Un mar verde, suculent, un ardei rosu, delicios, porumbul galben copt, para dulce, galbioara aA€A" din asemenea fructe si legume delicioase si pline de culoare poti inventa noutati culinare de neuitat, care iti vor colora bucataria si felurile de mancare.
Legumele si fructele iti ofera posibilitati nelimitate de a crea si proiecta noi feluri de mancare. Ajunge doar sa ai mintea deschisa, un strop de creativitate, simt al umorului si... farfuria goala se va preschimba intr-o oaza de legume si fructe, nu? Nimic nu te impiedica sa dai nume creatiilor tale culinare experimentale. Barca de ardei pe un ocean involburat de salata verde, Salata de fructe aaA€A™ la Picasso... De ce nu? Daca bucataria ta ar putea vorbi, ar fi impresionata. in sfarsit, ceva cu fler, ceva lejer si plin de noutate. Ca si in cazul unei rochii frumoase, la care potrivim un colier, tot asa vom proceda si cu cele 5 portii de fructe si legume. Diversificarea si impodobirea meniului tau poate veni, de asemenea, si de la adaugarea in meniu a unui suc de fructe sau legume aA€A" neaparat unul 100% natural! La o rochie superba se potriveste intotdeauna un diamant...
Mancarurile preparate din legume si fructe nu sunt doar o sursa de inspiratie coloristica, ci si o comoara de componente valoroase de care corpul nostru are nevoie. Cel mai bine este ca legumele si fructele sa fie consumate de 5 ori pe zi, pentru ca organismul nostru nu poate altfel inmagazina vitaminele si compusii minerali* Mancand legume si fructe in mod regulat, ne ajutam organismul sa-si completeze deficienta de vitamine si compusii minerali. Daca bucataria ta ar putea vorbi, ti-ar spune: Multumesc...
Mai multe informaAE«ii vei afla pe
* HarperaA€A™s Biochemistry. Robert K. Murray, Daryl K. Granner, Peter A. Mayes, Victor W. Rodwell. McGraw-Hill, 2006.

