Skip to article

MedLife deschide primul spital privat de pediatrie din Romania

MedLife deschide primul spital privat de pediatrie din Romania
MedLife, liderul pietei de servicii medicale private din Romania, anunta inaugurarea primului spital privat pentru copii din Romania - Spitalul de Pediatrie MedLife.

Noul spital este rezultatul unei investitii totale de 13,5 milioane de euro si ofera, pentru prima oara in medicina privata romaneasca, servicii integrate de pediatrie: consultatii de specialitate in regim de spital si ambulatoriu, interventii chirurgicale, servicii de imagistica si analize de laborator.

Desfasurat pe sase niveluri si 5.200 mp, Spitalul de Pediatrie MedLife cuprinde un ambulatoriu multidisciplinar cu peste 15 specialitati medicale, un departament complex de imagistica medicala, un bloc operator cu 2 sali de operatie, o sectie de ATI cu 2 compartimente (septic si aseptic), zona de triaj medical pentru evaluarea pacientilor, care va asigura functionarea spitalului 24/24, o farmacie, precum si rezerve a cate 2 sau 3 paturi, capacitatea totala a spitalului fiind de 132 de paturi.

Pe langa dotarile de ultima generatie, noul spital dispune de echipamente performante, acestea fiind considerate tehnologii de varf in clinicile private din Austria si Franta. Investitia totala in aparatura si in dotarile spitalului se ridica la valoarea de 6 milioane euro.

In premiera pentru sistemul privat romanesc, Spitalul de Pediatrie MedLife beneficiaza si de consultanta unui specialist austriac, dl. Christian Raming, care se va implica activ in managentul spitalului. Domnul Raming a dobandit o vasta experienta in managementul spitalicesc in Europa, Asia de Sud-Est si America.

"Pediatria este una dintre specialitatile care a consacrat MedLife drept cel mai important furnizor privat de servicii medicale din Romania. In cei 15 ani de activitate am tratat peste 1 milion de pacienti pe zona de pediatrie, in ambulatoriu si spital, devenind lider de piata inclusiv pe acest segment de activitate.

Acum, prin deschiderea unui spital privat dedicat pediatriei, ridicam si mai mult standardul serviciilor medicale adresate copiilor, Spitalul de Pediatrie MedLife fiind singura unitate de nisa din Romania si, in acelasi timp, cea mai mare unitate medicala de acest tip din Europa Centrala si de Est, care este in masura sa ofere servicii all-in-one si conditii occidentale", a declarat Mihail Marcu, Presedinte CA MedLife.

Echipa spitalului depaseste 200 de angajati, dintre care 163 de specialisti, medici cu experienta nationala si internationala, precum si asistente medicale bine pregatite, care vor gestiona cazuri din sfera pediatriei, alergologiei, cardiologiei, ortopediei, dermatologiei, endocrinologiei, gastroenterologiei, oftalmologiei, ORL-ului, neurologiei, pneumologiei, precum si interventii complexe de chirurgie din sfera chirurgiei generale pediatrice, ORL, oftalmologiei, ortopediei, urologiei, neurochirurgiei, chirurgiei buco-maxilo-faciale si altele.

Reprezentantii MedLife estimeaza ca, in primul an de activitate, clinica va fi vizitata de aproximativ 8.000 de pacienti, lunar. Pentru spital, estimarile indica un numar de aproape 400 de pacienti lunar. Spitalul de Pediatrie MedLife va inregistra, pana la finele anului 2011, venituri de aproximativ patru milioane euro.

Spitalul de Pediatrie MedLife este a treia unitate spitaliceasca din portofoliul MedLife, primul spital fiind Life Memorial, inaugurat in 2007, iar cel de al doilea fiind MedLife - Genesys, preluat in urma tranzactiei derulate de MedLife la inceputul acestui an in Arad.

In acest moment, compania desfasoara ultimele lucrari pentru alte doua spitale, in Brasov si in Bucuresti, aceste proiecte fiind parte a unui program amplu de investitii in valoare de 45 de milioane, planificat pentru perioada 2011 - 2013.

Prima parte a programului de extindere urmeaza sa se finalizeze pana in luna iulie 2011, data la care MedLife va avea in componenta 5 spitale de dimensiuni medii si mari, totalizand un numar de 450 de paturi: Life Memorial Hospital, Bucuresti - 150 de paturi, Spitalul de Pediatrie MedLife, Bucuresti - 132 de paturi, Spitalul MedLife PDR Brasov - 60 de paturi, MedLife Genesys Arad - 58 de paturi, Spitalul de Ortopedie MedLife, Bucuresti - 50 de paturi.

In ceea ce priveste incadrarea spitalelor in una dintre cele 5 clase, in functie de competenta si organizare, proiect sustinut de Ministerul Sanatatii incepand cu 2011, reprezentantii companiei au mentionat ca vor face demersurile necesare pentru ca toate cele 5 unitati spitalicesti sa atinga categoria II, pana la sfarsitul anului 2012.

Proiectele anuntate confirma inca o data puterea business-ului MedLife si statutul de lider al companiei. La ora actuala MedLife detine cel mai mare portofoliu de abonati - 155.000, cea mai mare retea de laboratoare - 8 unitati, cele mai spatioase unitati de ambulatoriu - peste 12.000 mp in total, cel mai mare trafic de pacienti pe zi - 4.000 de persoane, iar din acest an, si cea mai puternica retea de spitale private care totalizeaza peste 450 de paturi.

"Vom continua sa ne consolidam pozitia de lider pe piata de servicii medicale private prin noi proiecte de amploare, urmand ca pana in 2013 sa deservim 1/4 din populatia urbana, anual", a conchis Mihail Marcu.

Articole recomandate

Ce beneficii aduce jocul de tip puzzle in dezvoltarea copilului tau Ce beneficii aduce jocul de tip puzzle in dezvoltarea copilului tau
Cred ca nu exista parinti care sa nu se gandeasca la puzzle-uri atunci cand vine vorba de a cumpara o jucarie educativa pentru copiii lor. Inca de la varsta de 1 an, acestia le pot cumpara copiilor puzzle-uri cu piese intregi, care sa fie potrivite in forme. Cum este, de exemplu, acest Puzzle lemn
Cum sa te pregatesti pentru rolul de mama Cum sa te pregatesti pentru rolul de mama
Aducerea pe lume a unui copil este un moment unic in viata oricarei femei, iar fericirea pe care o simte este greu de exprimat. Totusi, pe langa bucurie, entuziasm si mandrie, acest eveniment unic presupune si foarte multa responsabilitate. De aceea, daca vrei sa devii mama, trebuie sa fii
Provocarile din primul an de viata al bebelusului Provocarile din primul an de viata al bebelusului
Primul an ca părinte, în special la primul copil este un an plin de provocări. Oricât de mult ne-am pregăti, sunt momente care se întâmplă pentru prima oară. Familia si prietenii ne ofera sfaturi din propriile lor experiențe sau din ce au mai auzit
Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse
Un sondaj al Editurii Didactica Publishing House, realizat in luna septembrie arata ca 96% dintre cadrele didactice considera importanta si foarte importanta folosirea unei platforme educationale in contextul actual al programului educational. Potrivit datelor, si parintii simt nevoia unei astfel
Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati! Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati!
Cadourile pentru bebelusi pot fi foarte dificil de ales, iar atunci cand trebuie sa marchezi un moment special precum prima aniversare sau un botez te poti trezi intr-un adevarat impas. Care este cel mai potrivit cadou pentru un bebelus? Cu siguranta multe dintre noi ne-am pus aceasta intrebare cel