Skip to article

MedLife deschide primul spital privat de pediatrie din Romania

MedLife deschide primul spital privat de pediatrie din Romania
MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta inaugurarea primului spital privat pentru copii din Romania - Spitalul de Pediatrie MedLife.

Noul spital este rezultatul unei investitii totale de 13,5 milioane de euro si ofera, pentru prima oara in medicina privata romaneasca, servicii integrate de pediatrie: consultatii de specialitate in regim de spital si ambulatoriu, interventii chirurgicale, servicii de imagistica si analize de laborator.

Desfasurat pe sase niveluri si 5.200 mp, Spitalul de Pediatrie MedLife cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar cu peste 15 specialitati medicale, un departament complex de imagistica medicala, un bloc operator cu 2 sali de operatie, o sectie de ATI cu 2 compartimente (septic si aseptic), zona de triaj medical pentru evaluarea pacientilor, care va asigura functionarea spitalului 24/24, o farmacie, precum si rezerve a cate 2 sau 3 paturi, capacitatea totala a spitalului fiind de 132 de paturi.

Pe langa dotarile de ultima generatie, noul spital dispune de echipamente performante, acestea fiind considerate tehnologii de varf in clinicile private din Austria si Franta. Investitia totala in aparatura si in dotarile spitalului se ridica la valoarea de 6 milioane euro.

In premiera pentru sistemul privat romanesc, Spitalul de Pediatrie MedLife beneficiaza si de consultanta unui specialist austriac, dl. Christian Raming, care se va implica activ in managentul spitalului. Domnul Raming a dobandit o vasta experienta in managementul spitalicesc in Europa, Asia de Sud-Est si America.

"Pediatria este una dintre specialitatile care a consacrat MedLife drept cel mai important furnizor privat de servicii medicale din Romania. In cei 15 ani de activitate am tratat peste 1 milion de pacienti pe zona de pediatrie, in ambulatoriu si spital, devenind lider de piata inclusiv pe acest segment de activitate.

Acum, prin deschiderea unui spital privat dedicat pediatriei, ridicam si mai mult standardul serviciilor medicale adresate copiilor, Spitalul de Pediatrie MedLife fiind singura unitate de nisa din Romania si, in acelasi timp, cea mai mare unitate medicala de acest tip din Europa Centrala si de Est, care este in masura sa ofere servicii all-in-one si conditii occidentale", a declarat Mihail Marcu, Presedinte CA MedLife.

Echipa spitalului depaseste 200 de angajati, dintre care 163 de specialisti, medici cu experienta nationala si internationala, precum si asistente medicale bine pregatite, care vor gestiona cazuri din sfera pediatriei, alergologiei, cardiologiei, ortopediei, dermatologiei, endocrinologiei, gastroenterologiei, oftalmologiei, ORL-ului, neurologiei, pneumologiei, precum si interventii complexe de chirurgie din sfera chirurgiei generale pediatrice, ORL, oftalmologiei, ortopediei, urologiei, neurochirurgiei, chirurgiei buco-maxilo-faciale si altele.

Reprezentantii MedLife estimeaza ca, in primul an de activitate, clinica va fi vizitata de aproximativ 8.000 de pacienti, lunar. Pentru spital, estimarile indica un numar de aproape 400 de pacienti lunar. Spitalul de Pediatrie MedLife va inregistra, pana la finele anului 2011, venituri de aproximativ patru milioane euro.

Spitalul de Pediatrie MedLife este a treia unitate spitaliceasca din portofoliul MedLife, primul spital fiind Life Memorial, inaugurat in 2007, iar cel de al doilea fiind MedLife - Genesys, preluat in urma tranzactiei derulate de MedLife la inceputul acestui an in Arad.

In acest moment, compania desfasoara ultimele lucrari pentru alte doua spitale, in Brasov si in Bucuresti, aceste proiecte fiind parte a unui program amplu de investitii in valoare de 45 de milioane, planificat pentru perioada 2011 - 2013.

