Skip to article

Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face

Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face
Copiii au un sistem imunitar imatur pana la varsta de 8-10 ani, iar acest lucru ii face sa fie foarte receptivi la infectii. Incidenta infectiilor respiratorii este foarte ridicata in randul celor mici. Orice parinte este obisnuit cu “scenariul” in care copilul da dintr-o viroza in alta, aproape fara pauza.

Infectiile respiratorii recurente sunt extrem de suparatoare pentru cei mici, iar sistemul lor imunitar este “zguduit” din temelii. Nici nu apuca sa se refaca bine dupa o viroza, ca sunt “atacati” de o alta, insa acest lucru poate fi evitat daca se iau masurile necesare pentru cresterea imunitatii.

Infectiile cailor respiratorii pot fi fie virale, fie bacteriene, fie provocate de microorganisme atipice. Infectiile cailor respiratorii se manifesta prin febra, tuse, stranut, apatie, nas infundat, rinoree. In functie de localizarea lor, infectiile respiratorii sunt de doua tipuri: - ale cailor aeriene inferioare; - ale cailor aeriene superioare.

Reguli care ajuta la prevenirea infectiilor respiratorii

In colectivitate, infectiile respiratorii se pot transmite foarte usor de la o persoana la alta, prin contact direct sau indirect. Prima regula de prevenire a infectiilor respiratorii pe care trebuie sa o invete un copil este sa respecte cu rigurozitate normele de igiena, in special a mainilor.

Alte reguli de care trebuie sa se tina cont sunt: - evitarea contactului cu copii sau adulti cu semne vizibile de infectie respiratorie. - evitarea locurilor aglomerate in sezonul favorabil. - spalarea si sterilizarea suzetelor si a biberoanelor. - dezinfectarea jucariilor, a telefoanelor adultilor cand copiii au acces la ele, si a suprafetelor ce ar putea fi contaminate - o alimentatie bogata in vitamine cu rol in stimularea si consolidarea sistemului imunitar.

Cum poti combate infectiile respiratorii recurente

Administrarea de suplimente alimentare pentru cresterea imunitatii este eficienta pentru combaterea infectiilor respiratorii. La copii cu varsta minima de 6 luni este recomandata administrarea Virodep, un supliment alimentar sub forma de picaturi orale, din extracte de plante si indulcitori naturali.

Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face

Produsul poate fi administrat atat cu caracter preventiv, de la primul semn de viroza respiratorie, cat si in cadrul schemei de tratament, in asociere cu antibiotice si medicamente simptomatice. Virodep are spectru larg de actiune, fiind eficient atat in combaterea virusurilor si a bacteriilor, cat si in consolidarea sistemului imunitar. Copiilor cu varste peste 3 ani li se poate administra Frutdep® Immuno.

Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face

Cu un continut bogat in vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, acid folic), betaglucan, lactoferina, resveratrol, betacaroten si suc concentrat din fructe, suplimentul are caracter preventiv si terapeutic in cazul infectiilor respiratorii si al recidivelor acestora. Cu actiune antivirala, antibacteriana, de consolidare a sistemului imunitar si de tonifiere a organismului dupa diferite boli, este extrem de eficient in reducerea duratei si a severitatii simptomelor infectiilor respiratorii.

Articole recomandate

Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face Infectii respiratorii recurente la copii? Ce poti face
Copiii au un sistem imunitar imatur pana la varsta de 8-10 ani, iar acest lucru ii face sa fie foarte receptivi la infectii. Incidenta infectiilor respiratorii este foarte ridicata in randul celor mici. Orice parinte este obisnuit cu “scenariul” in care copilul da dintr-o viroza in
Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor Sarcina si coronavirus: sfaturile expertilor
Coronavirusurile sunt o familie numeroasa de virusuri care provoaca boli care variaza de la raceala comuna la boli mai severe. Noul coronavirus care a creat pandemia din prezent este o tulpina noua care a fost descoperita in 2019 si care nu a fost identificata anterior la om. Un nou studiu publicat
Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa" Marturia unei asistente romance in Italia, mama a doi copii: "Nu pot sa-i imbratisez cand ajung acasa"
O asistenta romanca lupta sa salveze vietile celor afectati de noul coronavirus. Lucreaza intr-o sectie de Terapie Intensiva a unui spital din Lombardia, cea mai afectata zona din Italia in ceea ce priveste numarul de imbolnaviri cu coronavirus. Asistenta romanca, in varsta de 42 de ani, intra
Sarcina si viciile Sarcina si viciile
Fiecare persoana are viciile ei de aceea fiecare proaspata mamica trebuie sa inteleaga foarte bine ca din momentul in care afla ca este insarcinata, trebuie sa renunte la viciile sale pentru a nu afecta fatul. Pentru a afla daca esti insarcinata poti incepe prin utilizarea unui  test de
Un baby monitor, cel mai bun ajutor pentru mamica in primii ani de viata Un baby monitor, cel mai bun ajutor pentru mamica in primii ani de viata
Venirea pe lume a unui copil este motiv de bucurie in orice familie, dar si o grija in plus. Mai bine zis, acea grija care le face pe toate celelalte sa treaca in plan secund, pentru ca micutul care v-a imbogatit vietile are nevoie de atentie permanenta si de supraveghere 24 de ore din 24. Orice