Skip to article

Poveste de Pasti

Poveste de Pasti
"Atat de mult a iubit Dumnezeu lumea incat Si-a dat singurul Sau Fiu, pentru ca cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba o viata vesnica."

Se spune ca ostasii L-au adus pe Iisus in curtea palatului si au adunat ceata soldatilor. L-au dezbracat de hainele Lui si L-au imbracat cu o haina stacojie.

Au impletit o cununa de spini, pe care I-au pus-o pe cap, si in mana dreapta I-au pus o trestie. Apoi au ingenunchiat inaintea Lui, zicandu-I: "Plecaciune, Imparatul Iudeilor!". Dupa ce L-au batjocorit astfel, L-au dezbracat de haina stacojie si L-au dus sa-L rastigneasca.

Dupa ce L-au rastignit, I-au impartit hainele intre ei, tragand la sorti.

Era cam pe la ceasul al saselea si deodata s-a facut intuneric peste tot pamantul, pana la ceasul al noualea. Si Soarele s-a intunecat, iar catapeteasma Templului s-a rupt in doua.

Iisus a strigat tare: "Tata, Imi incredintez sufletul in mainile Tale!". Si cand a zis aceste vorbe, Si-a dat duhul. Cand a vazut ce s-a intamplat, sutasul a slavit pe Dumnezeu zicand: "Cu adevarat, omul acesta era neprihanit!".

Poveste de Pasti

Spre seara, a venit un om bogat din Arimateea, numit Iosif, care era si el un ucenic al lui Iisus. El s-a dus la Pilat si i-a cerut trupul lui Iisus. Pilat a poruncit sa i-L dea.

Iosif a luat trupul, l-a infasurat intr-o panza curata de in si L-a pus intr-un mormant nou, sapat in stanca. Apoi a pravalit o piatra mare la usa mormantului si a plecat.

La sfarsitul Sabatului, cand incepea sa se lumineze inspre ziua dintai a saptamanii, Maria Magdalena si cealalta Marie au venit la mormant.

Si iata s-a produs un mare cutremur de pamant, caci un inger al Domnului s-a pogorat din cer, a venit si a pravalit piatra de la usa mormantului si s-a asezat pe ea. Infatisarea lui era ca fulgerul si imbracamintea lui alba ca zapada.

Strajerii au tremurat de frica lui si au ramas impietriti. Dar ingerul a cuvantat catre femei:

"Nu va temeti, stiu ca voi il cautati pe Iisus, care a fost rastignit. Nu este aici; a inviat, dupa cum zisese. Veniti de vedeti locul unde zacea Domnul; si duceti-va repede de spuneti ucenicilor Lui ca a inviat din morti. El merge inaintea voastra in Galileea; acolo Il veti vedea. Iata ca v-am spus lucrul acesta".

Ele s-au indepartat repede de mormant, cu teama si cu mare bucurie si au alergat sa dea de veste ucenicilor Lui. Dar Iisus le-a intampinat si le-a zis: "Bucurati-va!". Ele s-au apropiat sa-I cuprinda picioarele si s-au inchinat.

Aceasta este Povestea Pastilor, asa cum este ea prezentata in Scriptura de catre Sf. Matei, Sf. Marcu, Sf. Luca si Sf. Ioan.

Sursa: povestiri.info

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de