Skip to article

Masurarea temperaturii la copil

Masurarea temperaturii la copil
Foarte multe din afectiunile de care poate suferi un copil au ca simptom temperatura crescuta, ca reactie a organismului la boala.

De aceea este recomandat parintilor ca odata la cateva zile sa verifice temperatura copilului, chiar daca acesta aparent se simte bine, pentru a depista din timp eventualele nereguli.

Verificarea temperaturii se face de obicei dimineata, insa se poate efectua ori de cate ori parintele are o suspiciune privind starea de sanatate a copilului.

Exista mai multe locuri unde se poate verifica temperature corpului, astfel:
Axial
Temperatura masurata la nivelul subsoarei copilului se poate verifica foarte usor si fara a stresa nici un pic copilul.

Se aseaza copilul pe genunchii dumneavoastra. I se ridica usor bratul. In prealabil termometrul se scutura energic de cateva ori, de la nivelul articulatiei pumnului, tinut bine cu mana, pentru a reintroduce mercurul in rezervorul termometrului.

Se pozitioneaza termometrul cu varful cat mai adanc in inchietura subsorii copilului, fara sa-l incomodeze si apoi se lasa bratul copilului in jos, pe langa corp.

Termometrul trebuie sa stea acolo cel putin 5 minute, pana sa poata fi citit. Trebuie tinut cont de asemenea ca temperature indicate prin aceasta metoda este mai mica cu aproximativ jumatate de grad fata de cea reala a copilului.

In ureche
Pentru masurarea temperaturii la nivelul urechii copilului se foloseste un termometru cu afisaj digital.

Se verifica varful termometrului si filtrul atasat acestuia, daca este curat si se introduce usor in canalul auricular al copilului, tragand in prealabil usor de lobul urechii, pentru a inlesni patrunderea varfului termometrului.

Apasati apoi timp de o secunda butonul de sus al termometrului, scoateti-l si cititi temperatura.

Bucal
Si in acest caz se foloseste tot termometrul cu afisaj digital.

Porniti termometrul si rugati copilul sa deschida gura. Pozitionati termometrul sub limba, usor si rugati copilul sa inchida gura. Timpul de asteptare este de aproximativ 3 minute pentru indicarea temperaturii organismului.

In cazul acestei metode se impugn precautii suplimentare, deoarece exista riscul, desi scazut, ca micutul sa inchida gura brusc sis a atinga cu dintii capatul termometrului.

In nici un caz nu se utilizeaza termometre cu mercur la masurarea temperaturii luata astfel!

Pe frunte
Cand temperatura se verifica la nivelul fruntii, se vor utilize niste benzi special destinate acestui lucru, care prezinta niste gradatii adecvate fiecarei temperature.

Indicarea temperaturii se va realize prin colorarea zonei corespunzatoare unei anumite temperature, dupa pozitionarea benzii indicatoare pe fruntea copilului aproximativ 15 secunde.

Articole recomandate

Ce beneficii aduce jocul de tip puzzle in dezvoltarea copilului tau Ce beneficii aduce jocul de tip puzzle in dezvoltarea copilului tau
Cred ca nu exista parinti care sa nu se gandeasca la puzzle-uri atunci cand vine vorba de a cumpara o jucarie educativa pentru copiii lor. Inca de la varsta de 1 an, acestia le pot cumpara copiilor puzzle-uri cu piese intregi, care sa fie potrivite in forme. Cum este, de exemplu, acest Puzzle lemn
Cum sa te pregatesti pentru rolul de mama Cum sa te pregatesti pentru rolul de mama
Aducerea pe lume a unui copil este un moment unic in viata oricarei femei, iar fericirea pe care o simte este greu de exprimat. Totusi, pe langa bucurie, entuziasm si mandrie, acest eveniment unic presupune si foarte multa responsabilitate. De aceea, daca vrei sa devii mama, trebuie sa fii
Provocarile din primul an de viata al bebelusului Provocarile din primul an de viata al bebelusului
Primul an ca părinte, în special la primul copil este un an plin de provocări. Oricât de mult ne-am pregăti, sunt momente care se întâmplă pentru prima oară. Familia si prietenii ne ofera sfaturi din propriile lor experiențe sau din ce au mai auzit
Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse
Un sondaj al Editurii Didactica Publishing House, realizat in luna septembrie arata ca 96% dintre cadrele didactice considera importanta si foarte importanta folosirea unei platforme educationale in contextul actual al programului educational. Potrivit datelor, si parintii simt nevoia unei astfel
Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati! Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati!
Cadourile pentru bebelusi pot fi foarte dificil de ales, iar atunci cand trebuie sa marchezi un moment special precum prima aniversare sau un botez te poti trezi intr-un adevarat impas. Care este cel mai potrivit cadou pentru un bebelus? Cu siguranta multe dintre noi ne-am pus aceasta intrebare cel