Skip to article

Ghidul `Creste prin teatru`: o noua resursa educationala

Ghidul `Creste prin teatru`: o noua resursa educationala
Educatia prin tehnici imprumutate din teatru are acum o resursa online ce poate fi utilizata acasa, la scoala sau in comunitatile din intreaga tara.

Incepand de astazi, puteti descarca gratuit Ghidul de arta dramatica "Creste prin teatru", dezvoltat de UPC Romania si Teatrul "Ion Creanga", accesand categoria Resurse pe www.cresteprinteatru.ro.

Ghidul "Creste prin teatru" te ajuta sa intelegi cum functioneaza psihologia copiilor cu varste intre 7 si 10 ani, detaliaza etapele de dezvoltare in aceasta perioada si mai ales descrie metodele de educatie alternativa prin tehnici de arta dramatica.

"Initiativa "Creste prin teatru" este unica in Romania pentru ca presupune aplicarea unor tehnici de arta dramatica in dezvoltarea personala a copiilor. Prima etapa a programului s-a incheiat cu succes, asa incat UPC Romania a sustinut dezvoltarea ghidului, ca o resursa pentru cei care vor sa preia acest model de educatie alternativa si sa ni se alature in cultivarea potentialului noii generatii," declara Ariana Badin, PR & Communication Director, UPC Romania.

Daca esti interesat de aplicarea acestor metode educationale alternative inspirate din actorie, ghidul este un bun instrument de lucru, oferind exemple de exercitii si observatii realizate in decursul a 12 ateliere sub indrumarea unui psiholog si a unui expert in arta dramatica.

"Copilaria este intervalul definitoriu din viata fiecaruia dintre noi, care marcheaza punctele de referinta a personalitatii. Teatrul se apropie de particularitatile copilariei prin ceea ce ii este propriu: jocul. Acesta este un instrument foarte potrivit in educatia copilului, care nu face o distinctie clara intre joc si invatare. Experienta primei serii de ateliere a demonstrat exersarea proceselor de memorare, de asociere logica, stimularea inventivitatii si mai ales dezvoltarea unei relatii de parteneriat intr-un grup," sustine Dr. Psiholog Carmen Anghelescu.

Materialul educational a fost elaborat de psihologul Carmen Anghelescu, in colaborare cu expertul in arta dramatica Marcela Andrei si include si metodologia de lucru in cadrul atelierelor, precum si obiectivele psihologice urmarite pe parcursul programului "Creste prin teatru".

Prima etapa a programului "Creste prin teatru" s-a incheiat in decembrie 2010, iar rezultatele obtinute in urma lucrului cu prima grupa de copii au fost prezentate in cadrul unui atelier demonstrativ, cu public.

Pentru a descarca in mod gratuit Ghidul de arta dramatica, accesati http://www.cresteprinteatru.ro/resurse/ghid-practic-creste-prin-teatru/

Programul "Creste prin teatru" se afla in derulare si a ajuns la a doua serie de ateliere. Inscrierile continua pe site-ul www.cresteprinteatru.ro, iar urmatoarea preselectie va avea loc in luna aprilie anul acesta.

Informatii suplimentare despre proiectul "Creste prin teatru"
Programul "Creste prin teatru" este dezvoltat de UPC Romania in parteneriat cu Teatrul "Ion Creanga" si se desfasoara pe o perioada de 9 luni, fiind organizat in 3 serii consecutive a cate 12 ateliere de arta dramatica.

In cadrul fiecarei serii de ateliere vor participa 12 copii (6 fete si 6 baieti), selectati pe baza unor obiective formulate de catre psihologul proiectului, iar metoda de lucru va urmari dezvoltarea graduala a unor abilitati si competente utile in viitor.

Inscrierile pentru atelierele de arta dramatica se pot face prin completarea unui formular online, alaturi de trimiterea unei scrisori de motivatie electronice, accesand sectiunea dedicata de pe www.cresteprinteatru.ro.

Pentru mai multe informatii despre proiectul educational "Creste prin teatru", dar si pentru conditiile de inscriere in cadrul atelierelor accesati site-ul www.cresteprinteatru.ro.

Informatii suplimentare despre Teatrul "Ion Creanga"
Teatrul "Ion Creanga" are o istorie de 47 de ani dedicata exclusiv celor mici. Alaturi de spectacole variate, coordoneaza si implementeaza programe de cercetare si proiecte cu caracter educativ, social-formativ si estetic.

Prin programele sale de cercetare si proiectele cu caracter educativ, Teatrul "Ion Creanga" se adreseaza in egala masura educatorilor, cadrelor didactice specializate si parintilor.

Anual, la Teatrul "Ion Creanga" vin peste 50.000 de spectatori din Bucuresti si din tara. Pentru a afla mai multe despre proiectele Teatrului "Ion Creanga", precum si programul spectacolelor, puteti accesa www.teatrulioncreanga.ro

Informatii suplimentare despre UPC
UPC Romania este una dintre cele mai mari companii de comunicatii prin cablu din tara noastra. Retelele UPC Romania deservesc, in acest moment, peste 1.156.000 de clienti in 200 orase. Potrivit viziunii companiei, aceasta lume fascinanta si complexa in care traim trebuie sa fie accesibila tuturor. Cei 10.000 de angajati UPC din Europa dau viata viziunii companiei prin simplitatea si caldura umana care se regasesc in fiecare din actiunile lor. UPC Romania este afiliata la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

Articole recomandate

Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni Cum iti incurajezi copilul sa-si faca mai multi prieteni
Socializarea face parte din dezvoltarea echilibrata a copilului tau, inca de la o varsta frageda. Unii copii isi fac prieteni mai usor, in timp ce pentru altii este mai complicat sa formeze rapid relatii stranse cu ceilalti copii de varsta lor. Rolul parintilor este acela de a incuraja socializarea
Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri Cadouri pentru pasionatii de puzzle-uri
Copiii prefera puzzle-uri cu eroii favoriti. Jocurile de tip puzzle au multiple beneficii, atat pentru copii, cat si pentru adulti. Ele stimuleaza creierul, testeaza inventivitatea, avand un rol important in dezvoltarea inteligentei. Pe copii, acestea ii invata sa caute singuri cele mai bune
Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele Legea alaptatului in public a fost aprobata. Ce amenzi risca persoanele care discrimineaza mamele
Legea alaptatului in public a fost aprobata, joi de Camera Deputaţillor. Orice persoana care va discrimina o mama care alapteaza in public va fi sanctionata.  Proiectul de lege privind alăptarea în spaţiile publice a fost adoptat cu 279 de voturi "pentru"şi o
Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa Cum sa cresti o fiica indrazneata si curajoasa
Intr-o societate in care fetele si baietii sunt crescuti diferit de catre parinti, asteptarile si presiunile apar, in mod special, in viata fetelor, inca de la o varsta frageda. Pentru a creste fete cu personalitate puternica si sigure pe ele, parintii trebuie sa realizeze cat este de important sa
Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic? Jucariile pentru copii, la granita dintre joaca si pericol. Tu cum alegi jucarii sigure pentru cel mic?
Jucăriile pentru copii reprezintă o industrie imensă. În prag de 1 iunie, vârful vânzărilor în industria de jucării, ne oprim pentru câteva momente pentru a analiza calitatea acestora și nu doar diversitatea. Colorate, în forme creative