Skip to article

Masurarea temperaturii la copil

Masurarea temperaturii la copil
Foarte multe din afectiunile de care poate suferi un copil au ca simptom temperatura crescuta, ca reactie a organismului la boala.

De aceea este recomandat parintilor ca odata la cateva zile sa verifice temperatura copilului, chiar daca acesta aparent se simte bine, pentru a depista din timp eventualele nereguli.

Verificarea temperaturii se face de obicei dimineata, insa se poate efectua ori de cate ori parintele are o suspiciune privind starea de sanatate a copilului.

Exista mai multe locuri unde se poate verifica temperature corpului, astfel:
Axial
Temperatura masurata la nivelul subsoarei copilului se poate verifica foarte usor si fara a stresa nici un pic copilul.

Se aseaza copilul pe genunchii dumneavoastra. I se ridica usor bratul. In prealabil termometrul se scutura energic de cateva ori, de la nivelul articulatiei pumnului, tinut bine cu mana, pentru a reintroduce mercurul in rezervorul termometrului.

Se pozitioneaza termometrul cu varful cat mai adanc in inchietura subsorii copilului, fara sa-l incomodeze si apoi se lasa bratul copilului in jos, pe langa corp.

Termometrul trebuie sa stea acolo cel putin 5 minute, pana sa poata fi citit. Trebuie tinut cont de asemenea ca temperature indicate prin aceasta metoda este mai mica cu aproximativ jumatate de grad fata de cea reala a copilului.

In ureche
Pentru masurarea temperaturii la nivelul urechii copilului se foloseste un termometru cu afisaj digital.

Se verifica varful termometrului si filtrul atasat acestuia, daca este curat si se introduce usor in canalul auricular al copilului, tragand in prealabil usor de lobul urechii, pentru a inlesni patrunderea varfului termometrului.

Apasati apoi timp de o secunda butonul de sus al termometrului, scoateti-l si cititi temperatura.

Bucal
Si in acest caz se foloseste tot termometrul cu afisaj digital.

Porniti termometrul si rugati copilul sa deschida gura. Pozitionati termometrul sub limba, usor si rugati copilul sa inchida gura. Timpul de asteptare este de aproximativ 3 minute pentru indicarea temperaturii organismului.

In cazul acestei metode se impugn precautii suplimentare, deoarece exista riscul, desi scazut, ca micutul sa inchida gura brusc sis a atinga cu dintii capatul termometrului.

In nici un caz nu se utilizeaza termometre cu mercur la masurarea temperaturii luata astfel!

Pe frunte
Cand temperatura se verifica la nivelul fruntii, se vor utilize niste benzi special destinate acestui lucru, care prezinta niste gradatii adecvate fiecarei temperature.

Indicarea temperaturii se va realize prin colorarea zonei corespunzatoare unei anumite temperature, dupa pozitionarea benzii indicatoare pe fruntea copilului aproximativ 15 secunde.

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de