Skip to article

Fascinatia body-piercing-ului la adolescenti (II)

Fascinatia body-piercing-ului la adolescenti (II)
Buna, acum ca ai aflat in ce consta exact procedura, care sunt riscurile si precautiile luate inainte de efectuarea unui body-piercing, e timpul pentru decizii.

Discuta cu adolescenta ta si intreab-o care sunt motivele pentru care vrea neaparat interventia. Nu incepe discutia exacerband riscurile si incercand sa- creezi o imagine terifianta despre procedura. Nu va avea efect, mai mult ca sigur stie si ea in ce consta si care sunt riscurile.

Afla-i motivatia. Daca vrea sa isi fac un pierce pentru ca toti prietenii ei au asa ceva, lucrurile sunt gresite, iar copila ta are dificultati in evaluarea perceptiei de sine. Discutia in acest caz trebuie deviate la intrebari despre cum se percepe ea ca individ, ce asteptari are si ce calitati crede ea ca ar scoate-o in fata.

Dac pierce-ul este un capriciu temporar, reaminteste-i ca perforarea unei zone a corpului nu este ca desenarea ei, iar semnele interventiei ii vor ramane mereu pe corp. Chiar si in cazul unei interventii chirurgicale reparatorii ulterioare, raman cicatricile inestetice.

Este hotarata ca piercingul nu este un capriciu si ca nu se va satura de el in prima luna dupa interventie? Simti ca nu ii vei putea schimba hotararea? Atunci informeaza-te din nou, astfel incat sa o poti ajuta in caz ca apar complicatii:

Asigura-te ca are toate vaccinurile facute.
In special vaccinul anti-tetanos si cel impotriva hepatitei B. Astfel, scazi considerabil riscul unor infectii post interventie.

Verifica clinica de pierce aleasa.
Informeaza-te asupra istoricului clinicii alese de adolecenta ta pentru a-si face pierce-ul. Afla daca au fost cazuti de interventii gresite, de complicatii post operatorii.

Fa o vizita acolo, inainte de interventie si cere detalii privitoare la sterilizarea ustensilelor folosite, la substantele antiseptice folosite si mai ales, la legalitatea de existenta a clinicii in sine. In cazul in care nu au aparatura speciala de sterilizat si ti se povesteste ca au contract cu alta firma pentru sterilizare, scoate din calcul orice intentie de interventie acolo.

Acorda atentie detaliile mici, de genul curateniei din clinica. Da, curatenia de pa jos, de pe scaune, mainile celor care fac interventiile. Acestea iti povestesc destul de exact daca cei ce lucreaza acolo sunt specialisti sau simpli amatori.

Intreaba ce fel de bijuterii folosesc pentru pierce. Reactiile alergice sunt foarte frecvente dupa interventie, asa ca asigura-te ca gama de bijuterii pe care o comercializeaza acolo contine produse doar din:

-otel inoxidabil, chirugical
- aur de 14 sau 18 carate
- titan
- platina

Clinica respective a trecut toate aceste teste? In acest caz, insoteste-ti fiica in ziua interventiei si asigura-te ca in perioada imediat urmatoare nu va avea probleme de ordin medical. Sau cel putin fii pregatita sa intervii daca situatia nu se prezinta asa cum parea la inceput.

Autor: Tashulina

Articole recomandate

Ziua Cartii pentru Copii: top carti care dezvolta inteligenta emotionala a copiilor Ziua Cartii pentru Copii: top carti care dezvolta inteligenta emotionala a copiilor
Studiile au aratat ca atunci cand li se citeste zilnic copiilor de 4-5 ani acestia dezvolta abilitati cognitive – precum limbajul, imaginatia, cititul, scrisul, numaratul – mai repede. De asemenea, cei carora li se citeste cel putin o carte pe zi pana la aceasta varsta, ajung sa aiba un
Primele simptome ale sarcinii Primele simptome ale sarcinii
Femeia insarcinata isi poate da seama ca va avea un copil dupa o serie de semne clare, care pot fi confirmate de  testul de sarcina  si apoi de consultul de specialitate.Cand ramai in sarcinata, primul semn si cel mai important este absenta menstruatiei. Atentie, insa! Cand banuiesti ca
Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa? Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?
Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului? Cercetatorii evalueaza de multa vreme rolul pe care parintii il joaca in dezvoltarea copiilor lor. Cercetatori de la Universitatea din Missouri au dat spre informare presei rezultatul studiului lor, anume ca stilul autoritar, sever, de
Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face
Copiii au un sistem imunitar imatur pana la varsta de 8-10 ani, iar acest lucru ii face sa fie foarte receptivi la infectii. Incidenta infectiilor respiratorii este foarte ridicata in randul celor mici. Orice parinte este obisnuit cu “scenariul” in care copilul da dintr-o viroza in
Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor
Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca boli care variaza de la raceala comuna la boli mai severe. Noul coronavirus care a creat pandemia din prezent este o tulpina noua care a fost descoperita in 2019 si care nu a fost identificata anterior la om. Un nou studiu publicat