Prima parte a programului de extindere urmeaza sa se finalizeze pana in luna iulie 2011, data la care MedLife va avea in componenta 5 spitale de dimensiuni medii si mari, totalizand un numar de 450 de paturi: Life Memorial Hospital, Bucuresti - 150 de paturi, Spitalul de Pediatrie MedLife, Bucuresti - 132 de paturi, Spitalul MedLife PDR Brasov - 60 de paturi, MedLife Genesys Arad - 58 de paturi, Spitalul de Ortopedie MedLife, Bucuresti - 50 de paturi.

In ceea ce priveste incadrarea spitalelor in una dintre cele 5 clase, in functie de competenta si organizare, proiect sustinut de Ministerul Sanatatii incepand cu 2011, reprezentantii companiei au mentionat ca vor face demersurile necesare pentru ca toate cele 5 unitati spitalicesti sa atinga categoria II, pana la sfarsitul anului 2012.

Proiectele anuntate confirma inca o data puterea business-ului MedLife si statutul de lider al companiei. La ora actuala MedLife detine cel mai mare portofoliu de abonati - 155.000, cea mai mare retea de laboratoare - 8 unitati, cele mai spatioase unitati de ambulatoriu - peste 12.000 mp in total, cel mai mare trafic de pacienti pe zi - 4.000 de persoane, iar din acest an, si cea mai puternica retea de spitale private care totalizeaza peste 450 de paturi.

"Vom continua sa ne consolidam pozitia de lider pe piata de servicii medicale private prin noi proiecte de amploare, urmand ca pana in 2013 sa deservim 1/4 din populatia urbana, anual", a conchis Mihail Marcu.

Articole recomandate

Pregatirea pentru sarcina in 6 zile Pregatirea pentru sarcina in 6 zile
Esti pregatita sa devii mamica. Iata ce trebuie sa faci cu 6 zile inainte de data conceptiei. Afla mai multe despre primul trimestru de sarcina pe  calculator sarcina . Ziua 1: Renunta la anticonceptionale  Daca doriti sa deveniti mama va trebui sa intrerupeti orice forma de prevenire a
Un nou serial la Minimax, Talking Tom si prietenii lui Un nou serial la Minimax, Talking Tom si prietenii lui
De luni până vineri, de la ora 16:00, micii telespectatori vor face cunoștință cu cel mai inventiv grup de prieteni, alături de care vor învăța totul despre lumea aplicațiilor de succes Minimax a adus un nou serial pentru micii telespectatori,
Liber la joaca dupa relaxarea restrictiilor. Ce activitati sunt recomandate Liber la joaca dupa relaxarea restrictiilor. Ce activitati sunt recomandate
Copiii si parintii asteapta, deopotriva, sa poata iesi mai mult in aer liber dupa relaxarea restrictiilor impuse in starea de urgenta provocata de pandemia COVID-19. Eliminarea obligativitatii de a iesi din casa doar pentru cumparaturi de stricta necesitate ori pentru a merge la serviciu va scoate
Primele simptome de sarcina Primele simptome de sarcina
In timp ce testele de sarcina si ecografiile sunt singurele modalitati de a determina daca sunteti gravida, exista si alte semne si simptome pe care le puteti analiza.  Primele semne ale sarcinii  sunt mai mult decat o perioada ratata. Acestea pot include, de asemenea, varsaturi,
Calendarul inscrierilor la gradinita 2020-2021, publicat de Ministerul Educatiei Calendarul inscrierilor la gradinita 2020-2021, publicat de Ministerul Educatiei
Calendarul inscrierilor la gradinita pentru anul scolar 2020-2021 a fost publicat pe pagina de Facebook a Ministerului Educatiei. Inscrierile la gradinita 2020 debuteaza cu reinscrierea copiilor care urmeaza deja invatamantul prescolar. Parintii micutilor care acum sunt grupa mica sau grupa