Skip to article

Un nou centru pentru copiii defavorizati

Un nou centru pentru copiii defavorizati
Organizatia Salvati Copiii Romania a inaugurat cel de-al 18-lea Centru Educational din tara, initiativa realizata datorita fondurilor obtinute in cadrul editiei 2008 a Festivalului Brazilor de Craciun. Aflat in incinta Scolii nr. 26 din Bucuresti, noul centru are drept principal obiectiv reintegrarea scolara si sociala a copiilor exploatati prin munca, precum si prevenirea abandonului scolar. Peste 350 de copii saraci si familiile lor vor beneficia de serviciile centrului in primul an de activitate.

La nivelul capitalei, au fost identificati aproximativ 1200 de copii si tineri care traiesc sau muncesc pe strada, 48% dintre ei fiind minori. Mai mult, doar un procent de 11% dintre acestia frecventeaza scoala. Programele noului centru inaugurat de Salvati Copiii vizeaza reintegrarea scolara si sociala a acestora, dar si a altor copii din comunitatile defavorizate din Bucuresti.

Centrul situat in incinta Scolii nr. 26, in zona Lizeanu - Mosilor, isi propune sa ajute copiii provenind din familii foarte sarace, cu probleme sociale extrem de grave, care au abandonat scoala pentru a presta diverse munci in schimbul unor sume derizorii.

Unii dintre copii nu au fost inscrisi niciodata la scoala sau nu au acte de identitate, din aceasta cauza familiile lor fiind in imposibilitatea de a beneficia de drepturile care le sunt asigurate, precum venitul minim garantat sau inscrierea la un medic de familie.

"Sprijinul acordat de toti sustinatorii Festivalului Brazilor de Craciun a contribuit foarte mult la dezvoltarea proiectelor sociale si educationale pentru copiii defavorizati din intreaga tara. Prin inaugurarea acestui nou centru in Bucuresti ne dorim sa ajutam cat mai multi copii defavorizati sa se dezvolte armonios, oferindu-le sansa de a studia ca orice alt copil de varsta lor. Programul se adreseaza in special copiilor din comunitati foarte sarace, care nu isi pot permite sa acopere cheltuielile legate de frecventarea scolii. Planuim ca si anul viitor, in urma fondurilor stranse la Festivalul Brazilor de Craciun 2009 , sa putem inaugura noi centre pentru copiii aflati in situatii dificile.", declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

La evenimentul de inaugurare a noului amplasament au participat reprezentanti ai autoritatilor locale din Bucuresti, ai organizatiei Salvati Copiii, precum si Otilia Badescu, campioana europeana la tenis de masa si voluntar al centrului Salvati Copiii.

Centrul Educational din incinta Scolii Nr. 26 din Bucuresti se alatura celor 17 centre deja existente in orasele Bucuresti Iasi, Resita, Timisoara, Targoviste, Cluj, Craiova, Targu Mures, Bistrita, Focsani, Petrila, Constanta, Brasov si Topoloveni unde Salvati Copiii Romania dezvolta in prezent programe de reintegrare sociala si scolara a copiilor exploatati economic.

Salvati Copiii intentioneaza sa continue aceste programe si in 2010, dorind ca anul viitor sa ajute peste 3000 de copii si familiile acestora cu ajutorul fondurilor stranse la gala Festivalului Brazilor de Craciun.

Articole recomandate

Provocarile din primul an de viata al bebelusului Provocarile din primul an de viata al bebelusului
Primul an ca părinte, în special la primul copil este un an plin de provocări. Oricât de mult ne-am pregăti, sunt momente care se întâmplă pentru prima oară. Familia si prietenii ne ofera sfaturi din propriile lor experiențe sau din ce au mai auzit
Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse
Un sondaj al Editurii Didactica Publishing House, realizat in luna septembrie arata ca 96% dintre cadrele didactice considera importanta si foarte importanta folosirea unei platforme educationale in contextul actual al programului educational. Potrivit datelor, si parintii simt nevoia unei astfel
Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati! Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati!
Cadourile pentru bebelusi pot fi foarte dificil de ales, iar atunci cand trebuie sa marchezi un moment special precum prima aniversare sau un botez te poti trezi intr-un adevarat impas. Care este cel mai potrivit cadou pentru un bebelus? Cu siguranta multe dintre noi ne-am pus aceasta intrebare cel
5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina 5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina
Gravidele intreaba: Perioada sarcinii - mai ales daca e vorba despre primul bebe - este una plina de emotii, dar si de temeri, nelamuriri, dileme si intrebari. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe care gravidele le adreseaza online. Cum pot sa aflu cand o sa nasc? Numarul de saptamani de
Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela
Una dintre cele mai gresite conceptii in ceea ce ii priveste pe bebelusi este aceea ca pielea lor este asemanatoare, cu particularitati si nevoi similare. Insa, este important de retinut faptul ca nu toti bebelusii au acelasi tip de piele, ceea ce inseamna ca nevoile lor sunt diferite. In acest