Skip to article

(P) Care este cea mai sigura apa pentru bebelusul tau?

(P) Care este cea mai sigura apa pentru bebelusul tau?
O data cu venirea pe lume a copilului, majoritatea oamenilor incep sa fie mult mai atenti la hrana si apa pe care o consuma, daca nu ei, atunci cel putin bebelusul.

Daca pana atunci au baut apa de la robinet sau imbuteliata la bidoane de 10 litri, acum isi pun problema care este cea mai sigura apa pe care i-o pot da bebelusului meu?

In alimentatia unui bebelus apa ajunge dupa varsta de 6 luni, atunci cand incepe diversificarea, sau mai devreme, daca acesta primeste lapte praf (in cazul in care mama nu poate alapta).

In practica exista 3 tipuri de apa care se foloseste pentru hrana si hidratarea bebelusului (la prepararea laptelui praf, a ceaiului, a supelor sau pur si simplu ca apa de baut):

- apa de la robinet fiarta si racita
- apa plata obisnuita
- apa plata speciala pentru bebelusi

Apa de la robinet care este doar fiarta si nu filtrata poate contine multi contaminanti, deoarece prin fierbere nu se elimina decat cisturile de Giardia; clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimina prin fierbere si ajung sa fie introduse in organismul copilului impreuna cu mancarea gatita, ceaiul sau laptele la care este folosita apa de la robinet.

Daca folositi apa imbuteliata pentru prepararea mancarii bebelusului, este important sa va asigurati ca sticlele de plastic au fost depozitate in conditii corespunzatoare atat pe durata transportului cat si la magazin (depozitarea la temperaturi de sub zero grade face ca apa sa inghete si sa se dezghete ulterior, ceea ce duce la eliberarea de ftalati din compozitia sticlei de plastic, care sunt cancerigeni - analizele de laborator ale unui studiu britanic au indicat in apa tinuta in plastic o concentratie de substante periculoase de 12 ori mai mare decat in cele pastrate in sticla, concluziile studiului fiind confirmate si de specialisti din Romania).

Apa imbuteliata dedicata bebelusilor este de asemenea imbuteliata in sticle de plastic si de cele mai multe ori mult mai scumpa decat apa imbuteliata obisnuita. Apa pentru bebelusi este o apa plata obisnuita, deoarece nu se recomanda consumul de apa minerala de catre copiii mici datorita concentratiei mari de minerale.

Avem asadar doua solutii pentru a le oferi copiilor o apa de calitate potrivita varstei lor: sa cumparam apa de izvor (nu minerala) imbuteliata in sticla sau sa ne asiguram ca avem o apa curata la robinet. Pentru a avea o apa sigura la robinet este necesar sa ne instalam un filtru de apa performant, care sa poata garanta prin teste si certificari internationale ca poate curata apa potabila de toate impuritatile.

filtru de apa bioproducts
Alegeti filtrul de apa potabila 3M Aqua Pure Easy Filtrul - functioneza pe baza de carbune activ vegetal , pentru a pastra mineralele din apa atat de utile pentru organism (spre deosebire de apa minerala, in apa obisnuita concentratia de minerale este cea potrivita unui organism de orice varsta).

Intra pe www.bioproducts.ro

Articole recomandate

Provocarile din primul an de viata al bebelusului Provocarile din primul an de viata al bebelusului
Primul an ca părinte, în special la primul copil este un an plin de provocări. Oricât de mult ne-am pregăti, sunt momente care se întâmplă pentru prima oară. Familia si prietenii ne ofera sfaturi din propriile lor experiențe sau din ce au mai auzit
Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse Invatamant digital in anul pandemiei. Cum si cu ce resurse
Un sondaj al Editurii Didactica Publishing House, realizat in luna septembrie arata ca 96% dintre cadrele didactice considera importanta si foarte importanta folosirea unei platforme educationale in contextul actual al programului educational. Potrivit datelor, si parintii simt nevoia unei astfel
Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati! Cele mai utile si frumoase cadouri pentru bebelusi. Parintii vor fi incantati!
Cadourile pentru bebelusi pot fi foarte dificil de ales, iar atunci cand trebuie sa marchezi un moment special precum prima aniversare sau un botez te poti trezi intr-un adevarat impas. Care este cel mai potrivit cadou pentru un bebelus? Cu siguranta multe dintre noi ne-am pus aceasta intrebare cel
5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina 5 cele mai frecvente intrebari despre sarcina
Gravidele intreaba: Perioada sarcinii - mai ales daca e vorba despre primul bebe - este una plina de emotii, dar si de temeri, nelamuriri, dileme si intrebari. Iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe care gravidele le adreseaza online. Cum pot sa aflu cand o sa nasc? Numarul de saptamani de
Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela Ofera copilului ingrijirea specifica tipului sau de piele cu Mustela
Una dintre cele mai gresite conceptii in ceea ce ii priveste pe bebelusi este aceea ca pielea lor este asemanatoare, cu particularitati si nevoi similare. Insa, este important de retinut faptul ca nu toti bebelusii au acelasi tip de piele, ceea ce inseamna ca nevoile lor sunt diferite. In acest