Skip to article

Incurajeaza dezvoltarea sociala a copilului tau

Incurajeaza dezvoltarea sociala a copilului tau
Majoritatea copiilor dezvolta in mod natural abilitatile necesare interactiunii sociale. Usor usor, trec de la a depinde de adulti pentru a le crea si sustine interactiunile sociale, la crearea propriilor lor interactiuni cu ceilalti. In acest timp, copiii invata sa vada lucrurile si din alte perspective, sa faca compromisuri si sa rezolve conflictele, sa imparta, sa colaboreze si sa negocieze singuri.

Toti copiii au nevoie de suport uneori, dar sunt copii care necesita mai mult ajutor si suport din partea parintilor pentru a dezvolta si a sustine interactiunile sociale. Vorbeste cu prietenele tale care au si ele copii si planuiti actvitati impreuna. Daca nu ai prietene mame, creaza interactiuni in parcurile de joaca sau la gradinita copilului.

Colaboreaza cu ceilalti parinti

Discuta cu ei despre cat de importanta este socializarea copiilor, si lucrati impreuna pentru a face copii sa interactioneze. Organizati petreceri acasa, sau incurajati copiii sa se viziteze unii pe altii.

Este important sa planuiesti si sa implementezi jocuri de grup si activitati care indeamna copiii sa imparta, sa fie rabdatori, sa-si astepte randul etc.

Pentru inceput, puteti incerca anumite jocuri la care pot participa si parintii si copiii . Celor mai timizi le va fi mai usor sa se integreze in acest fel. Pe masura ce copiii se obisnuiesc unii cu altii, lasa-i sa se joace singuri, si ramai doar sa-i supraveghezi.

Alege si activitati pe care le pot face in perechi pentru a-si dezvolta abilitatile necesare jocului de echipa. In plus, grupurile mici sunt mai putin intimidante pentru copiii timizi si pot crea mai usor interactiuni atunci cand colaboreaza cu o singura persoana.

Ajuta-i sa interactioneze

Atrage atentia asupra intereselor comune. Comenteaza asupra lucrurilor pe care le au in comun si fa sugestii care ii atrag la joaca. Spre exemplu: "Andrei, am auzit ca te pricepi foarte bine la puzzle. Si Alexandrei ii place sa joace puzzle, dar avem acasa unul foarte dificil, poate vrei sa o ajuti intr-o zi."

Cand esti la terenul de joaca, daca vezi un copil care sta mai retras, incearca sa-l atragi in jocul copilului tau. In felul acesta va invata socializarea si din alta perspectiva - nu este important numai sa te integrezi tu, ci si sa-i ajuti pe altii sa se integreze. Spre exemplu: "Bogdan, noi incepem un joc de 'baba oarba'. Vrei sa te joci cu noi?"

Cel mai important, arata-ti entuziasmul pentru interactiunile sociale ale copiilor tai. Atentia pozitiva va incuraja interactiunile ulterioare si te va asigura ca acestea vor continua.

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de