Skip to article

Laptele, nelipsit din alimentatia copilului tau

Laptele, nelipsit din alimentatia copilului tau
Cand vorbim despre alimentatia copilului vorbim invariabil despre lapte. Aliment primordial in hrana copilului, inca de la nastere, laptele contribuie la dezvoltarea optima a organismului, asigurandu-i acestuia nutrientii necesari.

Mult dupa ce copilul nu mai este alaptat, laptele inca se afla in topul alimentelor functionale.

Ce este un aliment functional?

Un aliment functional este acela care imbunatateste starea generala de sanatate a organismului, evita riscul imbolnavirilor si amelioreaza capacitatea de recuperare dupa diverse boli.

Numeroase cercetari medicale au stabilit cu certitudine ca laptele este dotat natural cu calitati exceptionale in nutritie, fiind o excelenta sursa de calciu, de proteine inalt calitative si vitamine hidrosolubile si liposolubile.

Iar in ceea ce priveste dezvoltarea copiilor, laptele detine un rol primordial, acela de prevenire a rahitismului, o maladie a scheletului care se manifesta la nivelul zonelor osoase cu crestere rapida.

Laptele este periculos?

Totusi, odata cu intarcarea copilului si trecerea la o alimentatie bazata pe lapte integral, apare o problema, aceea a pericolelor ce pandesc in acesta.

Laptele contine 25 de vitamine, toate absolut valoroase pentru dezvoltarea copilului. Insa aceste vitamine pot fi, din pacate, usor deteriorate prin fierberea pe aragaz a laptelui crud.

Fierberea la 95 C, necesara in evitarea tuberculozei, leptospirozei, hepatitei A, holerei sau brucelozei distruge vitamina C si acidul folic, pasteurizarea, la 63 C-95 C duce la un produs final continand inca spori.


Laptele UHT - lipsit de riscuri

Insa dintre toate metodele industriale de prelucrare termica, numai tehnologia UHT asigura un lapte care contine in mare masura elementele nutritive originale si ofera garantia calitatii unui produs finit lipsit de riscuri.

Cu ce difera tehnologia UHT fata de celelalte metode de sterilizare a laptelui?

UHT (Ultra High Temperature) este tehnologia care aduce laptele la temperaturi ultrainalte, de 135 - 150 grade C, insa numai pentru 2-4 secunde, apoi il raceste brusc. Intregul proces se desfasoara fara deteriorarea elementelor nutritionale din lapte.

Iar ambalarea sa ulterioara, in conditii aseptice, face ca prospetimiea laptelui sa se intinda pe parcursul a 6 luni, fara nici un adaos de conservanti.

Contine aceleasi 45 de elemente minerale, 25 de vitamine, lactoze, acizi grasi si proteine. Iar gustul sau este absolut delicios!

Hraneste-ti deci copilul, fara griji, cu lapte UHT!

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de