Skip to article

(P) Care este cea mai sigura apa pentru bebelusul tau?

(P) Care este cea mai sigura apa pentru bebelusul tau?
O data cu venirea pe lume a copilului, majoritatea oamenilor incep sa fie mult mai atenti la hrana si apa pe care o consuma, daca nu ei, atunci cel putin bebelusul.

Daca pana atunci au baut apa de la robinet sau imbuteliata la bidoane de 10 litri, acum isi pun problema care este cea mai sigura apa pe care i-o pot da bebelusului meu?

In alimentatia unui bebelus apa ajunge dupa varsta de 6 luni, atunci cand incepe diversificarea, sau mai devreme, daca acesta primeste lapte praf (in cazul in care mama nu poate alapta).

In practica exista 3 tipuri de apa care se foloseste pentru hrana si hidratarea bebelusului (la prepararea laptelui praf, a ceaiului, a supelor sau pur si simplu ca apa de baut):

- apa de la robinet fiarta si racita
- apa plata obisnuita
- apa plata speciala pentru bebelusi

Apa de la robinet care este doar fiarta si nu filtrata poate contine multi contaminanti, deoarece prin fierbere nu se elimina decat cisturile de Giardia; clorul, sedimentele, metalele grele, azbestul, pesticidele si insecticidele NU se elimina prin fierbere si ajung sa fie introduse in organismul copilului impreuna cu mancarea gatita, ceaiul sau laptele la care este folosita apa de la robinet.

Daca folositi apa imbuteliata pentru prepararea mancarii bebelusului, este important sa va asigurati ca sticlele de plastic au fost depozitate in conditii corespunzatoare atat pe durata transportului cat si la magazin (depozitarea la temperaturi de sub zero grade face ca apa sa inghete si sa se dezghete ulterior, ceea ce duce la eliberarea de ftalati din compozitia sticlei de plastic, care sunt cancerigeni - analizele de laborator ale unui studiu britanic au indicat in apa tinuta in plastic o concentratie de substante periculoase de 12 ori mai mare decat in cele pastrate in sticla, concluziile studiului fiind confirmate si de specialisti din Romania).

Apa imbuteliata dedicata bebelusilor este de asemenea imbuteliata in sticle de plastic si de cele mai multe ori mult mai scumpa decat apa imbuteliata obisnuita. Apa pentru bebelusi este o apa plata obisnuita, deoarece nu se recomanda consumul de apa minerala de catre copiii mici datorita concentratiei mari de minerale.

Avem asadar doua solutii pentru a le oferi copiilor o apa de calitate potrivita varstei lor: sa cumparam apa de izvor (nu minerala) imbuteliata in sticla sau sa ne asiguram ca avem o apa curata la robinet. Pentru a avea o apa sigura la robinet este necesar sa ne instalam un filtru de apa performant, care sa poata garanta prin teste si certificari internationale ca poate curata apa potabila de toate impuritatile.

filtru de apa bioproducts
Alegeti filtrul de apa potabila 3M Aqua Pure Easy Filtrul - functioneza pe baza de carbune activ vegetal , pentru a pastra mineralele din apa atat de utile pentru organism (spre deosebire de apa minerala, in apa obisnuita concentratia de minerale este cea potrivita unui organism de orice varsta).

Intra pe www.bioproducts.ro

Articole recomandate

Educatia pariorilor-pas cu pas Educatia pariorilor-pas cu pas
Trăim într-o lume în care pasiunea sportului se împletește tot mai mult cu cea a pariurilor sportive. Tot mai mulți oameni, femei și bărbați deopotrivă, vor să simtă mai multă adrenalină urmărind în direct o
Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie Cand este momentul sa duci copilul la psihoterapie
Copilul tau spune mereu NU, este morocanos, nu doarme, refuza sa se joace cu altcineva decat cu tine, nu reuseste sa se adapteze la gradinita, are nevoie de sprijin si suport constant din partea unui adult desi nu mai este bebelus? Sunt cateva dintre problemele care ii duc pe unii parinti la
Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri Insolatia in sarcina: simptome si primele masuri
Una dintre cele mai frecvente intrebari pe care un medic specialist obstetrician le primeste in perioada verii din partea pacientelor insarcinate este: pot merge la mare sau la piscina fara a pune in pericol fatul? Raspunsul este da, insa, spre deosebire de o perioada obisnuita, o gravida trebuie
Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara Ce sa-i inveti pe copii in aceasta vara
Timpul pe care copiii tai il vor petrece acasa in vacanta trebuie sa fie folosit in scopuri constructive. Acestia trebuie sa invete mereu, sa descopere lucruri noi si sa nu se plictiseasca nici atunci cand stau acasa cu familia. Nu incerca sa te concentrezi doar pe teorie sau teme, ci scoate-i pe
Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama Cinci lucruri pe care trebuie sa le stii daca urmeaza sa devii mama
A deveni mama este un punct esential in viata oricarei femei. Primele momente impreuna cu copilul iti vor ramane impregnate in memorie pentru intreaga viata. Dar, ai in vedere ca in viata unei mame apar schimbari importante si de multe ori ele pot fi coplesitoare. Adesea, te vei indoi de