializate si in socuri anafilactice. Asa ca testele alergologice inainte sunt absolut obligatorii.

Autor: Tashulina

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de