Skip to article

Un nou centru pentru copiii defavorizati

Un nou centru pentru copiii defavorizati
Organizatia Salvati Copiii Romania a inaugurat cel de-al 18-lea Centru Educational din tara, initiativa realizata datorita fondurilor obtinute in cadrul editiei 2008 a Festivalului Brazilor de Craciun. Aflat in incinta Scolii nr. 26 din Bucuresti, noul centru are drept principal obiectiv reintegrarea scolara si sociala a copiilor exploatati prin munca, precum si prevenirea abandonului scolar. Peste 350 de copii saraci si familiile lor vor beneficia de serviciile centrului in primul an de activitate.

La nivelul capitalei, au fost identificati aproximativ 1200 de copii si tineri care traiesc sau muncesc pe strada, 48% dintre ei fiind minori. Mai mult, doar un procent de 11% dintre acestia frecventeaza scoala. Programele noului centru inaugurat de Salvati Copiii vizeaza reintegrarea scolara si sociala a acestora, dar si a altor copii din comunitatile defavorizate din Bucuresti.

Centrul situat in incinta Scolii nr. 26, in zona Lizeanu - Mosilor, isi propune sa ajute copiii provenind din familii foarte sarace, cu probleme sociale extrem de grave, care au abandonat scoala pentru a presta diverse munci in schimbul unor sume derizorii.

Unii dintre copii nu au fost inscrisi niciodata la scoala sau nu au acte de identitate, din aceasta cauza familiile lor fiind in imposibilitatea de a beneficia de drepturile care le sunt asigurate, precum venitul minim garantat sau inscrierea la un medic de familie.

"Sprijinul acordat de toti sustinatorii Festivalului Brazilor de Craciun a contribuit foarte mult la dezvoltarea proiectelor sociale si educationale pentru copiii defavorizati din intreaga tara. Prin inaugurarea acestui nou centru in Bucuresti ne dorim sa ajutam cat mai multi copii defavorizati sa se dezvolte armonios, oferindu-le sansa de a studia ca orice alt copil de varsta lor. Programul se adreseaza in special copiilor din comunitati foarte sarace, care nu isi pot permite sa acopere cheltuielile legate de frecventarea scolii. Planuim ca si anul viitor, in urma fondurilor stranse la Festivalul Brazilor de Craciun 2009 , sa putem inaugura noi centre pentru copiii aflati in situatii dificile.", declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

La evenimentul de inaugurare a noului amplasament au participat reprezentanti ai autoritatilor locale din Bucuresti, ai organizatiei Salvati Copiii, precum si Otilia Badescu, campioana europeana la tenis de masa si voluntar al centrului Salvati Copiii.

Centrul Educational din incinta Scolii Nr. 26 din Bucuresti se alatura celor 17 centre deja existente in orasele Bucuresti Iasi, Resita, Timisoara, Targoviste, Cluj, Craiova, Targu Mures, Bistrita, Focsani, Petrila, Constanta, Brasov si Topoloveni unde Salvati Copiii Romania dezvolta in prezent programe de reintegrare sociala si scolara a copiilor exploatati economic.

Salvati Copiii intentioneaza sa continue aceste programe si in 2010, dorind ca anul viitor sa ajute peste 3000 de copii si familiile acestora cu ajutorul fondurilor stranse la gala Festivalului Brazilor de Craciun.

Articole recomandate

Primele simptome ale sarcinii Primele simptome ale sarcinii
Femeia insarcinata isi poate da seama ca va avea un copil dupa o serie de semne clare, care pot fi confirmate de  testul de sarcina  si apoi de consultul de specialitate.Cand ramai in sarcinata, primul semn si cel mai important este absenta menstruatiei. Atentie, insa! Cand banuiesti ca
Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa? Studiu: Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului. Tu esti asa?
Ce tip de mama are cea mai proasta influenta asupra copilului? Cercetatorii evalueaza de multa vreme rolul pe care parintii il joaca in dezvoltarea copiilor lor. Cercetatori de la Universitatea din Missouri au dat spre informare presei rezultatul studiului lor, anume ca stilul autoritar, sever, de
Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face
Copiii au un sistem imunitar imatur pana la varsta de 8-10 ani, iar acest lucru ii face sa fie foarte receptivi la infectii. Incidenta infectiilor respiratorii este foarte ridicata in randul celor mici. Orice parinte este obisnuit cu “scenariul” in care copilul da dintr-o viroza in
Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor
Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca boli care variaza de la raceala comuna la boli mai severe. Noul coronavirus care a creat pandemia din prezent este o tulpina noua care a fost descoperita in 2019 si care nu a fost identificata anterior la om. Un nou studiu publicat
Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa" Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa"
O asistenta romanca lupta sa salveze vietile celor afectati de noul coronavirus. Lucreaza intr-o sectie de Terapie Intensiva a unui spital din Lombardia, cea mai afectata zona din Italia in ceea ce priveste numarul de imbolnaviri cu coronavirus. Asistenta romanca, in varsta de 42 de ani, intra